• Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~Bartłomiej [37.248.253.*]
    Pytanie jak w tytule, proszę o merytoryczne argumenty. Mam do zaalokowania w tym sektorze jakieś 15% mojego portfela. Wcześniej byłem na CD Projekt, ale tam korekta może potrwać jakieś 3 miesięce. Poza tym mniejsze spółki gamingowe są bardziej antycykliczne, a na szerokim rynku widzę zwiastuny większej korekty.
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~Qqq [178.43.249.*]
    Ja wszedłem dzisiaj i spokojnie czekam.
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~hitman12 [31.182.156.*]
    Naprawdę uważasz że te forum to miejsce merytorycznych dyskusji?
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~Bhima [37.109.147.*]
    To forum służy do ubliżania, kłamania i pokazywania swoich ułomności ale głowno do obnażania swojej głupoty. Skad pomysł, że z tej ilości nic niewartch postów trafisz na merytoryczny post ??? Zaufasz opini kogoś , którego nie znasz ? Gratuluje. Moja rada - nigdy nie podejmuj decyzji inwestycyjnych sugerując sie postami na tym forum, chyba , że chcesz stracić pieniądze.
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~Saint [176.221.122.*]
    "To" forum, nie "te" forum.
    Skad wy bierzecie taka odmiane ?
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~ARNOLD [46.174.226.*]
    Arnold 20 lat ma bananie.. jeśli miałbym wydawać rekomendację to raczej >trzymaj> ... akumulacja była do 2 zł około .. teraz raczej korekta ... obstawiam -20%.. jeśli chciałbyś wejść przy dużym ryzyku to jak by cena doszła do sma na W1 potwierdziła opór to wtedy można wejść.. teraz jest strefa oporu.. co prawda wszystkie korekty są szybko zbierane ale wg mnie poczekaj na głębszą korektę.. nie raz dostawałem na wybiciach więc lepiej kupić dołek niż szczyt .. i nie zapominaj że to papier mocno spekulacyjny .. ps. ma pozycję za 200 k średnia 2 zł i trzymam..
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~Zibi [37.109.33.*]
    Absolutnie tak! Ci którzy odradzają to wieczni peroniarze albo typowe "Polaczki" co to chciałyby całe konfitury tylko dla siebie. CIG to nie tylko przygoda, to przede wszystkim pewniak! Inwestując w to na 3 miesiące masz stope zwrotu (7/3.5-)*100%=200% licząc konserwatywnie. Akurat na przeczekanie zawieruchy na szerokim rynku. Do 7-8 Zeta wszystko to jest wciąganie przez gruby kapitał. Jakbyś chciał zarobić więcej, jak ja, warto poczekać do rajdu pod Snajpera i LOTF. wtedy będziesz miał nawet 500%. Tylko niestety może to zająć nawet 6 miesięcy. Może wejdź teraz i przy 7 zredukuj do 50% jak będziesz miał inne okazje inwestycyjne...
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~mobi88 [95.49.76.*]
    Co to 6 m-cy a na lokacie blokujesz na 3 lata
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~Bartłomiej [37.248.253.*]
    Dziękuję wszystkim za radę. W międzyczasie poczytałem trochę o spółce i zdecydowałem się na wejście, co zrobiłem dziś rano. Efekty już widać na moim portfelu
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~Bartłomiej [37.248.253.*]
    Dzisiaj Wig: -1.5%, mój portfel: -0.5% w dużej mierze dzięki CIG. Podobają mi się ich tytuły i kalendarz wydawniczy. Nie rozdrabniają się i mają już silną markę oraz dużą i rosnącą bazę graczy. Nie myślę aby ich kapitalizacja zbliżyła się do CD Projektu, ale w mocne dwucyfrowe, może trzycyfrowe stopy zwrotu już tak.
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~benek [84.40.157.*]
    Dnia 2025-08-14 o godz. 13:26 ~Bartłomiej napisał(a):
    > Dzisiaj Wig: -1.5%, mój portfel: -0.5% w dużej mierze dzięki CIG. Podobają mi się ich tytuły i kalendarz wydawniczy. Nie rozdrabniają się i mają już silną markę oraz dużą i rosnącą bazę graczy. Nie myślę aby ich kapitalizacja zbliżyła się do CD Projektu, ale w mocne dwucyfrowe, może trzycyfrowe stopy zwrotu już tak.

