• Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~Lipo [83.31.39.*]
    1. Nie do Ciebie Pred - powstrzymaj swoją chęć komentowania i odpuść jeden wątek.
    2. Dlaczego nie pozbywacie się akcji Krosna? Jakimi przesłankami się kierujecie?
    3. Jakie są wasze spostrzeżenia do przeprowadzanych tranzakcji.
    4. Dlaczego tak znaczne pakiety kupna czy to sprzedaży są wycofywane przed handlem.
    5. Czy akceptujecie ryzyko utraty 100% zainwestowanej kwoty?
    6. Liczba akcji 37 920 000 szt. x 0,2 zł = 7.584.000zł tyle jeszcze są warte akcje. Zakładając, że prezes sprzedał akcje ( firma zchodzi z giełdy a on miał nosa i sprzedał je przed wycofaniem - oczywiście nie było przecieku).
    Jeżeli akcje mają zostać wycofane z obrotu to pewnie fundusze też ich nie posiadają.
    Ktoś ma tych akcji za 7,5mln. Czy możliwe jest żeby wszyscy hazardziści (zwał jak zwał) posiadali taki pakiet i czekali na cud?
    7. Czy przy dalszych spadkach jesteście skłonni sprzedać akcje? Jakie progi?
    8. Po jakiej cenie zakupiliście akcje? (Może być uśredniona)

Proponuję odpowiadać wg punktów a na końcu dodać swoje pytania spostrzeżenia
    Pozdrawiam

• Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~ciciolina [88.156.90.*]
    A skąd wiadomo ze nie jestes spekulantem, nie zbierasz lub nie chcesz zbierac akcje?
    Odpowiedzi na takie pytania dadzą ci świetny, darmowy wywaiad.

A jak nie tobei to osobom zainteresowanym,
    Moze ci jeszcze podac ile kto chce kupic, za ile i kiedy kto odda i odkupi?

Ja wezme pakiem kiliona za 10 gr, oddam jak spadnie ponizej siedmiu a odkupie jak wzrosnie powyzej 11?

Nie osmieszaj sie.
  • Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~lipo [83.31.39.*]
    Za kogo Ty się uważasz? Nie chcesz nie pisz, nikt Cię nie zmusi.
    Na tym forum, nie oszukujmy się, siedzą osoby, które mają pare sztuk tych akcji. Dużo piszą i tyle a to co oni oddadzą to kropla w morzu.
    Jeżeli jeszcze ktoś uważa podobnie proszę o wypowiedz a admina o usunięcie wpisu.
    Pozdrawiam
  • Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~czelsi [87.99.43.*]
    Wchodziłem za 0,12zł zatem do całkowitej straty jeszcze daleko, przy 0,20 jeszcze bede miał zarowbek, ale ciągle uważam że tos uratuje Krosno i przychylam sie do wpisu jednego z forumowiczów, który opisywał mechanizm wycofania z giełdy i wg mnie nie wiem skąd jest ta data o 27.09.
    Czy był jakikolwiek komunikat o wycofaniu papiera...

Nie chciałbym stracić, ale chec zysków motywuje mnie w utrzymywaniu skromnego pakietu 200K akcji, to chyba nie wiele..
  • Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: krzysogi [88.156.151.*]
    Zgodnie z § 31 ust. 2 pkt 4 Regulaminu GPW, Zarząd Giełdy może wykluczyć instrumenty finansowe (akcje) z obrotu giełdowego w skutek ogłoszenia upadłości emitenta (spółki). Taka treść przepisu wskazuje na dwie bardzo ważne, z punktu widzenia inwestora kwestie. Po pierwsze przepis nie precyzuje rodzaju upadłości co oznacza, że Zarząd Giełdy może podjąć decyzję o wykluczeniu zarówno w przypadku ogłoszenia upadłości z możliwością zawarcia układu jak i w przypadku upadłości obejmującej likwidację majątku dłużnika. Drugą istotną sprawą jest użycie zwrotu MOŻE. Oznacza to, że ogłoszenie upadłości nie pociąga za sobą konieczności podjęcia decyzji o wykluczeniu z obrotu.

Należy także pamiętać o drugiej opcji. Chodzi mianowicie o to, że to sama Spółka może wystąpić do Zarządu Giełdy z wnioskiem o wykluczenie z obrotu. W takiej sytuacji Zarząd Giełdy nie jednak jest związany wnioskiem Spółki. Przy podejmowaniu decyzji o wykluczeniu z obrotu na wniosek Spółki, Zarząd Giełdy bierze pod uwagę strukturę własności ze szczególnym uwzględnieniem wartości i liczby akcji emitenta, będących w posiadaniu akcjonariuszy, z których każdy posiada nie więcej niż 5% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu (czyli drobnych akcjonariuszy). Dodatkowo brane są pod uwagę dane na temat średnich dziennych obrotów w ciągu ostatnich 6 miesięcy.

