Pytanie do forum bo czytam i nie widzę.
Piszecie o cenie że Edge jest tańszy o 30 - 50% od Da Vinci.
Skąd ta informacja?
Czy oficjalna od Dystrybutora Firmy Meden? Czy tylko to są ich zapowiedzi.
Czy ta cena odnosi się do Da Vinci w ,,gołej,, wersji Czy tez z pakietem szkoleń, gwarancji i ewentualnie akcesoriów jak w Czechach na 8 lat.
I do którego modelu Da Vinci, bo Meden ma w ofercie dwa modele ,,chińskie,, a Synektik 5 modeli wraz z Da Vinci seria 5.
I czy ktoś już zna cenę serwisu gwarancyjnego, pogwarancyjnego oraz akcesoriów. I jaki jest czas użycia tych akcesoriów do ilości zabiegów?
Ja nie spotkałem się jeszcze z polskim cennikiem a szpital pewnie prywatny bo nie widziałem przetargu itd.
Proszę o udostępnienie jeśli ktoś posiada.
Ps. Auta chińskie tez można kupić w promocji do Europejskich a później czekać miesiąc na klocki hamulcowe bo nie ma.
– Jaka konkretnie będzie różnica ceny MP1000 w stosunku do innych systemów?
– Jeszcze jest za wcześnie, aby podawać konkretne kwoty. Końcowa cena transakcji to wynik indywidualnych ustaleń. Ale jeśli widzę postępowania publiczne, dotyczące zakupu robotów, zakończone kwotami rzędu 17-18 milionów złotych, to dla nas nie będzie żadnym problemem aby zbudować dobrą ofertę na połowę takiej kwoty. Nasze bazowe szacunki zakładają ceny o ok. 30 proc. niższe od naszego głównego konkurenta, oczywiście w zależności od konkretnego systemu i umowy.
I jeszcze jedna przewaga o której się mało mówi, daVinci jest na rynku od lat, lekarze są przeszkoleni, potrafią z tego korzystać. Kiedy dyrektorowi szpitala jest łatwiej znaleźć specjalistę do konkretnego sprzętu - kiedy ma taki, który jest w wielu szpitalach czy taki z którego korzystać potrafi kilku lekarzy w kraju?
Bo kupić sprzęt, który potem nie będzie wykorzystywany bo nie będzie do niego obsługi mija się trochę z celem. Pozdrawiam
Poza tym tylko czekać jak Chiny zaangażują się w konflikt z Tajwanem a co za tym idzie z krajami NAto. Zobaczymy wtedy ile będzie kosztował serwis tego sprzętu i jak będzie wyglądać komunikacja.ponadto na co komu w Polsce międzykontynentalna operacja na chińskich łączach w przypadku konfliktu? Ludzie myślcie. Zresztą Synektik to nie jest tylko dystrybutorem tego sprzętu? Ma już 100 robotów pod serwisem , wielki rynek radiofarmaceutykow no i raduoznacznik który jest przeprowadzony przez dwie fazy kliniczne bez długu. Ludzie która firma za swoją kasę tak daleko zaszła z fazami klinicznymi?za swoje pieniądze? Od 30 czerwca co się nagle zmieniło? Operacja którą instytucje robił 24 lata temu, proszę Was
1 sierpnia polska chirurgia wkracza w nową erę. To pierwsza taka operacja w Europie https://www.rynekzdrowia.pl/Aparatura-i-wyposazenie/1-sierpnia-polska-chirurgia-wkracza-w-nowa-ere-To-pierwsza-taka-operacja-w-Europie,274259,5.html
Akcjonariat "wyleszcza się od stycznia" i jak widzimy wcale się nie wyleszczył a wręcz przeciwnie, byle pierdoła a kurs zjeżdżą 5%. Firma działa prężnie a kurs nie ma siły nawet wrócić na poziomy 230. Bardzo duże obroty, od stycznia wymienione blisko100% ff ??? Szkoda że mimo deklaracji v-ce wciąż nie ma żadnej informacji o zgodzie FDA, deklarowano otzrymanie zgody w 1q niestety wciąż nie ma, to jest nieco martwiące... może to bardziej przyczynia się do słabości kursu a nie chiński robot?
Nie przejmuj się zgoda. Ona będzie jak będą gotowi. Śpiewająco przeszedł fazę druga więc nie ma powodu by tego nie było. Także ja kupiłem dawno temu właśnie dlatego znacznika a to co się dzieje z robotami to tylko ekstra:)