Ciekawe to podejście. DW może i zacznie zarabiać za lat 10. Taki fundusz jak NN może czekać. Akcjonariusze tylko się oszukują bo na razie są straty straty i straty. A kapitalizacja 600m+. Ja tu wrócę za 5 lat i cena za akcję nadal będzie 100 albo mniej. Powodzenia
Myślałem że 1Q to efekt Robobank ale drugi jest również dobry. Przychód za pierwsze półrocze takie jak za cały 2024 rok. Będzie 100% wzrostu na koniec roku? Będzie petarda
Wynik to pozytywne zaskoczenie, a trzeba pamiętać, że III kwartał to bedzie już kwartal z tą umową z agencją- jeżeli umowa jest objęta NDA co do jej kwoty, ale została zawarta po nowym,wyzszym cenniku to możemy sie zaskoczyć bardzo pozytywnie wynikiem za Q3. To bedzie dobre pytanie na konferencję wynikową. Dobrze, że publikują skorygowaną EBITDA , bo te koszty programu motywacyjnego bez odpowiedniego zrozumienia mogłyby wystraszyć niektórych.
Ja to się przyglądam kiedy to znów będzie po 30 lub mniej.
Kapitalizacja spółki 10 razy większa niż roczne przychody. Nie zysk. Przychody.
Podziwiam wiarę że będzie coś z tego biznesu. Choć na razie dziura coraz większą. Dzieci się bawią
Nie kupiłem za 100 nie kupię i za 300. Po prostu nie wierzę w sukces tego biznesu. Komentuje bo lubię. Zastanawiam się głośno co kieruje ludźmi że myślą że ktoś poza zarządem zarobi tu coś. Pewnie ci co kupili po 30 to zarobili. Jak na wszystkich spółkach które po zjeździe 90 proc odbiły. Ale to nie ma nic wspólnego z fundamentem biznesu. Który ma przynieść zysk. Ten od wielu lat generuje straty. Podniecacie się paroma umowami a wyniki swoje. Strata coraz większą. 20 baniek przychodu po pół roku a cap 700 milionów. Ja rozumiem że to inny biznes ale spółka przemysłowa przy takich raportach miała by kapitalizację na poziomie kilku milionów. Rozumiem że inwestujecie w przyszłość. Ale co co kupowali tu akcje 5 lat temu też w to inwestowali więc pytanie jakie tu macie założenia czasowe. 10 lat czy 20?
To lepsza lokata w banku jak pragnę zdrowia. Podziwiam upór i wiarę
Dnia 2025-08-12 o godz. 20:51 ~Oczeretyne napisał(a): > Nie kupiłem za 100 nie kupię i za 300. Po prostu nie wierzę w sukces tego biznesu. Komentuje bo lubię. Zastanawiam się głośno co kieruje ludźmi że myślą że ktoś poza zarządem zarobi tu coś. Pewnie ci co kupili po 30 to zarobili. Jak na wszystkich spółkach które po zjeździe 90 proc odbiły. Ale to nie ma nic wspólnego z fundamentem biznesu. Który ma przynieść zysk. Ten od wielu lat generuje straty. Podniecacie się paroma umowami a wyniki swoje. Strata coraz większą. 20 baniek przychodu po pół roku a cap 700 milionów. Ja rozumiem że to inny biznes ale spółka przemysłowa przy takich raportach miała by kapitalizację na poziomie kilku milionów. Rozumiem że inwestujecie w przyszłość. Ale co co kupowali tu akcje 5 lat temu też w to inwestowali więc pytanie jakie tu macie założenia czasowe. 10 lat czy 20? > > To lepsza lokata w banku jak pragnę zdrowia. Podziwiam upór i wiarę
Jak na kogoś kto nie kupuje po XYZ bo nie kupuje.. bo tak mu sie śni... tak sobie policzyl na klopie. Strasznie dużo literek codziennie na forum wypisujesz ;P
2500% wzrostu. Inwestorzy nie rozumieją gigantycznego rajdu pewnej spółki
Palantir Technologies nie jest firmą o jakiejś szczególnie długiej, mitologicznej historii. Założył ją już w tym tysiącleciu, w 2003 r., Peter Thiel wraz Alexem Karpem, Josephem Lonsdale’m i Stephenem Cohenem. Pomimo tego, w zeszłym roku dołączyła ona do indeksu S&P500. Nie bez przyczyny. Tylko w tym roku kurs jej akcji wzrósł o 150%. Od 2021 roku zaś (firma weszła na giełdę NYSE jesienią 2020 r.) wzrost jej wyceny osiągnął natomiast niesamowite 2500%. Skąd jednak aż tak gigantyczny wzrost?
Dnia 2025-08-12 o godz. 20:51 ~Oczeretyne napisał(a): > Nie kupiłem za 100 nie kupię i za 300. Po prostu nie wierzę w sukces tego biznesu. Komentuje bo lubię. Zastanawiam się głośno co kieruje ludźmi że myślą że ktoś poza zarządem zarobi tu coś. Pewnie ci co kupili po 30 to zarobili. Jak na wszystkich spółkach które po zjeździe 90 proc odbiły. Ale to nie ma nic wspólnego z fundamentem biznesu. Który ma przynieść zysk. Ten od wielu lat generuje straty. Podniecacie się paroma umowami a wyniki swoje. Strata coraz większą. 20 baniek przychodu po pół roku a cap 700 milionów. Ja rozumiem że to inny biznes ale spółka przemysłowa przy takich raportach miała by kapitalizację na poziomie kilku milionów. Rozumiem że inwestujecie w przyszłość. Ale co co kupowali tu akcje 5 lat temu też w to inwestowali więc pytanie jakie tu macie założenia czasowe. 10 lat czy 20? > > To lepsza lokata w banku jak pragnę zdrowia. Podziwiam upór i wiarę
Źle rozumujesz. Na giełdzie kupuje się akcje, a nie firmę. W tym roku kupiłem DAT i sprzedałem. Zarobiłem. I nic mnie nie obchodziło, że lecą na stratach od zawsze. Co mnie to? Nie moja małpa nie mój cyrk.
Dnia 2025-08-13 o godz. 07:44 ~Oczeretyne napisał(a): > No przecież pisałem że jak kupiłeś 30-40 to zarobiłeś. Jak na każdej innej spółce po spadkach 90 proc. > > > > Ja tu się jednak odnoszę do spółki DW. > > Nie mam wiary że kiedykolwiek coś z tego będzie. A że spekulacyjnie ktoś zarobi. No tak 1 zarobi 9 straci
Lecz głowę chłoptasiu, Spółka zwiększa przychody ponad 100% i o to chodziło, bo mieli super produkt a chodziło tylko o komercjalizację. I teraz to zaczyna właśnie działać. A Ty pisz te swoje dyrdymały razem z cyganem
Dnia 2025-08-13 o godz. 08:57 ~Honza napisał(a): > Lecz głowę chłoptasiu, Spółka zwiększa przychody ponad 100% i o to chodziło, bo mieli super produkt a chodziło tylko o komercjalizację. I teraz to zaczyna właśnie działać. A Ty pisz te swoje dyrdymały razem z cyganem
i działa że hej!!!!! a raczej DZIDA POŁUDNIOWA hahahahahahaha
Bardzo dobry komentarz. Dawno tu nikogo mądrego nie czytałem :) Ta spółka nadaje się jedynie do zabawy / spekulacji. Ogólnie nic poważnego, skończy się szeroka hossa, to tu nie będzie co zbierać...