pozostająca do wypłaty dywidenda za rok obrotowy 2024/2025 zostanie wypłacona akcjonariuszom w kwocie 74 417 500 zł, to jest w kwocie 2,89 PLN na jedną akcję.
- dywidendą objętych będzie 25.750.000 akcji Spółki.
- Dzień ustalenia akcjonariuszy uprawnionych do dywidendy (Dzień Dywidendy) ustalono na 18 września 2025 r.
- Dzień wypłaty dywidendy (Dzień Wypłaty Dywidendy) ustalono na 25 września 2025 r.
Zbieramy zbieramy, short jest hojny więc trzeba korzystać. Mają już 3xxt ys pożyczonych więc we wrześniu trzeba będzie banieczkę PLN zapłacić właścicielom akcji za dywidende. No chyba że ruszą z odkupem
Dnia 2025-08-13 o godz. 09:58 grzesiek90 napisał(a): > wytlumaczysz bardziej co to da ? ustawic zlecneie na tak wysokim poziomie a nie robic zadnego zlecenia ?
Jeżeli masz akcje na rachunku u maklera to może odpłatnie wypożyczyć twoje akcje spekulantom. Oni pożyczają jeżeli spodziewają się spadków a sprzedając pożyczone akcje w pewnym sensie je powodują. Potem odkupują po niższych cenach i oddając je maklerowi zostawiają sobie różnicę ceny. Tak więc makler i spekuła zarabiają na twoich akcjach jeżeli kurs spada. Jeżeli wystawisz zlecenie sprzedaży (z wysoką ceną aby drobny ruch w górę nie zabrał ci papierów) to makler nie może pożyczyć twoich akcji.
Tia...W dziesięć dni short podwoił pozycję. Tak się kończy czytanie bredni o robieniu kółeczek. Tak się kończy robienie sztucznej płynności góralom z Brooklynu.
Strasznie płaczesz (: przesłałeś okres koleczek, teraz nie możesz zaakceptować, że kurs niedługo już utrzyma się w tym miejscu. Słuchaj mądrzejszych i bardziej doświadczonych graczy przyjacielu (:
Gdybyś rzeczywiście był kółkowiczem i gdybyś umiał na tym zarobić pieniądze, to byłbyś właśnie na innej spółce, gdzie dziś to kółko można zrobić. Zamiast tego piszesz swoje brednie o tym jak zrobiłeś 90% i...czekasz na moją ripostę. Przez kilka lat tutaj zauważyłem, że akcjonariat co do zasady jest stały, ale zdarzają się dziwolągi, które przychodzą na chwilę i piszą swoje farmazony: o fejsbuku, o studentach informatyki, o upadku dolara czy o kółeczkach. Minie chwila i ciebie też tu nie będzie...
Przyjacielu obserwuje 6 spółek, nie całą giełdę (: wprost pisałem kiedy robię kółeczka przed i w trakcie, nie po fakcie (: teraz złamiemy opór w ciągu najbliższych dni. A ty możesz myśleć inaczej, co więcej - możesz też tu próbować manipulować i wylewac własne frustracje, droga wolna (:
przedwczoraj wstałeś prawą nogą i pisałeś, że najpierw czeka nas wyjscie wyżej na 62-63, a chwilę potem pisałeś, że czeka nas wieloletnia zmiana w górę. Wczoraj wstałeś lewą nogą i piszesz, że lada moment złamanie oporu i powrót do spadków. Którą nogą dziś wstałeś?
PS. Nie zapomnij polajkować swoich bredni. Wtedy więcej ludzi uzna cię za poważnego gościa :)) EOT.
Oho, przyjaciel zrozumiał, że nic nie czai, a ja ciągle pisze to samo (: cóż, dobrze, że masz tylko rachunek demo (: tam opór i wsparcie to to samo? (:
Pisałeś takie długi i paramerytoryczne posty, czemu się nie ustosunkowałes do głupot, które ci wytkanąlem? (: pilnowanie kursu odnosisz rozumiem do tego co pisze, mianowicie, że w najbliższych dniach złamiemy opór? (: (czy wsparcie? Które to jest do góry czujny? (: )
Zrobiłem rajd po twoich "złotych myślach" (eufemizm) - odkąd się tu pojawiłeś. Takie the best of the rest. NIestety - stężenie farmazonów było tak duże, że admin tego nie puścił. Nawet on tego nie wytrzymał. Robota nie zapłacona :(
Ale chłop ma absolutną rację. Przecież pisze, że pójdzie do góry, później, że złamie opór - można się merytorycznie zgadzać lub nie, ale z logicznego punktu widzenia wszystko jest w jego wypowiedziach spójnie, a ty mu wytykasz że pisze sprzeczne posty, bo mylisz opór ze wsparciem i tylko w Twojej głowie coś się nie zgadza. Jak ktoś ma minimalną wiedzę o giełdzie, to w życiu czegoś takiego nie napisze.
