• Dywidenda 2,89 we wrześniu Autor: ~Bob [31.61.241.*]
    pozostająca do wypłaty dywidenda za rok obrotowy 2024/2025 zostanie wypłacona akcjonariuszom w kwocie 74 417 500 zł, to jest w kwocie 2,89 PLN na jedną akcję.

- dywidendą objętych będzie 25.750.000 akcji Spółki.

- Dzień ustalenia akcjonariuszy uprawnionych do dywidendy (Dzień Dywidendy) ustalono na 18 września 2025 r.

- Dzień wypłaty dywidendy (Dzień Wypłaty Dywidendy) ustalono na 25 września 2025 r.
  • Re: Dywidenda 2,89 we wrześniu Autor: ~Mario77 [37.31.12.*]
    Zbieramy zbieramy, short jest hojny więc trzeba korzystać. Mają już 3xxt ys pożyczonych więc we wrześniu trzeba będzie banieczkę PLN zapłacić właścicielom akcji za dywidende. No chyba że ruszą z odkupem
  • Re: Dywidenda 2,89 we wrześniu Autor: ~Bob [31.61.241.*]
    Zgadza się, póki robią promocję warto zbierać.
  • Re: Dywidenda 2,89 we wrześniu Autor: ~Ciekawy [94.156.31.*]
    Hejo tak piszecie o tym zbieraniu, macie ulokowane tutaj ponad kilka milionów PLN czy to raczej takie gadanie, żeby inni kupowali?
    Pytam z ciekawości.
  • Re: Dywidenda 2,89 we wrześniu Autor: ~Bob [31.61.241.*]
    Każda akcja odebrana to mniej dla shortów.
    Odkupią drożej
  • Re: Dywidenda 2,89 we wrześniu Autor: ~pliszka [45.134.212.*]
    Dnia 2025-08-08 o godz. 13:49 ~Bob napisał(a):
    > Każda akcja odebrana to mniej dla shortów.
    > Odkupią drożej

Zbierać i blokować zlec. sprzedaży np. na 150 ziko, tak aby nie mogli pożyczać i szorcić waszymi akcjami.

• Re: Dywidenda 2,89 we wrześniu Autor: grzesiek90 [188.146.16.*]
    wytlumaczysz bardziej co to da ? ustawic zlecneie na tak wysokim poziomie a nie robic zadnego zlecenia ?
  • Re: Dywidenda 2,89 we wrześniu Autor: ~pliszka [45.134.212.*]
    Dnia 2025-08-13 o godz. 09:58 grzesiek90 napisał(a):
    > wytlumaczysz bardziej co to da ? ustawic zlecneie na tak wysokim poziomie a nie robic zadnego zlecenia ?

Jeżeli masz akcje na rachunku u maklera to może odpłatnie wypożyczyć twoje akcje spekulantom.
    Oni pożyczają jeżeli spodziewają się spadków a sprzedając pożyczone akcje w pewnym sensie je powodują. Potem odkupują po niższych cenach i oddając je maklerowi zostawiają sobie różnicę ceny.
    Tak więc makler i spekuła zarabiają na twoich akcjach jeżeli kurs spada.
    Jeżeli wystawisz zlecenie sprzedaży (z wysoką ceną aby drobny ruch w górę nie zabrał ci papierów) to makler nie może pożyczyć twoich akcji.

• Re: Dywidenda 2,89 we wrześniu Autor: ~czujny [109.243.67.*]

Tia...W dziesięć dni short podwoił pozycję.
    Tak się kończy czytanie bredni o robieniu kółeczek.
    Tak się kończy robienie sztucznej płynności góralom z Brooklynu.
  • Re: Dywidenda 2,89 we wrześniu Autor: ~Bromer [83.29.132.*]
    Strasznie płaczesz (: przesłałeś okres koleczek, teraz nie możesz zaakceptować, że kurs niedługo już utrzyma się w tym miejscu. Słuchaj mądrzejszych i bardziej doświadczonych graczy przyjacielu (:
    Gdybyś rzeczywiście był kółkowiczem i gdybyś umiał na tym zarobić pieniądze, to byłbyś właśnie na innej spółce, gdzie dziś to kółko można zrobić. Zamiast tego piszesz swoje brednie o tym jak zrobiłeś 90% i...czekasz na moją ripostę.
    Przez kilka lat tutaj zauważyłem, że akcjonariat co do zasady jest stały, ale zdarzają się dziwolągi, które przychodzą na chwilę i piszą swoje farmazony: o fejsbuku, o studentach informatyki, o upadku dolara czy o kółeczkach.
    Minie chwila i ciebie też tu nie będzie...
  • Re: Dywidenda 2,89 we wrześniu Autor: ~Bromer [37.31.44.*]
    Przyjacielu obserwuje 6 spółek, nie całą giełdę (: wprost pisałem kiedy robię kółeczka przed i w trakcie, nie po fakcie (: teraz złamiemy opór w ciągu najbliższych dni. A ty możesz myśleć inaczej, co więcej - możesz też tu próbować manipulować i wylewac własne frustracje, droga wolna (:
    przedwczoraj wstałeś prawą nogą i pisałeś, że najpierw czeka nas wyjscie wyżej na 62-63, a chwilę potem pisałeś, że czeka nas wieloletnia zmiana w górę. Wczoraj wstałeś lewą nogą i piszesz, że lada moment złamanie oporu i powrót do spadków.
    Którą nogą dziś wstałeś?

