• Z ostatniej chwili : Putin domaga się calkowitej kapitulacji Ukrainy Autor: ~Biegunka [91.150.202.*]
    https://wiadomosci.wp.pl/putin-o-negocjacjach-z-ukraina-domaga-sie-calkowitej-kapitulacji-7184580670331648a
  • Re: Z ostatniej chwili : Putin domaga się calkowitej kapitulacji Ukrainy Autor: ~Pesymista [178.42.152.*]
    Powiedz mi coś czego nie wiem
  • Re: Z ostatniej chwili : Putin domaga się calkowitej kapitulacji Ukrainy Autor: ~twardy [37.109.163.*]
    Przesadziłeś z tą kapitulacją Ukrainy. Kapitulacja oznacza zajęcie całej Ukrainy i obsadzenie jej prorosyjskimi władzami tak jak jest obecnie na Białorusi.
    Putin nie zmienił swoich żądań i domaga się głównie :
    - wycofania wojsk z resztek 4 obwodów ( gdzie były pseudo referenda i niby należą w całości do Rosji).
    - zakaz Ukrainy wstąpienia do NATO i innych militarnych bloków.
    - zakaz rozmieszczania broni atomowej w Ukrainie a także jej wytwarzania w Ukrainie.
    - nowych prezydenckich wyborów w Ukrainie ( kadencja Zełeńskiego już dawno zakończyła się ).
    To z grubsza tyle.
    Bo na rozbrojenie ( demitalirizację) czyli ograniczenie liczebności żołnierzy i sprzętu to Ukraina nigdy się nie zgodzi.
  • Re: Z ostatniej chwili : Putin domaga się calkowitej kapitulacji Ukrainy Autor: ~Ghhgg [31.0.75.*]
    Wojna wojna. Znany temat i ryzyka. Ja chciałbym z innej beczki. Otóż sprawa kernela moim zdaniem może mieć niestety.duzo.wieksxy wplyw na nasze sprawy niż mogłoby się.wydawac jeszcze jakiś czas temu. Otóż będzie.tam przymusowy skup i to z uwzględnieniem zaskarżonej emisji. Bo
    ponoc opinia prawna niezależnej kancelarii prawnej sugeruje,że sąd najprawdopodobniej uzna te zaskarżona emisję za zgodną z prawem.
    I tu zaczyna się problem, bo jeżeli sąd to klepnie to obawiam się, że podobne zagrywki mogą zostać powtórzone na większości spółek zarejestrowanych w.rużnych bandustanach i rajach podatkowych, zwłaszcza tych z większościowymi udzislami oligarchii, tak uważam, to moje zdanie, dlatego trzymam kciuki za rozwój sytuacji na kernelu, ale jak wyżej, ponoć niezalezna opinia prawna stoi na stanowisku,że ta dziwna emisja na kernelu przejdzie....a to byłoby dla nas mocno niepokojace
  • Re: Z ostatniej chwili : Putin domaga się calkowitej kapitulacji Ukrainy Autor: ~Pesymista [178.42.152.*]
    Gdyby Prezes nie kupował, to bym się martwił, po co wydawać kasę jak można wydrukować :D? Tutaj też mamy znacznie większy freefloat - bez skupu z rynku wymagałoby to wyemitowania dodatkowo 5-7x akcji co teraz jest. Realny impakt to wpływ na zaufanie do Ukraińskich spółek.
  • Re: Z ostatniej chwili : Putin domaga się calkowitej kapitulacji Ukrainy Autor: ~jk [188.33.44.*]
    Fundy są w akcjonariacie, ludzie z kernela też gdzieś będą chcieli ta kasę zainwestować, aktualnie astarta to jedyna godna uwagi ukrainka
  • Re: Z ostatniej chwili : Putin domaga się calkowitej kapitulacji Ukrainy Autor: ~jk [188.33.44.*]
    Zeby taki manewr zrobic musialby mieć ponad 50% akcji
  • Re: Z ostatniej chwili : Putin domaga się calkowitej kapitulacji Ukrainy Autor: ~Ghhgg [31.0.75.*]
    Ja nie piszę, że będzie tak i tak, tego nikt nie wie.
