Nie mam tu akcji, nie znam zbyt dobrze tej spółki. Zastanawiałem się czy dzisiaj nie wejść bo po takich spadkach to i na Rafako były odbicia, ale nie rozumiem co się tutaj dzieje.
Ludzie przez ostatni miesiąc kupowali spokojnie w okolicach 5zł. Teraz nie stało się nic kompletnie i nagle wyprzedaż. To co? Wy specjalnie kupujecie drożej żeby sprzedać taniej, czy jak? No bo nie powiecie mi, że ci co dzisiaj sprzedawali to są ci sami co kupowali w kwietniu. A tu od kwietnia nie było takich poziomów jak dzisiaj. Czyli przeczekali super wzrosty i teraz nie wiadomo dlaczego sprzedają na zerze albo ze stratą...?
Poważnie, ta spółka to jest jakiś fenomen, bo nie pojawiło się żadna negatywna informacja. To co się dzieje?
A i równie dziwne jest, że jest taki popyt na te akcje. Przecież dzisiaj obróciła się 1/5 akcji, te 4 miliony PLN nie wyłożyła ulica. A jeśli ulica, to co wie ta kupująca ulica, czego nie wie ta sprzedająca?
Widocznie ktoś wie więcej, niż chce powiedzieć. Popatrz ile energii ktoś wkłada w to, aby maksymalnie nastraszyć ludzi. Tego nie robi się pro publico bono, bo komuś szkoda, aby obcy ludzie nie stracili. To mi daje do myślenia, dlatego ja trzymam. Poza tym, strata 60% czy 90% to mi już jest obojętna, a nie mam ochoty rozdawać $$ :)
Jak tak czekałem latami z cfi i mls.....też mi było obojętne ....a finał był taki że wszędzie strata 90procent to mogłem sprzedać z mniejszą strata .....i tak prawdopodobnie będzie tu.
Bo może kurs jest adekwatny do sytuacji a sytuacja z kursem 8 czy 6 to było przegięcie ...
Ja mam za 6 kupione i nie wiem czy nie sprzedać ...moze lepiej za 2.8 niż 1.8 ale mogłem sprzedawać za 5....tu jest ruletka nikt nic nie wiem....info pozytywne a kurs leci ....
Były gorsze sytuację a było po 8....
Logiki zadnej
Manipulacja kursem rolowanie akcji itp.spółka żyje swoim życiem dzisiaj było dołowanie , będzie i czas podbitki jeżdzą sobie góra dół szybka kasa kto ma nosa
Ale coś jest dziwne ktoś wywala i to grubo a nic nie informuje o sprzedaży to może robi tak drożej sprzedaje a taniej kupuje w tym samym dniu i wychodzi że dalej ma swój oddział w procentach i nie musi zgłaszać a kurs jest zaniżany stracą przez to chętnych do kupna i wtedy żeby zachęcić to będą szli po 50 proc a nawet 70 proc na plusie ja jestem w plecy 40 proc i też nie panikuje bo to jest giełda ktoś musi stracić a ktoś zyskać a oni niech się pomiędzy sobą wymieniają ciekawe jak puszcza akcje wcześniej z obligacji zamienionych tyle milionów to będzie po 60 gr albo i mniej
Mogli sprzedac za 8 i dobrze ktoś tu mówi.
My też mogliśmy.
Coś się dzieje widocznie niedobrego i o czym my jeszcze nie wiemy.
Jutro piątek, na weekend tym bardziej może być wywalanie.
Moim zdaniem źle to wygląda.
Ciekawy jestem co tu jest i jaki jest powód takich spadków i to z tak zwiększonym znacznie wolumenem.
To podpwiada aby być bardzo ostrożnym
Opluli gościa co dawał im zarobić to włączył wirówkę i wyskoczyli panikarze więc mają lawinę akcji szybciej niż myśleli. Jest finansowanie i kasa na oddział więc w czym problem? Nie widząc innych danych to tylko szklana kula pozostaje.
Dokładnie tak. Fundamentalna analiza, nie wydaje się aż taka zła, na co wskazywałby kurs... i to ciągłe naganianie na spadek... i o Yolo pieprzenie i Januszkach. Rzygam już tym. W kółko, ciągle. Nikt tego tak o nie robi... to ma cel.
„Fundamentalna analizka nie jest zła”- otóż jest i to dość abstrakcyjna.
Poczytaj uważnie tę ich ostatnie infa.
Słoja zadłużona (oczywiście spłaca) ale wciąż się zadłuża. Finansowanie do 100 na 20% - no litości
Do tego ten przelew 50k - śmiech.
I przynam się szczerze. Ja tu byłem jak to się kręciło w okolicy 1.4, a sprzedałem w okolicy 3 zł co już dla mnie było abstrakcją. I również przyznam- śledziłem kurs z zazdrością i niedowierzaniem, a właściwie ze zdziwieniem, bo nie widziałem żadnego logiczne wytłumaczenia dlaczego to tak urosło.
Zobaczcie co zrobili z Mikisystemem. To są ci sami ludzi- tutaj bardzo prawdopodobne, że zrobią podobnie.
Gorzej jak porzucą ten projekt to wówczas ci powieszeni na 6+ będą mogli zapomnieć o 2 zł.
Dla mnie to jest temat na kółeczka po 0.3-.0.5 gr i trzeba porzucać
Obym się mylił.
Dokladnie, szybka zabawa, bo budowanie przyszlosci na takich apolkach to szalenstwo, ale do krecenia kolek papier plynny poki co. Zobaczymy jak pograja papierem
Duze fundusze chca tanio przejac akcje ,wywoluja panike i zbijaja kurs
wtedy kiedy oczekujemy wzrostu kursu po dobrych wiadomosciach doprowadzają do sytuacji odwrotnej i wywałują panikę zeby obnizyc kurs i zebrać akxje z rynku
...... bylo tak juz z allegro po ogłoszeniu dobrych wyników kurs spodał a teraz.......