Niestety nie są mi znane zamierzenia samej Spółki, ale biorąc pod uwagę fakt, iż syndyk przekazał do wiadomości publicznej chociażby zmienione daty przekazania raportów okresowych, wydaje się, że raczej celem NIE JEST złożenie wniosku o wykluczenie z obrotu.

Pozdrawiam wytrwałych.
  • Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~demo [78.8.13.*]
    Oby tak było jak piszesz. Coraz większa sprzedaż. Może coś drgnie do góry. Póki co trzymam nie sprzedaje.
    Pozdrawiam
  • Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~krs [83.9.44.*]
    bardzo dobry temat Lipo
    wydaje mi się, że GPW musi ogłosić w komunikacie wycofanie krosna z obrotu giełdowego i to o wiele wcześniej niż ma mieć miejsce taka sytuacja
  • Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~lipo [77.114.90.*]
    Witam,
    Kiedyś popełniłem takiego posta na tym forum o różnych możliwościach rozstrzygnięcia sie sprawy upadłości KHS Krosno i jedną analizą trafiłem w sedno. Brak informacji ze spółki to będzie najgorsze co może nas dotknąć, każdy będzie snuł swoje wizje, jedni o bogactwie innym zakiełuje myśl o przejęciu. Tak czy inaczej każdy musi mieć swoją strategię bo pod wpływem imupsów nie ma co podejmować decyzji.
    Ja już mam, kupiłem za bezcen 10gr, nie mam wiele i nie oddam tych akcji za 20, 30, 40 gr. Gdy kupowałem te akcje to sytuacja była 10 gorsza same złe informacje a jednak podjełem ryzyko, które było o wiele większe niż teraz. Jestem w stanie starcić te pieniądze i tyle
    Ps1. Pred robi szum informacyjny w wątku o Krośnie. Zadaje Pytania i sam sobie na nie odpowiada. Zauważcie, że każdy post który jest widoczny na panelu głównym jest z jego ostatnim wpisem. Nie wiem co ma na celu.
    Ps2. Dzięki Pred za powściągliwość w tym wątku, szanuje twoje zdanie, lecz jest ono mi znane.
    Pozdrawiam
  • Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~Barnaby [93.159.17.*]
    A ja radzę prześledzić Ci historię Toory na giełdzie.
  • Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~krs [83.9.44.*]
    niestety padnie 0.25 a to oznacza, że znowu ktoś nakupi na dole i może zarobi tak jak wcześniej
  • Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~Barnaby [93.159.17.*]
    Odbicia może już nie być - czarny scenariusz tj. słynny 27.09 jest odległy już tylko o 22 fixy , być może OSTATNIE 22 fixy.
  • Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~pred [195.136.30.*]
    1.
    lipo prosisz mnie o to abym tu nic nie pisał ale prawie w każdym Twojej wypowiedzi poruszasz temat - PRED-a
    2.
    Podbijasz swój wątek

daj mi spokój i wypowiadaj sie na temat twoich pkt - widze że chcesz podjąc ruchy ale nie wiesz co zrobią inni

Naiwni Ci którzy Ci opowiedza :D:D

Proponuje abys sam najpierw odpowiedział na te pytania :D:D:D

i wczytaj sie w to co Barnaby pisze o histori Toory - tu w 99% bedzie ten sam scenariusz
    znikanie z GPW KROSNA
    Ale ci opowiem na pkt :D:D:D
    1
    bez komentarza
    2
    Nadzieja że sie uda i bedzie CUD
    3.
    Ktoś na siłę utrzymuje kurs - pewnie sam Lipo
    4.
    Ano dlatego że ktos chce utrzymac kurs w nadzieji ze bedzie coś KROSNO warte i nie sa to duże pakiety buhahahah 40k lub 300k od tak dla zabawy
    5.
    czy ludzie akceptują - oni juz w tym siedzą i nei maja nic do powiedzenia po prostu straca kase :D:D:D
    6.
    Trzymaja hazardziści i naiwni oraz ludzie/pracownicy KROSNA którzy kupili bo uwierzyli ze sie uda a tu NIC z TEGO :D:D:
    7.
    Beda musieli sprzedac - tylko kto to kupi :D:D:D
    8.
    Pomiędzy 0,10 - 0,62 gr buhahaha uśrednij sobie sam :D:D:D:D