mi się nic w tej spółce nie podoba poza spekulacyjnymi podbitkami kursu pod premierę na których można nieźle zarobić ale trzeba być czujnym żeby nie być puszczonym w skarpetkach. Najważniejsze wyczuć moment w którym należy pogonić papier.
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~Czechu [212.102.39.*]
    Dnia 2025-08-14 o godz. 13:26 ~Bartłomiej napisał(a):
    > Dzisiaj Wig: -1.5%, mój portfel: -0.5% w dużej mierze dzięki CIG. Podobają mi się ich tytuły i kalendarz wydawniczy. Nie rozdrabniają się i mają już silną markę oraz dużą i rosnącą bazę graczy. Nie myślę aby ich kapitalizacja zbliżyła się do CD Projektu, ale w mocne dwucyfrowe, może trzycyfrowe stopy zwrotu już tak.

Znowu 80% takich jak ty straci tu pieniadze.
    Ta spolka zwyczajnie nie potrafi robic dobrych gier ale potrafi wydusic ostatni grosz od dawcow kapitalu
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~hitman12 [31.182.156.*]
    FromSoftware całymi latami wydawał bardzo słabe gry a dzisiaj jest potentatem w gatunku soulslike.
    Dnia 2025-08-14 o godz. 17:35 ~hitman12 napisał(a):
    > FromSoftware całymi latami wydawał bardzo słabe gry a dzisiaj jest potentatem w gatunku soulslike.

Jasne….Cig 20 lat na rynku. Ponad 15 na gieldzie i w tym czasie wydrukowali nieomal 150 mln akcji…
    Zadna ich gra nie byla nie tylko hitem sprzedazowym ale nawet nie pozwolila aby wyprodukowac kolejna gre z zysku. Zawsze byla albo emisja albo kredyty i emisje.

To jest najslabsza spolka growa na gpw. Absolutnie nie do inwestowania a wylacznie do spekulacji
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~ARNOLD [46.174.226.*]
    a co jeśli teraz im wyjdzie Lord? nie bierzesz pod uwagę takiej opcji? ps . Sniper nie był złą grą..
    Dnia 2025-08-14 o godz. 18:47 ~ARNOLD napisał(a):
    > a co jeśli teraz im wyjdzie Lord? nie bierzesz pod uwagę takiej opcji? ps . Sniper nie był złą grą..

Nie wyjdzie. Prawo serii na tej spolce.
    Nigdy nie wyszlo i nie wyjdzie bo ta spolka nie ma ambicji i mozliwosci aby zrobic porzadna gre.
    Do tego ta umowa z epic. Gry nie bedzie wogole na steam ….

Sniper im wypalil tylko jedynka chyba w 2010 roku…Potem to juz ratowali sie emisjami do kolejnych czesci
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~123 [77.87.7.*]
    Po co tu jesteś ?
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~tomek [82.42.64.*]
    On tu jest od zawsze ( to stary cig) tylk zmienia nicki
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~benek [84.40.157.*]
    Dnia 2025-08-14 o godz. 18:47 ~ARNOLD napisał(a):
    > a co jeśli teraz im wyjdzie Lord? nie bierzesz pod uwagę takiej opcji? ps . Sniper nie był złą grą..

jeśli to za trochę za mało żeby tu sporą kasę wpakować, jakoś nie widać aby liczące się na rynku fundusze inwestowały tutaj ???
    Istnieje niepisana zmowa funduszy ze w akcje M.T. nie inwestuja pomimo jego barwnych i cudownych opowiesci przed kazda premiera. Ostatnia emisja nawet nie doszla do skutku. Pomimo,ze cena akcji byla wtedy okolo 1.60 zl nie bylo chetnych na emisje nawet z dyskontem.
    Od 2017 roku jak fundusze dostaly po garbie jak widac konsekwetnie bojkotuja tego nawijacza makaronu na uszy.
    Tym sposobem traca i straca tu tylko chlopcy ktorzy nie maja pojecia co kupili
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~Pik [5.184.235.*]
    Tak tak bardzo warto ,bo warto
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: post88 [95.49.55.*]
    Jeżeli wierzysz w sukces spółki to inwestuj, ja już dawno to zrobiłem i nie żałuję
    pozdro dla inwestorów długoterminowych a nie dla groszołapów.
  • Re: Czy warto jeszcze inwestować CIG? Autor: ~Karol [5.173.149.*]
    Ja liczę że trend wzrostowy bardzo długo się tu jeszcze utrzyma
[x]
CIGAMES 1,50% 3,04 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.