• Kluczowe info Autor: ~Foxx [15.220.169.*]
    Ze Stanów nadeszła długo wyczekiwana informacja o rządowym wsparciu dla firm zajmujacych sie wydobyciem, rafinacją i magnetyzacją metali ziem rzadkich. Wsparcie obejmuje także finansową strone operacji dla kluczowych działań w tym zakresie i gwarantowany dlugoterminowy korytarz cenowy. To była długo oczekiwana informacja dająca zielone swiatlo dla prywatnych firm z tego sektora. Kurs USA Rare Earth poszybował, w ubiegłym tygodniu, w góre o 15 procent. To moze być informacja bardzo korzystna dla PBG i jego dzialań na Ukrainie. Prywatne firmy amerykańskie z ogromnym kapitałem i długo terminowym, gwarantowanym! wsparciem ze strony administracji Trumpa zaczną szukać partnerów i podwykonawców. PBG, ze znajomoscią lokalnego rynku, (PBG Ukraina) doświadczeniem, kadrą inżynieryjną byłego Rafako, może wykorzystać tą sytuację, a kurs może wystrzelić w górę. To może być ten moment. No bo, jeśli nie teraz, to kiedy? To jest klasyczne never ending story, patrząc na umowę USA i Ukrainy w sprawie metali ziem rzadkich.
  • Re: Kluczowe info Autor: ~Kufel [31.0.52.*]
    Bajeczki z kategorii mchu i paproci.
    To nie dla nas. Ale obym się mylił
  • Re: Kluczowe info Autor: ~agent [38.248.90.*]
    KOMUNIKAT KURATORA OBLIGATARIUSZY
    https://www.pekao.com.pl/dam/jcr:84aebc62-21f7-4c0b-a4a7-f037274adb10/WSO_Ukraina_licytacja20250729.pdf
  • Re: Kluczowe info Autor: ~thiago [83.24.78.*]
    Może to jeszcze nie bankrut ???
  • Re: Kluczowe info Autor: ~INT [91.242.215.*]
    zabawne bedzie jak jeszcze wykaza zysk z umorzenia obligacji po zatwierdzeniu ukladu
  • Re: Kluczowe info Autor: ~kierowca [88.156.209.*]
    Też bym się ku temu skłaniał. Śp. Prezes takie ruchy raczej ogarniał, że go pośmiertnie wyinstalują z RFK przez jej "zerowanie"
    bo to wtedy była jedyna "pseudometoda". Natomiast mam wrażenie że miał plan "B" bo za jego życia te harce o RFK to już były tak czytelne że gość jaki by nie był ale z biznesu, takie sztuczki raczej przeiwdział. Z resztą z tego słynął....No i pewnie "rozkład jazdy" zostawił.... na kilka lat do przodu,bo to po raz kolejny jest jakoś zdumiewająco wyobrażalne. Jak się mylę to na swój własny rachunek. Mam tego papiera 700 000 szt czy jakoś tak ze średnią która w każdym pozytywnym scenariuszu daje mi zarobić. A jak nie, to nie ma sprawy, za chwilę mam dywidende tłustą na Orlenie, a potem się zobaczy. hejo. Przypominam, że wsiadamy przednim i drzwiami a wysiadamy pozostałymi.
  • Re: Kluczowe info Autor: ~Lala [83.5.61.*]
    Te kierowca z chwalisz się, to może zabierz pasażerkę na gapę.
  • Re: Kluczowe info Autor: ~Lala [83.5.61.*]
    Bo może, jak byś nie mógł dojechać , to może pomogę ci dojść.
  • Re: Kluczowe info Autor: ~thiago [79.191.0.*]
    cuda się dzieją na tej giełdzie .....i to ,,zgodnie z prawem"
  • Re: Kluczowe info Autor: ~Otto [95.49.6.*]
    Ale o co kaman? Spółkę likwidują sprzedając to, co mieli w Ukrainie.
  • Re: Kluczowe info Autor: ~abc [109.196.1.*]
    po co złośliwości trzeba atakować zarząd żeby spółka wróciła do notowań
[x]
PBG 5,88% 0,02 2024-09-25 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.