PS. Nie zapomnij polajkować swoich bredni. Wtedy więcej ludzi uzna cię za poważnego gościa :))
    EOT.
    Ty rozumiesz znaczenie słów opór i wsparcie? (: czy uznajesz je za tożsame? (:
    Oho, przyjaciel zrozumiał, że nic nie czai, a ja ciągle pisze to samo (: cóż, dobrze, że masz tylko rachunek demo (: tam opór i wsparcie to to samo? (:
    Czujny jak tam?(:
    Widzę, że ciągle w robocie...
    50 groszy od wpisu? A może pieniądze dostajesz za pilnowanie kursu?
    Pisałeś takie długi i paramerytoryczne posty, czemu się nie ustosunkowałes do głupot, które ci wytkanąlem? (: pilnowanie kursu odnosisz rozumiem do tego co pisze, mianowicie, że w najbliższych dniach złamiemy opór? (: (czy wsparcie? Które to jest do góry czujny? (: )
    Zrobiłem rajd po twoich "złotych myślach" (eufemizm) - odkąd się tu pojawiłeś. Takie the best of the rest.
    NIestety - stężenie farmazonów było tak duże, że admin tego nie puścił.
    Nawet on tego nie wytrzymał.
    Robota nie zapłacona :(
    Admin blokuje kompilację twoich "mondrości"

Robota zrobiona, a nie zapłacona :(
  • Re: Dywidenda 2,89 we wrześniu Autor: ~Zbyszko_z_Rynska [213.17.227.*]
    Ale chłop ma absolutną rację. Przecież pisze, że pójdzie do góry, później, że złamie opór - można się merytorycznie zgadzać lub nie, ale z logicznego punktu widzenia wszystko jest w jego wypowiedziach spójnie, a ty mu wytykasz że pisze sprzeczne posty, bo mylisz opór ze wsparciem i tylko w Twojej głowie coś się nie zgadza. Jak ktoś ma minimalną wiedzę o giełdzie, to w życiu czegoś takiego nie napisze.
    Takich forumowych rycerzy z kontem demo jest tutaj wielu, strzepac kurz i iść dalej (:
    Wątek Livechata miał w swej historii kilka niekwestionowanych gwiazd. Najlepszy był ziomek, który napisał, że woli cebulę z Kernela, bo ją można zjeść, a czatem się nie naje. Dorobił się swojej hall of fame. Chciałem zrobić to samo z tobą - takie best of, ale admin mi tego nie puścił. Widocznie nawet dla niego stężenie mądrości było zbyt duże...
    Napisałeś tam że opór i wsparcie to to samo ? (:
    Dnia 2025-08-14 o godz. 11:39 ~Bromer napisał(a):
    > Napisałeś tam że opór i wsparcie to to samo ? (:

NIe:)) tam był wyciąg z twoich mądrości. Chronologicznie ułożonych. Cytaty.
    Typu:" Ktoś chce się nauczyć inwestować?" i chwilę potem "cieszcie się z chwilowej podbitki, bo jak czekam na 55".
    Notabene Doczekałeś się ? :)))
    Przy zmianie kursu 0,27% (sic!) piszesz, że kolejne kółko się dopełniło. Mamy rozumieć, że to odczekania na te magiczne 55 zeta, co nie?! :)))

