• Z punkti widzenia Ragnar Autor: marcinms2 [192.109.85.*]
    Ragnar podjął decyzję o emisji akcji. Weżmy pod uwage dwie hipotezy.
    1. Ragnar nie weźmie udziału w tej emisji, chce tylko żeby ściągnąć środki do spółki - kompletnie absurdalne, bo to by wskazywało, że Ragnar zostałby zmarginalizowany i utracił kontrolę nad spółką. Mogłoby się to zdarzyć, gdyby spółka była w tragicznej sytuacji i nie było szans większych na jej odratowanie. Ale wtedy to Ragnar pozbyłby się tych akcji, a nie robił emisję.
    2. Skoro hipoteza o tym, że Ragnar nie weźmie udziału w emisji wydaje się absurdalna, to znaczy, że weźmie w niej udział. Ma 750 tys. akcji, czyli może objąć 7*750 000, to przez 12 groszy daje 630 tysięcy - niby nie dużo, ale czy dokładałby w trupa jakiekolwiek pieniądze.
    Jak ktoś ma inne ciekawe tezy to proszę o wpisy.
  • Re: Z punkti widzenia Ragnar Autor: ~abc [77.65.111.*]
    Ragnar ma te 750 tys. akcji niedopuszczonych do obrotu, nie moze ich sprzedac-moze to byl szantaz, albo bierzecie udzial w emisji, albo tych akcji nie dopuscimy do obrotu
  • Re: Z punkti widzenia Ragnar Autor: marcinms2 [192.109.85.*]
    Ale szantaż, że których akcji Ragnar nie dopuści do obrotu? Tych co ma? Po co mi ich akcje w obrocie?
  • Re: Z punkti widzenia Ragnar Autor: ~abc [77.65.111.*]
    jeszcze raz, powoli: ragnar ma 750 tys. akcji niedopuszczonych do obrotu, ich dopuszczenie lezy w gestii zarzadu milisystem, jak nie zloza wniosku o dopuszcenie tych akcji do obrotu, to ragnar nic nie moze z nimi zrobic, co najwzyej sprzedac na umowę cywilnoprawną, ale kto by chcial kupic taki szmelc...

sa zablokowani, tak jak wiekszosc tutaj ktora ma srednia powyzej 80-90% i mega wtope na dzien dzisiejszy-albo kupuja nowe akcje, albo traca prawie wszystko

No więc to pisałem, że oni muszą kupić nową emisję. Byłoby samobójstwem, żeby robili emisję i nie planowali w niej wziąć udziału. A skoro robią ją na własne życzenie i wezmą w niej udział, czyli dołożą kapitału, to liczą, że coś z tego wyjdzie. Mają znacznie większą wiedzę od nas wszystkich więc, ja bym szedł tym tropem.
  • Re: Z punkti widzenia Ragnar Autor: _wiatrak_ [83.30.205.*]
    Problem w tym, że analizujesz hipotetyczne poczynania udziałowca, a nie samej spółki.
    Nie inwestuj w akcje tylko pod kątem czyjejś zagrywki, bo podstawą powinny być fundamenty i AT, która je potwierdza.
    A fundamentów w tej spółce nie ma.
    Masz rację, że oceniam pod kątem udziałowca. Zakładam (być może błędnie), że udziałowiec wie co robi i zna lepiej perspektywy ode mnie.
  • Re: Z punkti widzenia Ragnar Autor: ~Pier [46.88.96.*]
    Ragnar wiedział co robi sprzedając wam akcje powyżej 1.30 teraz weżmie zapisze się na akcje po 12gr i obejmiewiększość akcji po PCGuardzie czyli zarobi podwójnie a wy będziecie cały czas liczyć straty .Dlatego zapisac się tylko na akcje PC Guarda w dodatkowych zapisach i zarobicie wtedy 100% choc redukacja będzei napewno ok 90%
  • Re: Z punkti widzenia Ragnar Autor: ~Sanawabicz [83.5.207.*]
    Dnia 2025-08-05 o godz. 11:55 ~abc napisał(a):
    > jeszcze raz, powoli: ragnar ma 750 tys. akcji niedopuszczonych do obrotu, ich dopuszczenie lezy w gestii zarzadu milisystem, jak nie zloza wniosku o dopuszcenie tych akcji do obrotu, to ragnar nic nie moze z nimi zrobic, co najwzyej sprzedac na umowę cywilnoprawną, ale kto by chcial kupic taki szmelc...
    >
    Ale wniosek o dopuszczenie tych akcji do obrotu już został złożony i to 16 lipca. Jeśli zostanie na dniach rozpatrzony pozytywnie, to współczuję... Łap źródło, szkoda że spółka sama nie raczyła o tym poinformować:
    https://newconnect.pl/pub/NEWCONNECT/2025_07_18.pdf 

