• RSI4H 25 Autor: ~RSI [89.72.193.*]
    ZEPAK i CPS
  • Re: RSI4H 25 Autor: ~Jojo [37.30.34.*]
    Dobrze, przy 18 tu wejdę ponownie.
  • Re: RSI4H 25 Autor: ~RSI [89.72.193.*]
    dobrze bobrze

• Re: RSI4H 25 Autor: ~optymista [31.0.54.*]
    18 za wysoko 13-15 to mozna rozwazyc ale ze stopem poniewaz zep nie ma kasy nie ma wizji i zebal sie zakulkowal wszystko zle wrozy
  • Re: RSI4H 25 Autor: ~Seba [104.28.64.*]
    Przede wszystkim nie ma kasy, a wyniki z kwartału na kwartał robià się tragiczne. Kosmiczne spadki przychodów, duża strata netto (za 2 kwartał, który niedługo pokażą spodziewam się jeszcze większej masakry). Do tego coraz większe długi i kredyty. Brak środków, żeby spłacić 600 mln zł kredytu (zapadalność w grudniu tego roku), brak kasy na elektrownię i itd. Kto o zdrowym rozumie kupuje to po 22 zł? Chyba jedynie chciwi i są ślepi.

Jak optymista napisał przy 15 zł można spróbować z tym na krótko pod jakieś info, żeby szybko wywalić po 16-17 zł i faktycznie tylko ze stop losem, bu to jednym złym infem można doprowadzić kurs do upadłości.
  • Re: RSI4H 25 Autor: ~hehe [85.221.137.*]
    hehe keep trying more trolu heheh
  • Re: RSI4H 25 Autor: ~ja [87.207.95.*]
    "Hehe" Ty to najbardziej zabawny jesteś i rozumkiem widać nie grzeszysz skoro nie wiesz a jakiej sytuacji jest ta spółka :)

To co Seba i optymista piszą to fakty i gdybyście Seby słuchali jak pisał przy 30 zł żeby sprzedać, to mielibyście teraz 30% więcej (30% mniejszą stratę). Ci co czytają forum wiedzą, że mam rację i to nie podlega dyskusji. Przy 15 zł też będziecie śmieszkować, jak stracicie kolejne 30% i wtedy będziecie mogli pomarzyć o sprzedaży po 22 zł, tak jak teraz możecie jedynie pomarzyć o sprzedaży po 30, na co jeszcze niedawno mieliście szansę. No ale Wasza kasa i każdy robi ze swoim co chce :)
  • Re: RSI4H 25 Autor: ~Ak [89.64.16.*]
    Jak jest tak źle, dlaczego odstąpili od sprzedaży, Orlen też stawia na gaz.
  • Re: RSI4H 25 Autor: ~Gosciu [37.30.30.*]
    Dej spokój chopie ta dyskusja jest jałowa bo...kolesie są zainteresowani kupnem ino za niższą cenę więc będą tu pisać takie a nie inne rzeczy . Trza uzbroi. Się w cierpliwość i tyle
    ciekawe pytanie ale czy odstapili czy oferta pge byla za niska-orlen moze postawic na co chce poniewaz z nalewaka leci czysta kasa co minuta a zep zagmatwal sie do granic absurdu,majac kase zesprzedazy adamowa mieliby wyczyszczone pole na dlugo do przodu i mozliwosc koncentracji na atomie co jest bezwzgledna przyszloscia dla gospodarki,na teraz firmy bez stabilnego przeplywu gotowki to zombie ,a co do typa ,goscia,to jest grozny mitoman grozny dla siebie i otoczenia
  • Re: RSI4H 25 Autor: ~xxx [31.0.63.*]
    Optymista, jaki atom? Przy obecnym cash flow? Tu ciężko będzie z budową bloku gazowego, a Ty wyjeżdżasz z atomem:), grunt pod budowę to trochę mało, a PGE zawsze może budować w Bełchatowie.
    Chcemy kupić? hahaha dobre. Po 22 zł? Chyba z konia spadłeś i mocno się potłukłeś :)
    Wycofali się ze sprzedaży do PGE? To też beczka śmiechu. PGE nie chciało tego za te pieniądze, a nie Zepak się wycofał. Obudźcie się :)
    Przy 30 zł pisaliście te same brednie. Jak spadnie do 15 dalej będziecie pisać, że przecież kasa się znajdzie i jakoś się ułoży. Przy 10 zł dalej pozostaną nadzieje. Przerabiałem to przez lata na wielu podobnych spółkach, które wpakowały się w mega kredyty, które doprowadziły ich na skraj upadłości. Mówiliśmy przy 30 zł co się tutaj stanie, piszemy teraz przy 22 i napiszemy to samo zaraz przy 15 jak opublikują wyniki finansowe i okaże się, że nie ma z czego spłacić 600 mln zł, o kasie na dokończenie różnych inwestycji nie wspominając.
    A ten fundusz to pewnie ściema ...nieprawdziwa informacja by nas zmylić i ożenić papier ...
    200 mln jutro wpakują w bankruta co za szaleńcy zza oceanu ...
    Jeśli u3mamy poziom 22 na zwiększonym vol. To mamy dołek zaliczony
    Ty zobaczysz dołek jak opublikują wyniki finansowe za 2 kwartał i jak okaże się, że nie mają z czego spłacić 600 mln zł kredytu. Wtedy będziesz miał max 15 zł i nikt tego śmiecia nie będzie chciał dotknąć. Wkrótce zobaczymy kto miał rację. Na razie fakty są takie, że my ją mamy. Pisaliśmy przy 30 zł, że to cena gdzie trzeba uciekać. Piszemmy teraz i napiszemy przy 15. Cierpliwości :)
    pewnie masz swoje racje i argumenty ja mam swoje wizje -) ano pozyjemy zobaczymy -) ps. nie badz prosze upierdliwy naganiaj na spadek kursu inteligentnie i subtelnie ok ? taką zabawe preferuję
    Nie rozumiem ludzi piszących, że ktoś "nagania". Jest nas kilku może kilkunastu na tym forum. Jakie znaczenie dla kursu ma to co piszemy? Nawet jeśli jakiś drobny inwestor kupi lub sprzeda kilkaset akcji na podstawie naszych opinii to uważasz, że to wpływa na kurs? Kursem żądzą instytucjonalni,a my jedynie możemy obserwować i dyskutować.

