Ostatni bit marketingowy będzie na Gamescom, na teraz Steam jest tak średnio, nie piszę w tematach trolowych bo szkoda prądu i podbijania. Wszystko się rozegra na ostatniej prostej. Do tej pory mamy recenzje z 2h zajawki okruchy z dalszej rozgrywki sugerują że będzie dużo więcej, czas pokaże. Albo idziemy na grubo do ligi kapitalizacji liczonej w mld albo mam cofkę na kilkaset. Każdy wybiera co woli.
Nalot trolli na to forum jest olbrzymi. Znam to z przeszłości. Zazwyczaj są 3 powody trollowania: 1. Żeby obrzydzić spółkę by inni poszli na konkurencyjną (co jest błędem bo zawsze to obraca się przeciw sektorowi a nie polepsza sytuacji innych) 2. Personalne problemy mentalne (brak pewności siebie zazwyczaj) 3. Chęć kupienia (lub umożliwienia kupna) znacznie taniej od realnej wartości Wydaje się, że tutaj dominują dwa ostatnie powody. Kuna ja uważam, że kampania jest prowadzona bardzo mądrze - praktycznie co chwilę widzę Cronosa na swoich kanałach i odwiedzanych stronach. Zgadzam się jednak z tym, że Gamescom będzie kluczowy. Nie chodzi tylko o nowy trailer, ale przede wszystkim stoisko gidze gracze mogliby zagrać. Czas eventu jest idealnie ułożony dla premiery gry (albo premiera w stosunku do Gamescom).
Jest jeszcze stoisko Tencent, lecz w prezentowanych grach Cronosa brak. W takim budżecie marketingowym można by było oczekiwać, że gra będzie się pokazywać jako wyróżniona. Nie wiem czy na efekcie zaskoczenia i wyciągania „asów” z rękawa da się jechać cały czas. Wygląda to na razie bardzo kiepsko i nie wydaje się, aby gamescom miał być jakimś przełomem. Trzeba więc liczyć, że gra okaże się hitem >90% opinii pozytywnych, oby nie okazało się to jedynie pobożnym życzeniem.
Pytanie czy Cronos będzie dla Bloobera tym czym dla CD Projektu był "Wiedzmin 3" czy też będzie dopiero "Wiedźminem 2". Więc masz racje.. wydanie Cronosa to będzie już albo pierwsza liga albo jeszcze nadal druga. Jedno jest pewne: Bloober to specjalisci od horrorów tak jak CD Projekt są specjalistami od RPG więc każde studio zna się na swoim gatunku bardzo dobrze.