reasumując 1) Czysta Analiza techniczna która pokazuje spadki na KGHM pozbawiona jest wartości takich jak geopolityka, makroekonomia i czystego zachowanie notowań miedzi w Londynie czo jest głównym czynnikiem na zachowanie kursu KGHM. 2) Kghm pięknie bronił ostatnie dni wsparcia na wysokich obrotach . 3) jak 08.07 copper US wzrósł ~ +13% to KGHM wzrósł ~ +3% jak 30.07 copper US spadł ~ - 20% to KGHM spadł ~ - 4% 4) Dużo się pojawiło wpisów pt. shorty, 100 zł., wodospad itd. wiec chyba ktoś bardzo chce kupić :) ( taki żarcik )
Nikt nie wie co przyniesie przyszłość ale ja SUBIEKTYWNIE zostaję sobie i czekam na wydarzenia :) To nie jest porada inwestycyjna ! Nikomu nie sugeruje co ma robić ale zachęcam do merytorycznej rozmowy, a może ktoś mnie przekona do sprzedaży na aktualnych poziomach !
KGHM już pokazał kilka razy jak moze rosnąć mocno przez 2-3 miesiące. Patrząc ze srebro rwie sie w kierunku 50 dolarów Miedź też po konsolidacji wraca do wzrostów złoto pięknie sie trzyma, podatek miedziowy maja zmniejszać wszystko przemawia za wzrostami i to nie małymi. Na 160 faktycznie może być dłuższy pytanek a potem moim zdaniem już ATH.
no i co Panie :) wszystko zgodnie z planem pierwszego wpisu powyżej :) oby tak dalej . Niestety jutro piątek wiec jakaś korekta delikatna będzie i czekamy na poniedziałek :)
WOW piątek dla +1.58 % jestem naprawdę w szoku ! czyli wszystkie 3 pkt. z pierwszego wpisu działają :) Pozdrawiam wszystkich którzy utrzymali nerwy na wodzy, bo nie było łatwo ...
Gdy się spojrzy na układ średnich to, za około 2 do 3-4 tygodni (optymistycznie) a za około 4-x tygodni (mniej optymistycznie), ułożą się one po kolei (licząc od góry) od 15 do 200 więc wystąpienie sporej fali wzrostowej jest wysoce prawdopodobne. Na dzisiaj niewiadomą jest czy rynek bardziej odpowiada grudniowi 2023 czy marcowi 2024. Oczywiście niewiadomą jest zachowanie zaoceanicznego poborcy podatkowego, który jak to poborca może niekiepsko namieszać.
hmm zbyt dużo zmiennych w postaci Trump" itd. w życiu bym nie przewidział że w kwietniu 2025 dotkniemy 100 zł. wiec raczej przeszłość wykresu nie odzwierciedla tego co może stać się z kursem .. Owszem procentowy potencjał wzrostu z tych okresów 12.2023 i 03.2024 można by wziąć pod analizę żeby się do czegokolwiek odnieść i ~30% w dłuższym terminie jest możliwe natomiast raczej będę improwizował .. myślę że +10% w krótkim terminie to 55% szans SUBIEKTYWNIE jak nie wyfrunie jakiś "czarny łabędź"
nie wiem czy kogoś interesują raczej kieruję się ilością "kciuków w górę" i przeciwwagą dla pesymistycznych wróżbitów. jeśli cie to nie interesuję to jak widzisz nick di_ po prostu nie zaglądaj na te "bzdury" to chyba logiczne rozwiązanie ?
poza tym sugeruję zobaczyć datę z pierwszego wpisu i porównać tą datę z kursem :) a również proponuję porównać z ultra negatywną sytuacją na miedzi w tamtym czasie :)
no to co teraz oczekujemy na jakiegoś news-a ? 88,60 fibo naruszone USD 38.20 fibo przebita i pnie się do góry na 1.167 wiec chyba jest szansa na jakieś +5% do czwartku ? :) SUBIEKTYWNIE
Dnia 2025-08-09 o godz. 08:13 ~moja napisał(a): > Gdy się spojrzy na układ średnich to, za około 2 do 3-4 tygodni (optymistycznie) a za około 4-x tygodni (mniej optymistycznie), ułożą się one po kolei (licząc od góry) od 15 do 200 więc wystąpienie sporej fali wzrostowej jest wysoce prawdopodobne. Na dzisiaj niewiadomą jest czy rynek bardziej odpowiada grudniowi 2023 czy marcowi 2024. Oczywiście niewiadomą jest zachowanie zaoceanicznego poborcy podatkowego, który jak to poborca może niekiepsko namieszać.