17.07 zaczynasz dzień "czas rozpocząć nowe kóleczko", a o godz. 10,08 czyli po godzinie handlu piszesz "kolejne kóleczko zakończone" przy zmianie kursu całe o 30 groszy w ciągu dnia.
    W ten sposób pewnie wzięło się 90 % zarobku, które pelikany łyknęły. :))
    Dzień później piszesz "kolejne odbicie od oporu", by poniżej napisać "zmierzamy na 55" Co się tak uczepiłeś? :)) Gdzie tydzień późnije papier był powyżej 60 zeta :)) Wkliełbym skrin z Amibrokera, ale się nie da. Zaznaczyłbym gwiazdkami wszystkie mądrości, a następnie reakcję kursu na te mądrości :))

Dobra, wracam do swojej roboty, bo już nie chcę bardziej poniżać :))

PS. Pelikany! Pokłońcie się przed boomerem :))
    Zazdrość nie zna granic przyjacielu (: może jak zaczniesz odróżniać opór od wsparcia też uda ci się coś zarobić na giełdzie (:
    Dnia 2025-08-14 o godz. 12:24 ~Bromer napisał(a):
    > Zazdrość nie zna granic przyjacielu (: może jak zaczniesz odróżniać opór od wsparcia też uda ci się coś zarobić na giełdzie (:

Jakiej zazdrości dzieciaku :))
    Moje akcje są zaparkowane na okrągłym poziomie 150 zeta.
    Byli tu już tacy milionerzy, ale gdy mówilem "sprawdzam", to nigdy nie pojawił się stejtment, ani skriny z konta.

BTW. Niczego tak mi nie imponuje jak konkrety. Wpisz tu swoje opory i wsparcia.
    Ten wątek czyta wiele osób znajdą się tacy, którzy powiedzą jak bardzo się mylisz.
    Ja zrobię resume i opiszę jak sam kurs zachował się respektując to co napisałeś :))
    Nic tak nie pokazuje prawdy jak czas!

A tym czasem, pelikany, pokłońcie się przed brumerem :))
    Ale ty już wiesz czym się różni opór od wsparcia czy nadal nie? (:
    Twoje te 300 akcji rozumiem po 150? No wow, mega jesteś ynwestor (:
    Dnia 2025-08-14 o godz. 13:18 ~Bromer napisał(a):
    > Ale ty już wiesz czym się różni opór od wsparcia czy nadal nie? (:
    > > Twoje te 300 akcji rozumiem po 150? No wow, mega jesteś ynwestor (:

Haha! :))
    Widzę, że taśmą operujesz równie sprawnie jak wyzanczasz wsparcia i opory :))
    No właśnie, myślałem, że żmiażdżysz nas wszystkich konkretami, ale cała twoja "wiedza" to dalsze brnięcie we frazesy i pustosłowie :))
    Ale przypomnę słowa niemal sprzed chwili: "złamiemy opór 62-63". i po tej gwatłownej refleksji kółkowicz stał się inwestorem średnioterminowym (mujborze...) :))
    Pelikan który to łyknął jest prawie minus 5% na pozycji, za to ty gwałtownie zbliżasz się do ...poziomu 55, na który czekasz...od miesiąca :)). Tyle są warte twoje wsparcia i opory:))
    NIestety długi weekend przed nami i na rozstrzygnięcia musimy poczekaj trochę dłużej, ale już wiem co będziesz pisał po weekendzie : każda podbitka będzie dla pelikanów, że zrobiłeś kółeczko (nawet przy zmianie +/- 30 groszy, a przy pogłębianiu spadków, że idziemy level wyżej.
    Tyle są warte twoje wsparcia i opory:))
    Jedn jest pewne: pelikany, które to łykają jeszcze wiele się muszą nauczyć :))

PS. nie pisz do mnie o 21.00, bo będę w kinie...
    Przeczytaj jego wpisy od chwili, gdy się pojawił, Najlepiej zrób to patrząc na kurs.
    Jednego dnia jest za, a drugiego przeciw. Raz będzie rosnąć, raz będzie spadać, a wszyscy to łykają jak karpie chaczyk.
    PS. Dla porównania możesz zobaczyć kiedy ja się tu pojawiłem i co piszę o spółce.
    Porównaj i wróc.
  • Re: Dywidenda 2,89 we wrześniu Autor: ~takmyślę [89.64.87.*]
    daj spokoj czujnemu - on mimo ze jest czujny - nic nie czai. Nie ma sensu z nim polemizowac - no chyba ze dla checy sprawia to tobie przyjemnosc :-) na calej bananówie jest teraz mnóstwo nowych znawców milionerów, ale to do czasu bo jak ruszy korekta to dopiero się zacznie tak samo i czujny zarobił milon czy dwa i sie wie ze nadal nic nie wie, ale jest gość
    Dnia 2025-08-14 o godz. 16:21 ~takmyślę napisał(a):
    > daj spokoj czujnemu - on mimo ze jest czujny - nic nie czai. Nie ma sensu z nim polemizowac - no chyba ze dla checy sprawia to tobie przyjemnosc :-) na calej bananówie jest teraz mnóstwo nowych znawców milionerów, ale to do czasu bo jak ruszy korekta to dopiero się zacznie tak samo i czujny zarobił milon czy dwa i sie wie ze nadal nic nie wie, ale jest gość

