O 12:30 odbiliśmy się od istotnego poziomu wsparcia i od tego momentu aktywował się większy kapitał. Nie wydaje mi się aby to wsparcie było jednak czynnikiem decydującym ale te poziomy dziwnym trafem często zbiegają się z jakimiś wydarzeniami. Myślę, że ktoś coś wie o czym my dowiemy się w niedalekiej przyszłości (może dobre wyniki za 2Q, może nowa rekomendacja) a może ktoś po prostu postanowił dokupić lub otworzyć pozycję na spółce.
Mam u siebie na miejscu. Zbieram regularnie. Nawet coś tam się ostatnio pojawiło ale w większości robaczywe jak to o tej porze roku. Jutro pewnie udam się na kolejny obchód lasu.
trzeba przyznać obiektywnie że słabiutko to dzisiaj wygląda, tak jakby tylko jedną stronę arkusza animator obsługiwał, a przecież podaży jakiejś nadzwyczajnej nie ma. jestem dzisiaj zniesmaczony postawą walorka.
Żaden trend wzrostowy nie trwa wiecznie, Tauron urósł z 2 PLN do 9 PLN. Najwyższa pora na szeroką korektę, która - jeśli SP500 zacznie trend spadkowy - również przerodzi się w poteżne spadki. Niestety wojna na Ukrainie szybko się nie skończy co może oznaczać zawirowania na światowych rynkach. Możemy mieć powtórkę w wiosny 2020 lub wiosny 2022. Przestrzegam przed zakupem akcji na GPW - mamy bańkę!!!
Witam odpowiem ci tak kolego nie sprzedawać nie słuchać judaszów a żeby shorty nie mogły nabyć po taniu akcji najlepiej wystawić po minimum 30zł do końca grudnia by w arkuszu zleceń było jak najwiecej wystawionych akcji to naszą moc będzie widoczna i niech judasze widzą wystawione akcjie to zrozumnią że nie oddamy byle komu za grosze a modyfikacje zlecenia zawsze można zrobić jak komuś spasi cena - wystawiać i nie sprzedawać niech shorty przerzucają z wora do wora i sami siebie niech oszukują nawet jak będzie masa akcji wystawionych to też nie będą mogli od banków pożyczać naszych akcji pozdrawiam
Łoren... Jedno z twoich błędnych przekonań brzmi "jak wzrosło to spadnie". Otóż wcale tak nie musi być z prostego powodu... Firmy dążą do nieskończonego rozwoju bo po to zostały stworzone. To błędne przekonanie wytłumaczy ci ten pan w poniższym filmie. Polecam.
To spójrz na Kęty. Kiedyś może spadnie. Gdybyś czekał na ten spadek to czekał byś od 2009 roku. Na Tauronie też możesz długo sobie poczekać. Pytanie czy dożyjesz :)
Od 2009 roku tylko były korekty. Nie wiem czy czekasz na Tauronie na korekty czy na spadki. Jak na spadki to najprawdopodobniej poczekasz długo, jak na korektę to właśnie się skończyła.
Mi kurs sie nie podoba. Tauron ma problem z przebiciem oporu na poziomie 8,70 PLN W ogole juz nie pisze o oporze 9,00 PLN bo dla Tauronu to są Himalaje, ale sami widzicie. Kurs Tauronu kreśli coraz mniejsze szczyty. Nie chce tutaj być złym prorokiem ale nie wygląda to za dobrze. Jezeli na SP500 zacznie sie głębsza korekta, a USA+UK robią 30-40% obrotów na GPW to czerwień zagości na Tauronie (i nie tylko tutaj) na długi, długi czas.
A ja odwrócę Łoren twoje twierdzenie co do szczytów a mianowicie każde kolejne dzienne minimum jest coraz wyżej i idzie po idealnej prostej wznoszącej co pokazuje wyczerpywanie się podaży. Himalaje na kursie Tauronu to ty dopiero zobaczysz :) I wcale się nie zdiwię bo Tauron na tle sektora europejskiego jest śmiesznie tani. Tak duże odchylenie nie będzie trwać wiecznie.