dywidenda jest już odcięta. Gapy co siedzą na akcjach to boją się, że będzie trwałe uwalenie kursu histeryczne. No więc chyba nie. Odcięcie będzie, bo to techniczny zabieg. Ale tempo odrośnięcia niektórych zadziwi wg mnie......I w ten sposób "grube" zjedzą ciastko i będą miały ciastko. Po to była ta akcja z ostatniego tygodnia. A rekomendacje to nie są drogie jakoś. Paaaa
Jak wzrośnie jeszcze przed dd do 90 to po nie spadnie poniżej 80 i dalej lekka tendencja wzrostowa pod kolejną dywidendę. Chyba że dziwolag za Oceanem coś głupiego wymyśli.
Po dywidendzie zakładam mocny zjazd. Paliwo ba całym wig20 się kończy. Orlen był dramatycznie zanizony i czekała go ładna dywidenda. Oba argumenty odpadną i przy negatywnym rynku spodziewam się zjazdu. Zobaczymy.
Dzisiaj myślałem że zrobią wyjście z kanału spadkowego a jednak ciagle w dół. Dolar lekko sie umacnia. Patrzyłem na hosse z at poprzednich i wtedy mieliśmy konsolidacje w okolicach 3000 punktów wiec jeszcze długo moze być maglowany ten poziom.
Orlen fajna spółka, tylko martwi ze PKO i PZU tak sa wysoko bo to zawsze może być pretekst do zjazdu i pociągnie caly wig ale się nie zapowiada.
Na nasdaq też konsolidacja na razie ma Microsoft czy amd wiec na razie brak paliwa do wzrostów od kwietnia.
Zobaczymy. Ja na razie z boku.