1) Bo ma produkty zdywersyfikowane geograficznie
2) Bo płaci dywidendę, ostatnio na poziomie ok 15%
3) Bo jest wysoce zyskowna: EV/EBITDA ~3,5
4) Bo od przyszłego roku zacznie skalować potencjał Rortosu i zarabiać na ich grach
Możecie mnie nazywać jak chcecie, mam grubsza skórę niż niedźwiedź brunatny i zawsze wam oddam z nawiązką
Jak ktoś zarobił na CDR to się cieszę, fajnie. Pamiętajcie że kiedyś niewidzialna ręka rynku upomni się o swój yield z kapitalizacji 30 miliardów Redów. Pewnie znowu nowe pokolenie inwestorów będzie musiało przełknąć gorzką pigułkę
Ja też trzymam TEN, mam również CDR z bardzo dużym zyskiem. Obie spółki trzymam, TEN musi w końcu odbić. Moim zdaniem CDR w ciągu 2-3 lat będzie miało nowe ATH. Więc do spadków daleka droga, szczególnie że pracują nad 3xAAA... czas pokaże co się będzie działo :)
Owszem na TEN sobie wiszę i spokojnie czekam.Twoje szczekanie akurat na mnie nie zadziała, tak jak i na resztę akcjonariatu który jest tutaj długo. Najgorsze jest już za spółka, kiedy to poza spadającymi przychodami odpisywała kolejne gry i tym samym zjadała całe zyski. Wtedy nie było na horyzoncie żadnych perspektyw, WOH był w powijakach i żadnej nowej gry która mogłaby cokolwiek zmienić. Jak ktoś wtedy nie sprzedał to teraz też tego nie zrobi, a ty możesz sobie stać pod płotem i skomleć.
Lachy w sedno. Ja już 3 rok siedzę i na pewno jeszcze z rok wytrzymam :) Na razie przy takiej mizerii jestem na plus . Co prawda dzięki dywidendzie i skupie w którym wziąłem udział w 100% posiadanego papieru 21% z tego udało się opchnąć po 120 . Błąd bo część odkupiłem po 93 :) Jeśli chodzi o Rortos ,bardzo liczę na dodatkowy zysk (nie mylić z przychodami ,bo one już od dawna są wliczane) Natomiast przychody ,myślę ,że jesteśmy już na samym dołku . W następnych kwartałach powinno się poprawiać ,no i baza k/k r/r będzie niska .
Radzę zobaczyć Ci Games . W 2023 ładną kasę tam przytuliłem ,nawet sprzedałem część TSG dla mniejszego podatku:) W tym roku trochę ten rajd mnie zaskoczył ,zbyt wcześnie przed premierą Lords of the Fallen następnej części . Kto wie do ilu tym razem dojdzie!!!
Ja nie jestem fanem Cigames, więc nie mam tego w portfelu, spółka zarabia na waciki i robi niedopracowane produkty. Jedyny plus to złotousty prezes który wszystko umie obrócić w złoto nawet jeśli to bubel:p