Wątek Livechata miał w swej historii kilka niekwestionowanych gwiazd. Najlepszy był ziomek, który napisał, że woli cebulę z Kernela, bo ją można zjeść, a czatem się nie naje. Dorobił się swojej hall of fame. Chciałem zrobić to samo z tobą - takie best of, ale admin mi tego nie puścił. Widocznie nawet dla niego stężenie mądrości było zbyt duże...
Dnia 2025-08-14 o godz. 11:39 ~Bromer napisał(a): > Napisałeś tam że opór i wsparcie to to samo ? (:
NIe:)) tam był wyciąg z twoich mądrości. Chronologicznie ułożonych. Cytaty. Typu:" Ktoś chce się nauczyć inwestować?" i chwilę potem "cieszcie się z chwilowej podbitki, bo jak czekam na 55". Notabene Doczekałeś się ? :))) Przy zmianie kursu 0,27% (sic!) piszesz, że kolejne kółko się dopełniło. Mamy rozumieć, że to odczekania na te magiczne 55 zeta, co nie?! :)))
17.07 zaczynasz dzień "czas rozpocząć nowe kóleczko", a o godz. 10,08 czyli po godzinie handlu piszesz "kolejne kóleczko zakończone" przy zmianie kursu całe o 30 groszy w ciągu dnia. W ten sposób pewnie wzięło się 90 % zarobku, które pelikany łyknęły. :)) Dzień później piszesz "kolejne odbicie od oporu", by poniżej napisać "zmierzamy na 55" Co się tak uczepiłeś? :)) Gdzie tydzień późnije papier był powyżej 60 zeta :)) Wkliełbym skrin z Amibrokera, ale się nie da. Zaznaczyłbym gwiazdkami wszystkie mądrości, a następnie reakcję kursu na te mądrości :))
Dobra, wracam do swojej roboty, bo już nie chcę bardziej poniżać :))
Dnia 2025-08-14 o godz. 12:24 ~Bromer napisał(a): > Zazdrość nie zna granic przyjacielu (: może jak zaczniesz odróżniać opór od wsparcia też uda ci się coś zarobić na giełdzie (:
Jakiej zazdrości dzieciaku :)) Moje akcje są zaparkowane na okrągłym poziomie 150 zeta. Byli tu już tacy milionerzy, ale gdy mówilem "sprawdzam", to nigdy nie pojawił się stejtment, ani skriny z konta.
BTW. Niczego tak mi nie imponuje jak konkrety. Wpisz tu swoje opory i wsparcia. Ten wątek czyta wiele osób znajdą się tacy, którzy powiedzą jak bardzo się mylisz. Ja zrobię resume i opiszę jak sam kurs zachował się respektując to co napisałeś :)) Nic tak nie pokazuje prawdy jak czas!
A tym czasem, pelikany, pokłońcie się przed brumerem :))
Dnia 2025-08-14 o godz. 13:18 ~Bromer napisał(a): > Ale ty już wiesz czym się różni opór od wsparcia czy nadal nie? (: > > Twoje te 300 akcji rozumiem po 150? No wow, mega jesteś ynwestor (:
Haha! :)) Widzę, że taśmą operujesz równie sprawnie jak wyzanczasz wsparcia i opory :)) No właśnie, myślałem, że żmiażdżysz nas wszystkich konkretami, ale cała twoja "wiedza" to dalsze brnięcie we frazesy i pustosłowie :)) Ale przypomnę słowa niemal sprzed chwili: "złamiemy opór 62-63". i po tej gwatłownej refleksji kółkowicz stał się inwestorem średnioterminowym (mujborze...) :)) Pelikan który to łyknął jest prawie minus 5% na pozycji, za to ty gwałtownie zbliżasz się do ...poziomu 55, na który czekasz...od miesiąca :)). Tyle są warte twoje wsparcia i opory:)) NIestety długi weekend przed nami i na rozstrzygnięcia musimy poczekaj trochę dłużej, ale już wiem co będziesz pisał po weekendzie : każda podbitka będzie dla pelikanów, że zrobiłeś kółeczko (nawet przy zmianie +/- 30 groszy, a przy pogłębianiu spadków, że idziemy level wyżej. Tyle są warte twoje wsparcia i opory:)) Jedn jest pewne: pelikany, które to łykają jeszcze wiele się muszą nauczyć :))
Przeczytaj jego wpisy od chwili, gdy się pojawił, Najlepiej zrób to patrząc na kurs. Jednego dnia jest za, a drugiego przeciw. Raz będzie rosnąć, raz będzie spadać, a wszyscy to łykają jak karpie chaczyk. PS. Dla porównania możesz zobaczyć kiedy ja się tu pojawiłem i co piszę o spółce. Porównaj i wróc.