Mamy 2-gi dzień 6 tygodnia od 9 sierpnia i średnie ułożone książkowo od 15 do 200, czyli wyszło mniej optymistycznie, ale fala wzrostowa jest wysoce prawdopodobna. Kto w tych 5 tygodniach dokupował lub kupował ten już wygrał a przy pozywnym rozwoju sytuacji premia będzie duuużo większa.
Dnia 2025-08-03 o godz. 19:37 ~di_ napisał(a): > reasumując > 1) Czysta Analiza techniczna która pokazuje spadki na KGHM pozbawiona jest wartości takich jak geopolityka, makroekonomia i czystego zachowanie notowań miedzi w Londynie czo jest głównym czynnikiem na zachowanie kursu KGHM. > 2) Kghm pięknie bronił ostatnie dni wsparcia na wysokich obrotach . > 3) jak 08.07 copper US wzrósł ~ +13% to KGHM wzrósł ~ +3% > jak 30.07 copper US spadł ~ - 20% to KGHM spadł ~ - 4% > 4) Dużo się pojawiło wpisów pt. shorty, 100 zł., wodospad itd. wiec chyba ktoś bardzo chce kupić :) ( taki żarcik ) > > Nikt nie wie co przyniesie przyszłość ale ja SUBIEKTYWNIE zostaję sobie i czekam na wydarzenia :) > To nie jest porada inwestycyjna ! Nikomu nie sugeruje co ma robić ale zachęcam do merytorycznej rozmowy, a może ktoś mnie przekona do sprzedaży na aktualnych poziomach !
Jak widać wpis z 03.08 działa :) wiec jak zwykle na miedzi potrzebna wytrwałość :) wszyscy co pisali o poważnych spadkach od kilku miesięcy właśnie realizują zyski :)
z tego co widzę nie mam już trolów z nickiem di jeśli chodzi o ip to zmieniam sam. Ogólnie jak widzisz bez względu na zmianę ip to retoryka zostaje zawsze taka sama . Subiektywnie od wielu miesięcy jestem prowzrostowy i oczekuję poziomu pierwszego oporu 160 zł.
Przez kilka miesięcy test oporów jest bardzo głęboki więc jest takie prawdopodobieństwo że znów przy jakiejś politycznej zagrywce .. zobaczymy niższe kilkuprocentowe poziomy ale to zupełnie nic nie zmienia w moim przypadku. Przy KGH podstawa to cierpliwość :)
Subiektywnie stawiam że najpierw zobaczymy 155 .
Ale co będzie „jutro” tego nie wie nikt.
no i przed chwilą FED ogłosił obniżkę stóp 0.25% + ogólnie jest "gołębi" wiec jest duże prawdopodobieństwo że jutro odrobimy dzisiejszą stratę SUBIEKTYWNIE !
Dnia 2025-09-17 o godz. 20:31 ~DzikuSS napisał(a): > Ta... Łatwo mówić... A łapa drży nad ENTER...
>>> Pozwolisz że z tobą nie będę prowadził konwersacji bo udzielasz się na forum z hasłami głownie spadkowymi bez żadnej retoryki, subiektywnie .. Z wyrazami szacunku di_
di wisze na 160 czy wdeług ciebie da sie odzyskać kase? >>>>> Na KGH napewno odzyska się kasę na takim poziomie, kwestia tylko ile masz czasu. Subiektywnie spekuluje dokładnie taki poziom do końca listopada a może większy pod rajd Św. Mikolaja.
Długo terminowo myślę że 180 nawet jest możliwe .
Ja będę realizował sprzedaż na poziomach 155-160 bo nie mogę dłużej czekać.
Dnia 2025-09-17 o godz. 22:26 ~marek napisał(a): > myslisz że warto równoważyć po tych cenach,czy za drogo?
hmm po 130 planowałem dokupić ale nie mialem budżetu .. teraz to zależy jaki plan osobiście rozgrywasz, jakiemu obrotowi zdarzeń na globalnym rynku politycznym ufasz .. jak chiny bedą wspierać gospodarkę a USA drukować to może się teraz opłacać ... a jak Trump wprowadzi nowe regulacje to może być niżej... podejmij decyzje, zapnij pasy i czekaj .. raczej na forum nie dowiesz się niczego wartościowego oprócz naginania czy straszenia ... to nie jest porada inwestycyjna .
od 1.09 do 15.09 wzrośliśmy o 10% a od kwietnia 40% to subiektywnie wydaje mi się że spadek od aktualnego szczytu 5% to nie żadne wielkie wydarzenie .. a dodatkowo jesteśmy na fibo przy oporach na KGH i COPPER wiec chyba nawet dobrze żeby się trochę "schłodził" przed wybiciem .. ale to mój subiektywny pogląd który rozgrywam .. co przyniesie przyszłość tego nie wie absolutnie nikt.