tylko głupek ci tu odpowie
  • Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~Tom [91.192.165.*]
    Zgoda tylko pozostaje nadal jedna kwestia - kto i w jakim celu wciąga te pakiety. Widać że jest to 1-2 osoby. Czas nagli więc wszystko ustawione na jednym poziomie. Dzisiaj wodospad ale działa to na korzyść kupującego. Przecież nie są to pracownicy KROSNA.
  • Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~Tom [91.192.165.*]
    Ma ktoś pomysł kto to kupił np. dzisiaj ? Na poziomie cenowym zakupu było 150 000 . Piętro niżej już tylko 4000. Wystawione na wabia to również nie było bo kupował wszystko jak leci.
  • Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~lipo [83.31.60.*]
    Witam,
    Nie piszę zbyt często na forum ale dosyć uważnie je czytam.
    Szanuję twoje zdanie pomimo tego, że jesteś dosyć nachalny.
    Odpowiem na te pytania chociaż poczęści powtórzę się w mojej poprzedniej wypowiedzi, którą podbijałem swój wątek, a Ty go skomentowałeś, widocznie bez przeczytania.
    1. Wiadomo
    2. Jw. Nie pozbywam się akcji.
    3. Spokojnie podchodzę do sprawy kursu, ktoś się nim bawi. Niskim kosztem wyzbierał do 44gr. teraz wiadomo nikt nie kupuje trupa, więc może zrobić z kursem cuda.
    4. Wpływa na podświadomość, czym bliżej końca tym większe nerwy. Tym sposobem większość ludzi, którzy mają założenia sprzedaży akcji po określonej cenie może przespać ten moment. Tych, którzy będą chceć kupić te akcje też skutecznie odstrasza.
    5. Tak
    6. Niemożliwe żeby tylko hazardziści posiadali akcje Krosna. Nawet łącznie z pracownikami, którzy zarabiją w tej hucie 1500,- netto
    Może nie jestem jeszcze na tym etapie życia aby lekką ręką zaryzykować utratę np.100tyś zł a takich osób musiałoby być 70-ciu, ba nawet w moim otoczeniu nie umiem znaleść takiej osoby. A jeżeli już się znajdzie to podejrzewam, że ma takie wpływy i dostęp do informacji, że nie jest to aż tak bardzo ryzykowna zagrywka jak w moim przypadku.
    7. Ładna pamiątka po łatwo zarobionych pieżkach
    8. Jw. 10gr

Przyznam Ci w jednym rację ... umyślnie podbiłem swój wątek:) ponieważ twoje wpisy o 13 30 wyrzuciły z głównego widoku forum mój wątek a zostały te twoim zdaniem najwięcej wnoszące do sprawy. Wypomniałeś mi to, a ja zapytam Cię o formę w jakiej uczestniczysz w tym forum. Skąd u Ciebie ten zwyczaj, że jak już wejdziesz na forum to musisz zaliczyć wpis w każdym wątku? Prośba o jeszcze jedno, przeczytaj posta przed odpisaniem, pomyśl i jeżeli stwierdzisz, że możesz się powtórzyć z opinią wydaną w ciągu jednego dnia to zaniechaj tego. A jeżeli poczujesz silną potrzebe wyrzucenia swoich myśli ( a nie uda Ci się tego zrobić gdzie idziej niż na forum) to załóż sobie osobny wątek a nie wypisuj tego samego pod każdym wpisem.

Wracając do tematu KHS to jedego się boję, że racje na giełdzie ma nie większość a mniejszość, a Ty jesteś mniejszością, cóż powtorzę to co napisałem na początku Szanuję twoje zdanie ale ono nie zmieni mojego.
    Pozdrawiam i dziękuję za wytrwanie w czytaniu przydługawego posta
  • Re: Do posiadaczy akcji Krosna Autor: ~west [83.21.219.*]
    @lipo

W jakim Ty swiecie zyjesz? Popatrz chociazby na elektrim czy toore, a Ty nie wierzysz ze leszcze mogly tylko umoczyc? I skad ta pewnosc ze prezes wie co robi? Byc moze byla jakas szansa na uklad, ale w trakcie negocjacji nie wyszlo... Zreszta nie wyobrazam sobie teraz zeby banki sie zgodzily, poza tym zwiazki zawodowe i uklady w krosnie. Uwazam ze ta liczba moze byc na rachunkach leszczy, KHS lecialo praktycznie z 10 zeta, nawet sobie nie zdajesz sprawy ilu ludzi przetrzymalo papier i ma go do teraz i obojetne im to czy sprzedadza czy nie.

I jakos nie wydaje mi sie zeby ktos sobie pozwolil na takie zbicie kursu a potem wypuszczenie info o ukladzie, przeciez to by byla zwykla manipulacja kursem.

Jestem zdecydowanie na NIE dla krosna na GPW, obym sie rozczarowal.
    Zycze wszystkim najlepszego, trzymam za was kciuki i za KROSNO

tak zawsze jest że ktoś musi stracic aby ktoś mógł zyskac

obecnie nei posiadam KROSNA - i trace już nadzieje ze bede posiadał :((((

a wodospad zrobia ci którzy kupili w przedziale 0,10- 0,33 - ci co kupili wyżej beda trzymać bo co za różnica stracic wszystko czy 80%

wiem jedno spekuła nakreciła leszczy kiedyś w przedziale 0,42 - 0,72 sam ledwo co zdążyłem wtedy uciec i kupowałem jeszcze KROSNO z 5 -krotnie i czekam na ten szósty raz :D:D:D:D:D
[x]
KROSNOOLD 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.