Fakty są takie, że na dzień dzisiejszy dołączył kolejny duży akcjonariusz. Więc wieści o jakiejś tragedii są mocno przesadzone. Nikt poważny w trupa nie ładowałby setek tysięcy złotych.
  • Re: Z punkti widzenia Ragnar Autor: ~Xyz [176.106.32.*]
    Jaki akcjonariusz dołączył?
    Ostatni komunikat. Naprawdę tak ciężko się wysilić i kliknąć w komunikaty spółki zamiast zadawać pytania?
    Oni nie dołaczyli, tylko zwiększyli zaangażowanie, tak ciężko poczytać zamiast pitolić głupoty
    Tak, widać czytanie ze zrozumieniem cię przerasta, nie próbuj przypisywać swoich przywar innym. Napisałem "dołączył kolejny duży akcjonariusz" - rozumiesz co znaczy duży akcjonariusz? Taki co się musi ujawniać to jest conajmniej 5%, wczesniej mogli sobie mieć ileś akcji, ale przekroczyli próg 5% i przeskoczyli dotychczas największego z liczących się akcjonariuszy (pc guard z wiadomych względów można pominąć). Stali się "dużym" akcjonariuszem, rozumiesz, czy trzeba ci jak dziecku na liczydle wytłumaczyć?
    Widać że nie jesteś na bieżąco, wytrzyj mleko spod nosa i uciekaj do piaskownicy, to jest stary duży akcjonariusz który na chwilę się skrócił, w d... byłeś g... widziałeś
  • Re: Z punkti widzenia Ragnar Autor: ~Mlm [37.225.91.*]
    Poczytaj oni mieli prawie 20 % zeszli do 2,5% tak samo Ragnar miał 33,3% zszedł do 6 % więc nie zakłamuj rzeczywistości. Wywalili w rynek sporo papiera.
    To ty poczytaj, bo jest teraz dwóch powyżej 6% a piszesz że ktoś ma 2,5%. Piszesz o jakiejś historii, a ja piszę o teraźniejszości. Jak się chcesz historią zajmować to się zajmuj. Ale pozwól innym być na bieżąco.
  • Re: Z punkti widzenia Ragnar Autor: ~Mlm [37.225.91.*]
    No jak na koniec kwietnia Ragnar miał 33,3 % a Centurion prawie 20 % a dziś obydwoje mają po 6 %, to od kwietnia do sierpnia tak dużo czasu chyba nie minęło ? Jak myślisz czemu kurs jest tak nisko ? Nie przez wywalanie przez nich akcji ? Czytaj i ty że zrozumieniem bo napisałem że zeszli z 20 do 2,5, a nie że mają 2,5. Jak dla ciebie to jakaś historia, że dwóch największych sprzedało 40 % wszystkich akcji i że nie ma to wpływu na teraźniejszość to gratuluję.
  • Re: Z punkti widzenia Ragnar Autor: ~marcinms2 [192.109.85.*]
    Od kwietnia do sierpnia mineło 4 miesiące. Trzeba było o tym pisać 4 miesiące temu, a nie teraz, bo schodzili jak kurs był dwa razy wyższy. To już jest historia. A od tego zejścia na 2,5% teraz weszli na ponad 6%. Interesują każdego następne ruchy a nie że w kwietniu czy w maju ktoś sprzedawał czy kupował akcje gdy były na zupełnie innych poziomiach. Piszać że zeszli ktoś może się sugerować że teraz sprzedają, a jest dokładnie odwrotnie. Też sprzedałem wszystko jak było po 1,2-1.3 i co z tego wynika. Że uważam, że teraz nie warto w to inwestować jak jest po ponad 60 groszy? To wogóle nie ma żadnego znaczenia dla przyszłości kursu, to co ktoś robił 4 miesiące temu. Zastanów się co piszesz, a potem pisz. Jak się nie załapałeś po 56 groszy, trudno, możesz poczekać, będą jeszcze po 20 groszy,ale wtedy to będzie zupełnie inna liczba akci na rynku.
  • Re: Z punkti widzenia Ragnar Autor: ~Mlm [37.225.83.*]
    Przejrzyj forum dokładnie, pisałem i wtedy. Ty żyjesz teraźniejszością, to pakuj do pełna, ja już nie raz pisałem, że nie biorę tego kwita i po co piszę te posty, a ty jak widać jesteś tu nowy i ufasz głównym, w takim razie powodzenia.
  • Re: Z punkti widzenia Ragnar Autor: ~b72 [91.94.76.*]
    mądry wywód.\
    tak Ragnar obejmie akcje ,
    ,mało tego zapiszę się na akcje które nie będą objęte w pierwszym zapisie czyli zapiszę się na zapis dodatkowy.
    uważam , że w rozwoju spółki powinni brać udział wszyscy akcjonariusze, starczy finansowania projektu dla wszystkich, przypomnę ragnar nie zakładał tej spółki, dlatego albo jedziemy i rozwijamy razem albo pasożytnictwo niedpuszczalne , skoczki no cóż ich problem inwestorzy jadą ze mną
    Prezes Zarzadu Ragnar Trade
    JB
  • Re: Z punkti widzenia Ragnar Autor: ~Mlm [37.225.83.*]
    Szkoda, że nie ostrzegł Pan akcjonariuszy przed spuszczeniem akcji w rynek tak jak informuje pan teraz że będzie brał emisję.
  • Re: Z punkti widzenia Ragnar Autor: ~ObserwatoR [89.171.79.*]
    Niezmiennie jest to śmieć, a nie spółka prowadząca realny biznes. Kiedy Wy się nauczycie nie czerpać wiedzy z bankiera tylko z życia. Główny akcjonariusz opowiada bajki z mchu i paproci o tym, że to akcjonariusze powinni wspierać spółkę - no kabaret. Panie Ragnar vel Bankier72 - Przecież to Ty sam się chełpiłeś żeś jest jej wodzem i uratowałeś ją przed upadkiem. Czyli Ty odpowiadasz za prowadzenie biznesu czy pionki ulokowane w spółce przez Ciebie? Prezesi jeden po drugim rezygnują, dokonują się zmiany, jakieś niejasności. Chyba nikt tam nie chcę oczami świecić, chociaż nazywasz to pracą.

[x]
MILISYS 6,40% 0,48 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.