daj spokoj czujnemu - on mimo ze jest czujny - nic nie czai. Nie ma sensu z nim polemizowac - no chyba ze dla checy sprawia to tobie przyjemnosc :-) na calej bananówie jest teraz mnóstwo nowych znawców milionerów, ale to do czasu bo jak ruszy korekta to dopiero się zacznie tak samo i czujny zarobił milon czy dwa i sie wie ze nadal nic nie wie, ale jest gość
Dnia 2025-08-14 o godz. 16:21 ~takmyślę napisał(a): > daj spokoj czujnemu - on mimo ze jest czujny - nic nie czai. Nie ma sensu z nim polemizowac - no chyba ze dla checy sprawia to tobie przyjemnosc :-) na calej bananówie jest teraz mnóstwo nowych znawców milionerów, ale to do czasu bo jak ruszy korekta to dopiero się zacznie tak samo i czujny zarobił milon czy dwa i sie wie ze nadal nic nie wie, ale jest gość
Widzę, że jak każdy pelikan lubisz z połykiem... No to łykaj dalej :)) Dziś już kółeczka nie zrobi, ale od poniedziałku kolejna porcja świeżych newsów o kółeczkach z zyskiem 90%, a jak się ładnie pokłonisz, to bromer napisze, że zrobił 105%
Strasznie cię boli, że inni zarabiają , w czasie gdy twoje 300 akcji leży wystawione po 150 (: ale bardzo dobrze, zabawiaj nas (: w między czasie poczytaj o różnicach w wsparciach i oporach (: a wszystko co pisałem jest aktualne (:
Dnia 2025-08-14 o godz. 17:54 ~Bromer napisał(a): > Strasznie cię boli, że inni zarabiają , w czasie gdy twoje 300 akcji leży wystawione po 150 (: ale bardzo dobrze, zabawiaj nas (: w między czasie poczytaj o różnicach w wsparciach i oporach (: a wszystko co pisałem jest aktualne (:
1..NIc mnie nie boli, bo jeszcze niczego tu nie zarobiłeś. Przecież od miesiąca czekasz na 55 :)) 2. Spójrz dobrze w arkusz - tam nie wisi 300, ale tylko 2 akcje :)) 3. Tak, wiemy, wiemy. Wszysttko aktualne (jak nigdy) "target niezmiennie na 55", co nie? :)) Ale wszystko wskazuje, że się wreszcie doczekasz :))o
Dobrze, że są takie fora i tacy ludzie, po pracy z inteligentną, poważna i spełniona życiowo częścią społeczeństwa można tu spotkać frustratow próbujących zrekompensować sobie swoje porażki życiowe (: ciekawe doświadczenie (:
Dnia 2025-08-14 o godz. 20:19 ~Bromer napisał(a): > Dobrze, że są takie fora i tacy ludzie, po pracy z inteligentną, poważna i spełniona życiowo częścią społeczeństwa można tu spotkać frustratow próbujących zrekompensować sobie swoje porażki życiowe (: ciekawe doświadczenie (:
Jak to dobrze, że są tak sukcesfulni i spełnieni ludzie jak ty. Tak bardzo sukcesfulni i spełnieni, że marnują swoje popołudnia i wieczory na korespondencję ze mną! :)) Gdybyś jeszcze ten czas zmarnował na KONKRETY typu "odbijemy od 57,90 i dotknięmy 60", a nie na jakieś frazesy, to... pewnie byłbyś z siebie zadowolony... NIc mnie tak nie uskrzydla jak uwaga i troska takich ludzi jak ty :)) A na poważnie: jeśli o mnie chodzi to możesz być nawet Sułtanem Brunei. Nikt nie zabrania ci żyć marzeniami. Może dzięki nim do czegoś dojdziesz. Nie takich marzycieli i paranoików widziało to forum...
Przyjacielu, powtarzasz ciągle zwroty, które pisze (: dobrze, że czerpiesz od mądrzejszych od siebie, ale minimalna kreatywnością mógłbyś się wykazać (:
Haha! Podsunąłeś mi świetny pomysł! Już od poniedziałku będę czerpał pełnymi garściami ze zdroju twoich "mondrości"! Mam nadzieję, że docenisz :)) Stay tuned!
Kto jest Stańczykiem wątku Livechat/Text dowiesz się już w przyszłym tygodniu. Wykorzystam każdy jeden twój cytat. Obiecuję! Będzie "samo gęste" :)) Cierpliwości... :))