Widzę, że jak każdy pelikan lubisz z połykiem...
    No to łykaj dalej :))
    Dziś już kółeczka nie zrobi, ale od poniedziałku kolejna porcja świeżych newsów o kółeczkach z zyskiem 90%, a jak się ładnie pokłonisz, to bromer napisze, że zrobił 105%

:)))
    Strasznie cię boli, że inni zarabiają , w czasie gdy twoje 300 akcji leży wystawione po 150 (: ale bardzo dobrze, zabawiaj nas (: w między czasie poczytaj o różnicach w wsparciach i oporach (: a wszystko co pisałem jest aktualne (:
    Dnia 2025-08-14 o godz. 17:54 ~Bromer napisał(a):
    > Strasznie cię boli, że inni zarabiają , w czasie gdy twoje 300 akcji leży wystawione po 150 (: ale bardzo dobrze, zabawiaj nas (: w między czasie poczytaj o różnicach w wsparciach i oporach (: a wszystko co pisałem jest aktualne (:

1..NIc mnie nie boli, bo jeszcze niczego tu nie zarobiłeś. Przecież od miesiąca czekasz na 55 :))
    2. Spójrz dobrze w arkusz - tam nie wisi 300, ale tylko 2 akcje :))
    3. Tak, wiemy, wiemy. Wszysttko aktualne (jak nigdy) "target niezmiennie na 55", co nie? :))
    Ale wszystko wskazuje, że się wreszcie doczekasz :))o
    Dobrze, że są takie fora i tacy ludzie, po pracy z inteligentną, poważna i spełniona życiowo częścią społeczeństwa można tu spotkać frustratow próbujących zrekompensować sobie swoje porażki życiowe (: ciekawe doświadczenie (:
    Dnia 2025-08-14 o godz. 20:19 ~Bromer napisał(a):
    > Dobrze, że są takie fora i tacy ludzie, po pracy z inteligentną, poważna i spełniona życiowo częścią społeczeństwa można tu spotkać frustratow próbujących zrekompensować sobie swoje porażki życiowe (: ciekawe doświadczenie (:

Jak to dobrze, że są tak sukcesfulni i spełnieni ludzie jak ty. Tak bardzo sukcesfulni i spełnieni, że marnują swoje popołudnia i wieczory na korespondencję ze mną! :))
    Gdybyś jeszcze ten czas zmarnował na KONKRETY typu "odbijemy od 57,90 i dotknięmy 60", a nie na jakieś frazesy, to... pewnie byłbyś z siebie zadowolony...
    NIc mnie tak nie uskrzydla jak uwaga i troska takich ludzi jak ty :))
    A na poważnie: jeśli o mnie chodzi to możesz być nawet Sułtanem Brunei.
    Nikt nie zabrania ci żyć marzeniami. Może dzięki nim do czegoś dojdziesz.
    Nie takich marzycieli i paranoików widziało to forum...
    Przyjacielu, powtarzasz ciągle zwroty, które pisze (: dobrze, że czerpiesz od mądrzejszych od siebie, ale minimalna kreatywnością mógłbyś się wykazać (:
    Haha! Podsunąłeś mi świetny pomysł!
    Już od poniedziałku będę czerpał pełnymi garściami ze zdroju twoich "mondrości"!
    Mam nadzieję, że docenisz :))
    Stay tuned!
    Jakież ciekawe musi być życie, w którym zamiast pomnażania kapitału robi się z siebie Stańczyka na forum bankiera (:
    Kto jest Stańczykiem wątku Livechat/Text dowiesz się już w przyszłym tygodniu.
    Wykorzystam każdy jeden twój cytat.
    Obiecuję!
    Będzie "samo gęste" :))
    Cierpliwości...
    :))
  • Re: Dywidenda 2,89 we wrześniu Autor: ~Bromer [83.22.145.*]
    Oh, musisz bardzo wysoko wisieć skoro masz aż taka potrzebę rekompensowania swojej indolencji inwestycyjnej (:
    Gdzie jesteś przyjacielu? (:
[x]
TEXT 1,07% 37,70 2025-12-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.