• Brat oddal pozyczke, 25 tys, jak myslicie czy Autor: ~Ryszard [31.0.49.*]
    warto kupic 2 tys sztuk zeby zmiejszyc srednia zakupu, czy to bedzie jeszcze nizej ???
  • Re: Brat oddal pozyczke, 25 tys, jak myslicie czy Autor: ~Tymczasowy1997 [31.0.93.*]
    Ja jutro najprawdopodobniej z rana zwiększę pozycję. Ale to zależy od zachowania kursu i obrotów. Chcę dokupić to co dziś sprzedałem.
  • Re: Brat oddal pozyczke, 25 tys, jak myslicie czy Autor: ~Zeus [37.30.48.*]
    tymczas weź ty przetestuj jakies proste AT aby wiedziec kiedy wyleźc bo chociaz pieudolisz bzdety i wijesz się jak leszcz to żal mi ciebie jak widze gdy sie miotasz jak kot za własnym ogonem. najprostszy doorny i lipny na szybkich spółkach supetrend agresywny 7/2/close na świeczkach 1D wskazałby ci moment wywalenia kilka dni wczesniej w okolicach 15 zeta z groszami w konsolidacji przed zwałą - zaoszczędziłbyś 25 tysia - a tak tos jest kwadrat jaki byłeś - goopi i bez strategi
  • Re: Brat oddal pozyczke, 25 tys, jak myslicie czy Autor: ~Tymczasowy1997 [31.0.93.*]
    Tak, AT wskazało by mi, że Putek się z Trampkiem spotkają, a info wyszło wczoraj wieczorem. Plus wysypywanie grubasa pod tanie odkupienie. Stąd zostawiłem sobie większość pakietu "kontrolnego".
    wex ty się tymczas ogarnij bo brniesz jak żaba w gotowanym garnku - ani to mądre to co piszesz ani nie lepi sie to kupy - weź sam sprawdź chocby na stockwatchu ustaw sobie jak wyżej klasyczne nastawy wskazu i zobaczyłbyś że chociaz wskaźnik nie przewidziałby rozmowy trampa z putem ale kilka dni wczesniej wskutek zmian cenowych wywaliłby cie z rynku jako "ochronnik" - czysta matematyka a to że nieco wyprzedziła rozmowy to losowa rzecz ale mimo wszystko jak manna z nieba. pieudolisz dalej mimo że tracisz kase co czyni cie jeuopem i malo wiarygodnym nawet jako trola ... cały czas pisze o klasykach prostych jak drut z domyślnymi wartościami bez wydumanych wynalazków i mało znanych zapewne przez ciebie jak np. nieliniowa regresja nieparametryczna wg rozkładu Gaussa (Laplace czy Lorentza czy cokolwiek co modeluje statystycznie rozkład danych w oknie - nawet wielomian n-tego stopnia) z dynamicznym/adaptacyjnym oknem pomiaru zmienności na podstawie ATR z adaptacyjna krotnością. Za goopi jesteś do statystyki to korzystaj z prostych modeli na dłuższym interwale - też działają...
  • Re: Brat oddal pozyczke, 25 tys, jak myslicie czy Autor: ~Kat [31.0.72.*]
    Sugestia - 1. 14.08 wyniki za Q2
    Jakie to ma znaczenie?
    Gruby manipulował kursem, a info o niepewnym rozejmie dobiło kurs. Jutro odreagowanie. Choć mam mniejszy wolumen, nadal 15k akcji. Jak kurs będzie upował, dokupie. Sprzedam Budimex i PZU
    Ja się kieruję fundamentem. Kurs zleciał z 21,8 (tak, miałem wtedy akcje) do 12,9, po drodze pozytywnych znaczących ESPI, a Ty mi mówisz o rozkładów normalnym czy parametrach statystycznych?
    Wycena PMG jest dramatycznie niska patrząc na 7-8% ff i potencjał w ciągu max 2 lat.
    Ty to jestes jednak jeuop do sześcianu - co maja fundamenty z longiem na 2-3 lata z korektami na poziomie 20-30% ktore wystepuja co 8-10 dni a które można aktywnie wykorzystac do kilkunasto% zwiekszenia ilości papiera bez konieczności dopłacania dodatkowej kasy? To tak jakbyś nauczył się utrzymywac prosto na nartach w czasie zjazdu i zamiast jeździc bezpiecznie slalomem jechałbyś na krechę - to nie jazda a patologia ...
