• Espi dzisiaj duży up Autor: ~Tom [185.230.227.*]
    Ujadacze na padki osiągneli cel, teraz będzie jazda w górę cel 2 zł a 3 zł w po 3 kwartale
  • Re: Espi dzisiaj duży up Autor: ~KoleśGit [46.151.19.*]
    To teraz jeszcze pasowało by podanie komunikatu o szacunkach!!
  • Re: Espi dzisiaj duży up Autor: ~Karol [5.173.147.*]
    Niech spokojnie zbierają. Jak przekroczy 5% to się zbiegną i na ponad 0,8 pójdzie dzisiaj tylko pod to info
  • Re: Espi dzisiaj duży up Autor: ~MasterP [89.77.131.*]
    Zaraz komuś nerwy puszczą i pójdziemy z kursem w górę. Długo na tych poziomach nie postoimy. Cały kapitał mają przecież pożyczony i wychodzi na to że wszystkie spłaty idą prosto na kolejne pożyczki. Przecież aż tak dobrze nigdy tu nie było. Przełożenie na kurs też będzie.
    Dokładnie tak, nigdy aż tak dobrze tu nie było. Ja jestem już spokojny bo najbardziej się bałem tego, że wielkość portfela udzielonych pożyczek spadnie. A piękna niespodzianka dzisiaj w tym ESPI. Klientów nie brakuje. 38,8mln w udzielonych pożyczkach. Prawie dwukrotnie więcej niż rok temu.
  • Re: Espi dzisiaj duży up Autor: ~Ojo [91.216.213.*]
    A kurs dwukrotnie niższy niż rok temu. Mamy więc czterokrotny potencjał wzrostu kursu?
  • Re: Espi dzisiaj duży up Autor: ~Tom [185.230.227.*]
    Pisałem, że 3 zł po 3 kwartale, więc spokojnie zbieramy dalej :)
    Jeśli wielkość portfela udzielonych pożyczek będzie dalej maksymalnie rosnać, a klientów nie będzie brakować, to jak najbardziej 3zł tu zobaczymy w tym roku. Po drodze poleci wniosek na przejście na parkiet główny. Takie moje zdanie. Jak narazie portfel rośnie w max tempie.
    Jak na razie trole na spadki szaleją jakby spółka miała zanotować stratę w najbliższym raporcie. Ludzie chyba dalej się boją nowego sposobu księgowania. Pozostaje czekać na raport lub ewentualnie na szacunki.
    Giełda jest dla ludzi o silnych nerwach. To co tu się dzieje to jakieś nieporozumienie. Nikt normalny by nie oddał w tej cenie przy informacji która sugeruje że idą wzrosty. Nie sądzę aby posty Rozczarowanego i innych troli spadkowych miały jakikolwiek wpływ na decyzje inwestycyjne, bo kto sugeruje się wpisami na forum bankiera, zwłaszcza ludzi którzy wypisują rzeczy niespójne z jakąkolwiek logiką. Pozostaje czekać na raport, bo jak czarno na białym nie zobaczą to nie uwierzą.
  • Re: Espi dzisiaj duży up Autor: ~Inwestor2 [193.192.177.*]
    I znowu duży zrzut z wora do wora
    Widząc te sprzedawanie dość sporych ilości akcji po około 0.7 złotego trzeba mieć naprawdę mocne nerwy aby teraz kupić lub dobrać bo mnie to już naprawdę zniechęca aby dokupić więc dlatego odpuszczam i się już dalej w to nie pcham. Teraz już tylko czekam obserwując to co się tu odwala.
    Jak słabe rączki oddadzą to się zacznie. Aby było bardzo dobrze musi być wpierw bardzo źle, inaczej byłoby za prosto. Gdyby miała być tu kaszana to psa z kulawą nogą na forum by nie było, a tu trole spadkowe ujadają jak szalone. Z nudów tak oni tu nie siedzą.
    Możliwe aby spekuła aż tak przewalała takie ilości akcji między sobą żeby zdołować i trzymać kurs?
    Tak jest możliwe. Jest słaby obrót i mogą robić co chcą w takiej sytuacji.
  • Re: Espi dzisiaj duży up Autor: ~Karol [5.173.148.*]
    Ostatnie większe zbieranie miałem 30 lipca. Sypali po 0,700 cały czas po 3000 i 3500 akcji ale jak się skapli że zbiera ktoś to odpuścili. Staram się nie wychylać i łapać małe ilości po taniości bo inaczej wywala kurs. Zobacz jak wywaliło podczas tego ostatniego  zbierania 30 lipca. A zbierałem do max 0,709. https://www.biznesradar.pl/notowania/NOVINA#10d_lin_lin
    Dla tych którzy tu zbierają i mają zamiar rozgrywać kursem nie istotne jest czy kupią za 70gr czy za 72gr. Ważne że liczba akcji się zwiększa w portfelu mniej więcej na tych poziomach. Handel między sobą powoduje że robią wrażenie złej sytuacji
  • Re: Espi dzisiaj duży up Autor: ~Keosida [84.40.235.*]
    Jaki tu może być free float?
  • Re: Espi dzisiaj duży up Autor: ~KoleśGit [46.151.21.*]
    Według takich portali jak biznesradar czy stooq.pl freefloat wynosi ponad 55%. Jeśli ktoś ma inne dane lub źródło które by pokazywało inną ilość to niech mnie poprawi.
  • Re: Espi dzisiaj duży up Autor: ~dolar25 [91.150.211.*]
    Aktualne dane są zawsze na stockwatch i obecnie freefloat wynosi 59,42% stan na 10.07.25 co daje ponad 19 mln akcji w obrocie.
  • Re: Espi dzisiaj duży up Autor: ~Keosida [84.40.235.*]
    To prawda, ale mnie zastanawia ile może być akcji wśród inwestorów indywidualnych. Ruch na forum jest mały, spółka nie jest popularna mimo bardzo dobrych, zdrowych fundamentów finansowych.
    Zakładam, więc że w wolnym obrocie jest duża pula akcji.
    To może być jednym z powodów stagnacji kursu Noviny.... Tak teoretyzuje.
    Przecież tu spekulanci zbili kurs tak mocno. Jesteśmy na NC nadal. Oni między sobą potrafią handlować i robić wrażenie że jest źle.
  • Re: Espi dzisiaj duży up Autor: ~KoleśGit [46.134.87.*]
    To już nie jest źle a tragicznie! Chwila do wyników a tu takie coś! Novina przyzwyczaiła nas do czego innego przed wynikami. Co się tu odwala?
  • Re: Espi dzisiaj duży up Autor: ~Karol [5.173.148.*]
    Co ciekawe ostatnie trzy moje zbierania wybijały kurs. Raz nawet powyżej 0,72 parę dni temu. Jak widzą że ktoś zbiera odpuszczają. Tylko skończyłem zbierać odrazu kurs spadał.
  • Re: Espi dzisiaj duży up Autor: ~jjj [80.54.155.*]
    Dnia 2025-08-06 o godz. 16:16 ~Karol napisał(a):
    > Co ciekawe ostatnie trzy moje zbierania wybijały kurs. Raz nawet powyżej 0,72 parę dni temu. Jak widzą że ktoś zbiera odpuszczają. Tylko skończyłem zbierać odrazu kurs spadał.

Kupuj ponownie jak masz kasę. Przy takiej cenie to pewny zysk. .
[x]
NOVINA 2,92% 0,63 2026-05-29 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.