Kilka dniówek dziś już zarobiłem - oddałem na górce trochę akcji które kupiłem po 27 zł a teraz sobie spokojnie skalpuję i już pierwsze zlecenia wchodzą ......... na dalszych spadkach będę podbierał a na odbiciach oddawał i tak dnia każdego. Oczywiście poziom cenowy przeniosłem wyżej na obecną chwilę - trzeba czekać na następne wyniki i notowania globalne żeby zobaczyć gdzie może poruszać się kurs w przeciągu miesiąca. Kurs jest na zasłużonym poziomie i każde większe odbicie w jedną lub drugą stronę spowoduje odbicie w kierunku przeciwstawnym. Jedynym minusem będzie dywidenda która procentowo będzie zdecydowanie niższa ! i to może odstraszyć inwestorów. Także czekamy na wyniki i obserwujemy światowe indeksy.
Dziś już zarobione 3.500 z czego 1700 poszło na 17 sztuk - 3-letnie: TOS0828 a 1800 na kapitał zapasowy ( czyli globalny kryzys ) kasa jest oprocentowana na lokatach które nie tracą odsetek przy ich likwidacji.
Proponuję zacząć zarabiać :) Jak masz jaja to są jeszcze kontrakty terminowe na Asbis - ale to instrumenty dla dużych chłopców ! nie piszę kiedy i jakie ruchy na nich wykonuje żeby nikt kto na nich nie gra tego nie robił bo można na nich bardzo dużo stracić ale też zarobić. Ja mam bardzo przyzwoite saldo dotatnie ale gram z wielką rozwagą a nie dla chęci samego ich posiadania.
Mikesz dalej nie nauczyłeś się czytać ze zrozumieniem ! :) ja kupuje obligacje z połowy zesku z akcji a nie ich sprzedaży ! Dziś zarobiłem około 3500 zł i za połowę zysku kupiłem obligacje żeby zabezpieczyć zysk !
Jakbym oddał wszystko co kupiłem w okolicach 27 zł to był dziś zarobił 25K ale liczę że będą jeszcze jakieś wzrosty i wtedy wywale w rynek 25K akcji a jak będzie ostra korekta to dokupię następne 35K do stanu 60K bo tyle miałem całkiem niedawno.
To niewiele dziś zarobiłeś Ja pogoniłem 1,5 i akcji Aliora kupionego po 99 dzisiaj poszedł po ok.115 zł Takie skromne 24 tys zł minus Belka na dodatek niedawno wziąłem ponad 9 tyś dywidendy za Aliora Zainwestowałem tylko150 tyś ...zysk ponad 20%
A Ty nie? Ja wczoraj 200 tysięcy zarobku. A co sobie będę żałował ? 5 milionów. Dla kogo ten wywiad?:) Papier wszystko przykmie, a to forum pełne jest takich bajkopisarzy. A chodzi o to, żeby robić syf naganiają w jedną lub drugą stronę. Tak tylko przypomnę, że nasz milioner arkadiusz chwalił się sprzedażą 53 akcji:):)
Ja piszę o zarobku/stracie. Ty póki c9 nic nie straciłeś. Raczej tłumaczyć nie muszę, że straciłbyś gdybyś sprzedał. A nasi mitomani codziennie robią ruchy i codziennie zarabiają. Na wzrostach i na spadkach jednocześnie. Każda transakcja transakcja to zarobek u nich:):)
o czym ty do mnie piszesz???
ja czesc akcji asbis, jesli uwzglednie dywidendy to mam za "darmo" ja pisze o dziennej zmianie portfela
na asbis zarobiłem w sumie prawie 150k, ale wg ciebie oczywiscie nic, bo nie sprzedałem lol
Co to za patologiczne forum. Ćwierćinteligencie, jeśli wczoraj nie sprzedałeś/kupiłeś akcji, to nie zarobiłeś/straciłeś. Wahania na portfelu to wirtualne straty/zyski. Gdzie ja cokolwiek o dywidendach pisałem? Gadaj z arkadiuszem i andrzejem, bo to twój poziom.