    Brniesz dalej - twoje nozyce to nadoorniejsza awangarda bzdetów jakie czytałem na bankierze - jestes zlepkiem gzdetów goopoty i zerowego zmysłu samozachowawczego ...
    Mimo szybkozmienności NC da się pomnażać to co sie ma ale to trzeba miec podstawy ... twoje fundamentalne nie sa tylko ktos ci pokazał KUP to kupiłeś - a udajesz rasowego inwestora a reakcje masz jak wzorzec leszcza.Nie podpowiadam ci kup czy sprzedaj tylko zwracam uwage że trolowania wiarygodnego trzeba się nauczyć - ty jesteś antyteza definicji trola - pieudolisz jak mało kto i jesteś mało wiarygodny...

Korekta PMG to już 40% i to nie od 10 dni ale 2 miesięcy.
    Piszesz farmazony.
    Uświadamiasz mnie tylko do przekonania, żeby dokupić ten pakiet 8k akcji +-.
    Udajesz rezolutnego a póki co nie pokazałeś żadnego kwita.
    Jutro się słyszymy o 9, uderzam z rana raczej na papier. Potem będzie albo
    1) zrzut grubasa
    2) albo skup ulicy
    Ale na decyzję może być wtedy za późno, patrząc po relacjach na ESPI.
    punktuje cie jak przedszkolaka a ty dalej brniesz - beton w berecie jesteś i tyle - nawet jako naganiacz jesteś malo przekonujący - ja o jednym ty o drugim, ja o korektach w czasie wzrostu co były ty pieudolisz o spadku po ath...
    Jutro to se możesz na nodze od krzesła siadać - szkoda tylko że poziom naganiaczy i trolingu jest taki niski - no ale cóz wymagac to tylko bankierpl

Pokaż mi kwity a powiem Ci kim jesteś.
    Zapraszam na priv. Kontakt mogę podać. Póki co Twoja wiarygodność jest na poziomie niższym.
    A nie ma spadku od czasu Ath? Sam miałem walor gdy ATH z rana było 21,8. Ja trzymałem. Niestety.
    Ale jest to spadek od 2 miesięcy. Nie zaklinają rzeczywistości. Korekta 8-10 dni?
    Nie mniej nikogo nie naganiam. Mam 110k na WIG 20 żeby dokupić jutro z rana. Liczę na wzrost PMG ale w razie spadku, mam czym uśrednić
    i ps: kwita ty sam pokaz bo ja nic ci udowadniam tylko stwierdzam fakty - chcesz faktów sam sie wykaż jak mówi porzekadło (wymagasz sam sie wykaż) - bez tego jestes dla forum nic nie znaczacym bzdeciarzem i farmazoniarzem klejącym jakies ulepy z pustego dezebana ;)
    W takim razie, w jaki sposób mam Ci i innym bezakcyjnym nagonom pokazać kwit?
    Nie ma tutaj opcji załączania screenów. Mogę dać swój kontakt Tobie i Ty to potwierdzisz na forum. Innej opcji nie widzę.
    Mail: tymczasiwy1997@op.pl
    Odezwij się. Pokażę wszystko co pisałem.
    tymczasowy1997@op.pl
    Poprawny mail.
    pozwolisz że sie wycofam - wole zostac bezakcyjnym leszczem niż pchać sie z jeupem w dysputy prywatne - ratuje swóją psyche i wole pozostac anonimowym leszczem niz to co publicznie taplać prywatnie - adios. dla mnie i tak jestes betonem i to napalonym. Pozdrawiam - leszcz. Bez akcji - bo tak wygodniej ;)
    Oczywiście, że wygodniej.
    Zawsze łatwiej i bezpieczniej jest siedzieć w swojej strefie komfortu.
    P.S. Ja nie gryzę
    Ale rozumiem i szanuję decyzję.
    Jutro się słyszymy o 9.00 na gruncie publicznym
  • Re: Brat oddal pozyczke, 25 tys, jak myslicie czy Autor: ~Zeus [37.30.54.*]
    Nie podejmę rękawicy. Próby wejścia w moją strefę komfortu trzeba traktować z dystansem. Kontakt prywatny z psychopata odpada. Po tym co piszesz nie można traktować cię jako bezpiecznego typa. Spamuj zdalnie
  • Re: Brat oddal pozyczke, 25 tys, jak myslicie czy Autor: ~krazinski [83.27.156.*]
    Dnia 2025-08-07 o godz. 13:02 ~Ryszard napisał(a):
    > warto kupic 2 tys sztuk zeby zmiejszyc srednia zakupu, czy to bedzie jeszcze nizej ???

