chcesz powiedzieć że Ukraina kupuje sprzęt od kraju który wspiera ruskich i że pieniądze wydane na ten sprzęt wraca na Ukrainę w postacie bomb zrzucanych na cywili?
Nic nie chcę powiedzieć. Po prostu widzę, że konkurencja próbuje działać na tamtym rynku. To że jest wojna, nic akurat nie znaczy. Dziesiątki daVinci poszło do Rosji przez ostatnie lata, też to w niczym nie przeszkadzało. To, że daVinci są na Ukrainie, to wiem, tylko że nie przez naszego dystrybutora.
Nie ironizuje tylko bogate choć małe kraje jak Łotwa, Łitwa czy Ęstonia nie kupiły od synektika żadnego robota , a państwo bankrut gdzie wszystko idzie na zbrojenia i bez pomocy zachodu już dawno by nie istniało ustawia się w kolejce po roboty da vinci od synektika?.W przyszłości te bogate państwa kupią roboty davinci Ukraina też ,ale to daleka droga jeśli chodzi o to państwo które jest bankrutem. Taka jest prawda i nawet wujek z Ameryki nie pomoże, tym bardziej że jest biznesmenem i już zapowiedział że skończyła się pomoc od niego i trzeba teraz za wszystko płacić.
Państwo bankrut?Widzę, że próbujesz znaleźć wszystkie przeciw ale nie za bardzo się orientujesz jak to wygląda w praktyce.Przecież to nie ma znaczenia, po wojnie wchodzi kapitał zachodni z kredytami za które będzie ich odbudowywał,a to ,że będą te kredyty spłacać pokoleniami to nie ma dla Synektika czy Intuitive żadnego znaczenia.
Jakoś Rosja i USA nie uważają, że to państwo bankrut, tylko pchają się tam na całego. :-)
Mimo blokad portów przez Rosjan, Ukraina nadal ma jakieś 5% udziału w zaopatrywaniu świata w zboże.
Po prostu Ukraina odbywa teraz proces przechodzenia z rąk Rosjan w ręce Zachodu. Zachód nie pozwoli, żeby stała jej się krzywda. Będzie wręcz odwrotnie, będą tam mocno inwestowali, żeby pokazać Rosjanom, że pod kontrolą Zachodu następuje większy rozwój.
Analogicznie było z NRD i RFN. NRD było pod kontrolą Rosji, było dziadostwo i zacofanie. RFN, pod kontrolą zachodu. Rozwój i dobrobyt. Zachód też robił wszystko, żeby pokazać, że Rosja źle gospodaruje Niemcami i w końcu to upadło. Podobnie będzie na Ukrainie. Będą robili wszystko, żeby rdzenni Rosjanie widzieli, że Ukraina się rozwija.
Zresztą wystarczy popatrzeć na Polskę i na Ukrainę. W latach 70-80-tych myślę, że byliśmy na porównywalnym poziomie. Odkąd przejął nas Zachód, zostawiliśmy Ukrainę i Białoruś mocno w tyle.