    Jednak uważam, że jeżeli.na kernelu przejdzie coś co jeszcze jakiś czas temu wszyscy nazwali by wałkiem. To czemu inni mieli by nie skorzystać.z okazji? Tak czysto teoretycznie. jakiś udzialowiec firmy " x" ma 10 % udziałów, ale dogaduje sie z dwoma dużymi udziałowcami i razem mają np 51 %. I robią emisję dla siebie z 90 % dyskontem 4 razy więcej akcji niż dotychczas i co?
    Dzisiaj to na wielu firmach mzonka, ale gdy ktoś będzie zdeterminowany to małymi kroczkami może wiele.zmienic.nie obejrzysz się a to co najważniejsze w firmie podlega pod jurysdykcję raju podatkowego. jeżeli.sa kraje gdzie najwyrazniej najważniejsza jest.zasada - moje więc robię co chcę. To możemy mieć niezły cyrk. Czy 2 lata temu ktoś pomyślałby,że w Polsacie rodzina weźmie.sie.za łby? Oj dużo od tej batali w kernelu zalezy.tak uważam i trzymam kciuki za tamtych mniejszosciowych
  • Re: Z ostatniej chwili : Putin domaga się calkowitej kapitulacji Ukrainy Autor: ~DrF [172.225.41.*]
    Dzialania Zarzadu Astarty np planowana emisja do 5% akcji dla dyrektorow i kluczowych pracownikow wzmacniajaca free float oraz utrzymanie polityki dywidendowej ktora jak rozumiem spelinila w tym roku wymogi dodania do indexu WigDivPlus buduja zaufanie.

Poza tym Prezes Inanczyk ma osobista ambicje zeby Astarta byla etycznie prowadzona i jasno wypowiada siecze Astarta pozostanie spolka publiczna (np wiosna mowil o tym na QA po raporcie)
  • Re: Z ostatniej chwili : Putin domaga się calkowitej kapitulacji Ukrainy Autor: ~Ghhgg [31.0.91.*]
    Ok, wszystko super, takie maleńkie pytanko, kto będzie decydował o tym kto dostanie te.akcje? Ja ? Ty? Czy może jednak prezes I rada ? Bo tak sobie myślę że jak jakiś dyrektor jeden czy drugi dostanie ileś tam akcji ( kilkadziesiąt tys)dzięki decyzji prezesa i nie będzie mógł ich spieniezyc od razu, to w razie wz raczej nie.bedzie głosował przeciwko prezesowi który go obdarował i może zwolnić w kazdej chwili, super, że są na gpw transparentne firmy, o dobrych wynikach, właściwej komunikacji itd. Ale jeżeli któraś z nich zrobi zwrot i zacznie być niemiła dla mniejszościowych to co będzie można zrobić?, jak temu zaradzić?
    Kupować, im większy ff tym mniejsza na to szansa
  • Re: Z ostatniej chwili : Putin domaga się calkowitej kapitulacji Ukrainy Autor: ~DrF [172.225.188.*]
    Ja zabezpieczylem sie przed tym ryzyliem wiosna 2023 kiedy na Kernelu wybuchla afera. Wnikliwie przesnalizowalem historie sporo sadowych, zaangazowanie w polityke, dzialanosc biznesowa, wywiady (tez z ludzmi z jego otoczenia). Doszedlem do wniosku ze moge zwiekszac tu zaangazowanie nie przejmujac sie tym walem na Kernelu bo krotko mowiac byly liczne waly ktore zapowiadaly problemy. Tu takich historii nie ma.
  • Re: Z ostatniej chwili : Putin domaga się calkowitej kapitulacji Ukrainy Autor: ~generał [93.159.20.*]
    zgodzę się ,że Astarta dba o standardy wiarygodności

to co robi Kernel tylko szkodzi wizerunkowi Ukrainie , wpycha Ukraine w takie ruskie myślenie ( wschodnie )
[x]
ASTARTA 6,58% 47,00 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.