Miej 24 mln przychodu - daj 29 mln programu motywacyjnego :)
Daj ochłap w postaci jednego kontraktu przez pół roku, przepal kasę z poprzedniej emisji, zrób następną emisję i roztocz wizję palantira 2, skroj frajerów, daj jeszcze więcej motywacyjnego, przepal, znajdź frajera na emisję, jeden kontrakt, motywacja, przepal, emisja, powtórz. Jak się znajdzie potem frajer który to kupi, to kasę dostaną tylko właściciele i ci z programu motywacyjnego, a Ty, drogi akcjonariuszu podetrzyj się swoimi akcjami.
Trzeba powiedzieć, że sprytnie to obmyślili - never ending stooooooryyyyyyy, uuuuuuuuuuuu
Tak, trolla, zobacz moje wcześniejsze wpisy, to zobaczysz, czy zawsze naganiałem na spadki.
Liczę po prostu to, co firma prezentuje w raporcie. Dziwi mnie firma, która wydaje 29mln na motywację pracowników, którzy wypracowali 24mln przychodu - przychodu, nie zysku! Ile firma musi zdobyć jeszcze kontraktów, żeby to się zwróciło?
A teraz rozważmy taki scenariusz, Data postanawia się sprzedać - może to być nawet jakiś słup, nie musi zapłacić wcale dużo, bo wtedy zrealizuje się program motywacyjny, obdarowani dostaną full akcji, zgarną większą część kasy, a my zostaniemy z obietnicami, że po przejęciu to dopiero będzie. I będą teksty w stylu - przecież nie zapłacili tyle, żeby stracić :) Tak, jak teraz z Francuzami, jakby nikt na świecie nie widział złych decyzji fundów.
Także trochę realiów wypadałoby dodać do dyskusji, a nie tylko haseł reklamowych i wspaniałych zapowiedzi, bo na razie wielki zespół osób nie przyniósł przez parę miesięcy nowego kontraktu, ani nie zdobył klienta enterprise, ich wydajność zaczyna trochę zastanawiać.
Ona nic nie wydala , moze to sie zrealizuje przy sprzedaży firmy .Wyskocz przed sprzedaza i masz po problemie swoich teorii spiskowych . To wolisz w gotówce/akcjach płacić za pozyskanie klientów .... to ile za europejska agencje bezpieczeństwa, Barclays, Morgan Stanley , Rabobank , amazon ?
Dokładnie tak samo to widzę. Może nie w tak barwnym opisie. Ale będziesz miał masę minusów. Ci co się dało złapać. Nie chcą się przyznać. Będą się sami oszukiwać że to dobry interes. Że będzie zysk. Będą miliony. Psychika hazardzisty że teraz wypadnie wreszcie mój numer.