Może warto z powrotem pożyczyć bratu.
  • Re: Brat oddal pozyczke, 25 tys, jak myslicie czy Autor: ~Ryszard [37.248.219.*]
    No dobra chłopki wy się tutaj ostro tniecie na forum a kurs ciągle w dół .. czy to możliwe że nie będzie żadnego odreagowania a w przyszłym tyg zobaczymy tu 9 ??? Kurs ciągle spada
  • Re: Brat oddal pozyczke, 25 tys, jak myslicie czy Autor: ~Lutek [37.47.126.*]
    Ryszard nie kupuj nic na razie bo popłyniesz totalnie z torbami. Trzymaj te 25k w rezerwie. To nie jest dobry moment na kupowanie bo będzie jeszcze lecieć w dół. Po tak dużym spadku teraz może coś odbije ale to nie zmienia faktu że i tak jeszcze spadnie. Lepiej żałować że nie kupiłeś w odpowiednim momencie niż kupić w momencie gdy będzie jeszcze spadać i będziesz się jeszcze bardziej frustrować a strata się i tak będzie powiększać.
  • Re: Brat oddal pozyczke, 25 tys, jak myslicie czy Autor: ~Ryszard [37.248.219.*]
    Lutek dzięki za w końcu jakiś normalny wpis na tym forum. Chyba masz rację bo mówiąc szczerze byłem pewny na bank że kurs nie przebije 15 zł a tu już mamy 12.. z jednej strony chciałbym zmniejszyć średnia zakupy ale z drugiej patrzac na prawie 30 tys w plecy na tym papierze nie ma sensu kupować teraz gdzie to chyba jeszcze spadnie poniżej ,9. W sumie nie mam pojęcia dlaczego to tak leci na pysk
  • Re: Brat oddal pozyczke, 25 tys, jak myslicie czy Autor: ~Zeus [37.30.51.*]
    Bo 9 to magiczna liczba
  • Re: Brat oddal pozyczke, 25 tys, jak myslicie czy Autor: ~Tymczasowy1997 [31.0.76.*]
    Coś bardziej merytorycznego napiszesz?
    Niech leci na 9. Przeżyję. Mam 110k w WIG 20 plus inne aktywa. Ale Ty będziesz usatysfakcjonowany. Kupowałeś po 2.25 tak? To i tak jesteś zarobiony na całe życie (operuję wolumenami, którymi sam gram).
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.126.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.40.157.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Ja tylko opisałem w skrócie Ryszardowi jak wyglądała sytuacja z Rafamet.
    Pamiętaj że mało prawdopodobne jest że kupisz w akcję w samym dołku a sprzedaż na samej górce. Komuś się na pewno uda ale nie rób takich założeń. Ustal sobie jakiś próg zysku i po prostu wyjdź w tym momencie a nie czekaj do końca. Myślenie że to jedna czy druga korekta jakieś niewielkie zachwianie kursu i na pewno pójdzie dalej do góry kończy się tym że potem jest się na minusie. Tak jak pisałem wcześniej lepiej mniej zarobić ale zarobić niż dużo stracić
    I tak na przyszłość nie pakuj całej kasy w jedną spółkę. Na przykładzie PGM myślę że już wiesz dlaczego tak się nie robi. Najlepsza jest wersyfikacja portfela inwestycja w dwie trzy cztery różne spółki. Któraś będzie na minusie któraś wystrzeli na plus któraś będzie się kisić ale masz większe możliwości rotacji pieniędzmi.
    Można by powiedzieć że na przełomie roku czego byś nie kupił to wszystko szło do góry. Mniej czy więcej ale byś zarobił na dużej grupie spółek między innymi państwowych. Teraz giełda złapała zadyszkę. Teraz się wszystko kisi albo wręcz zaczyna spadać w dół. Oczywiście są też złote strzały gdzie spółki lecą po 30 50 70% w górę w ciągu dwóch trzech dni ale przy takiej ilości spółek na giełdzie umówmy się że ciężko jest takie coś ustrzelić. To musiałbyś tak jak niektórzy od rana do wieczora siedzieć cały dzień przed komputerem studiować spółki wykresy inne pierdoły.
    w koncu jakiews normalne wpisy na tym forum Dzieki Lutek.. Jka kazdy na poczatku tak ja musialem zaplacic frycowe.. nie mozna sadzac wwszyskiego w 1 spolke.... Pzdr
[x]
PGMSA -2,22% 15,00 2025-09-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.