Przyszły tydzień pokaże, czy można się tu będzie obłupić i kurs wyleci w kosmos, czy będzie zwykłe wyprzedawania papiera i powrót na 1,5 -> 1,4 Osobiście liczę, że 2,4 powinno zahaczyć, ale widząc piątkowe obroty, słabo jest ten gejmskom nagłośniony a przypominam, że to ma być KAMIEŃ MILOWY Wszyscy narzekaliśmy na 505, ale jak na razie, to bardzo słabe pompowanie tematu jest (nawet nie wspominam o giełdzie). Oby trailer pozamiatał.
Mamy 6 sesji do pokazu gry. pon-czwartek, bo piątek święto i pon-wt. We wtorek 19.08 wieczorem mamy Opening night live. Moim zdaniem tam pojawi się gra OML. Ciekawe pod jakim tytułem. Jestem prawie pewien,że zrobi więcej szumu wokół siebie niż gierka Bloobera, który już chyba ze 20mln wydał na trailery i ledwo do top100 wszedł. :( Przypomnę Cronos zdobył 4.4k społeczności w tydzień po revealu. Tu moim zdaniem będzie więcej. Tam wycena 600mln tu na razie 100, więc nawet przy zbliżonym starcie będzie ciekawie.
Spokojnie. Wszystko w swoim czasie. Dobrze, że rynek nie pompuje ceny zbyt szybko, bo wiemy, co się wtedy dzieje. Przyszły tydzień i początek kolejnego będą bardzo dobre. Myślę, że najbliższa śwueca na T1 będzie miała wolumen 1,5mln i może mieć przyrost około 45%. To jest piękny czas dla OML. Uwielbiam tu zarabiać.
Mamy naprawdę wysyp pozytywnych prowzrostowych informacji a oto one:
1. Gamescom - Cyber Slash, prawdopodobnie Pokaż materiałów z gry
2. Gamescom - Project Swift - Pokaż gry na zamkniętych pokazach
3. Przejście na rynek Główny
4. Bardzo dobre opinie przy pierwszych zamkniętych pokazach Cyber Slash oraz moim zdaniem zasięg sprzedażowy na poziomie minimum Ghost Runner 1 , minimum , myślę że będzie więcej
5. Cyber Slash jest gra inna niż GH i ma większy potencjał sprzedażowy porównywalny z Lies of Pi
6. Udana emisja akcji i pozyskanie znaczących środków na realizację projektu
7. Duże zainteresowanie zewnętrznych partnerów co może dodatków przełożyć się na podpisanie umowy na wspolwydanie gry
8. Epick games ? Współpraca?
Zakładam sprzedaż samego Cyber Slash na poziomie 2-3 mln bardzo ostrożnie jako minimum. Optymistycznie patrząc to 3-4 mln. Jaka będzie kapitalizacja przy takim sukcesie ? Każdy może z łatwością sobie przekalkulować:)
Jeśli chodzi o analizę techniczną kursu akcji mamy wybicie z długoterminowych formacji trójkąta oraz przebicie linie trendu spadkowego. To wszystko potwierdza i przekonuje o kontynuacji wzrostów w najbliższym czasie . Przed nami hossa na One More Level
https://www.parkiet.com/technologie/art42806671-one-more-level-coraz-blizej-przeprowadzki-na-rynek-glowny
W linku tym jest wywiad z Szymonem Bryła , który wspomina że również Swift zostanie zaprezentowany na Gamescom. W jakiej formie zobaczymy, pewnie faza koncepcyjna ale będzie ciekawie napewno
Swift będzie grą w klimacie GR1, ale będziemy siekać we dwóch na multiplayer. Czyli poziomy będziemy mogli przechodzić synchronicznie w trybie multi, a to na silniku ue5. Myślę, że koncepcja i pomysł tej gry powstała w głowach twórców już po ogromnym sukcesie GR. Czyli dostaniemy zupełnie inną jakość, a tryb multi przyciągnie więcej graczy.