Oczywiście jak napisałeś pożyjemy i zobaczymy :)
    jesli jest tak jak piszesz to dlaczego z uporem maniaka mowisz o zlych wynikach ? w jakim celu skoro nikt tego nie bierze pod uwage ? skoro 3mamy akcje to wierzymy w ich wzrosty a ty powtarzasz o armagedonie wyjasnij prosze dlaczego ,dla kogo to robisz ? jaki jest tego sens ?
    Po prostu dzielę się swoją opinią i przekonaniami i nie rozumiem jak ludzie od 30 zł po fiasku rozmów z PGE wierzą, że tu jest dobrze. Podaję swoje argumenty, a Wy swoje i do tego służy forum. Do rozmów i dzielenia się faktami i opiniami :)
    Myślisz, że Seba, optymista i reszta, która też pisąła przy 30 zł, że trzeba uciekać piszą to bo chcą tanio kupić? Ja w to nie wierzę. Pewnie też byli na tej spółce, wyszli przy 30 i wreszcie mogli odetchnąć, że się tego po tak chorej cenie pozbyli, a teraz dają upust emocjom :)
    nie no... super ! ino nie mecz juz nas tymi wizjami , powiedziałes raz wyrazając swoją opinie i starczy , daj nam zyc marzeniami złudzeniami etc... takie zameczanie swiadczy ze jestes zyciowym upierdliwcem
    kupilem po 21 wyszedlem jakims cudem po 30,5,teraz czekam na 15 to w zaleznosci od sytuacji moze kupie ,nikyt z nas nie decyduje o kursie,instytucjonali i tak zarobia bez wzgledu na wglad,trzymanie teraz jesli ktos kupil nizej to blad trzymanie jesli ktos kupoil wyzej to stres t6otalny-firma jest nie warta tej ceny i stopniowo idzie w dol a w ubieglym roku byla po ok 14 kiedy jeszcze bylo karmienie o potencjalnej umowie z pge-ja wypadlem z firmy i wypadam z forum czekam na 15
    tak jak pisałem chwile wczesniej -obrona tego poziomu daje nam nadzieje na odbicie , solidne odbicie ! potrzeba teraz obrotów by potwierdzic kierunek powodzenia !
    Nadzieja ahhh ileż to osób przez nią straciła swoje majątki :)
    Nadzieja nie umiera nigdy ! ps. pamietaj misiaczku ze majątki są do odrobienia zawsze natomiast zdrowia lub powtornego zycia nie kupisz za zadne pieniądze -) baw sie dobrze i juz tak nie stękaj , wszyscy znamy twoją opinie juz na pamiec wiec wyluzuj i spokojnie ustaw sie na te twoje piętnascie -)
    Z jednym się zgodzę, czasu i pieniędzy nie kupimy misiaczku :)

Poza tym nie wiem czemu zakładasz, że kupię nawet przy 15 zł. Jeśli wyniki będą fatalne i się okaże, że nie mają z czego spłacić 600 mln zł to nigdy tego nie dotknę nawet po 10, bo to będzie śmierdziało upadłością w dłuższym terminie. Jeśli zaś znajdą te 600 baniek na spłacenie kredytu, to może przy tych 15 wejdę spekulacyjnie z nadzieją, że wywalę po 16-18. Ot tyle w temacie mojego wchodzenia :)
  • Re: RSI4H 25 Autor: ~Seba [104.28.64.*]
    Ktoś tu pisał o obronieniu 22 zl? Dobre :)
    Tak będą bronić zaraz 21, 20 itd. Tak jak bronią od 30 zł. No, ale Seba wiesz, mają przecież narzędzie do obrony kursu - nadzieję :)
    spokojnie jeszcze nie ma dramatu zamkniecie sesji sie tu liczy ...ps. moze byc pulapka obsajdowa obserwujmy co zrobią -)
    Na razie jak tylko pojawia się większy popyt przy 22 to jest co jakiś czas zasypywany. Widać więksi akcjonariusze próbują się tego pozbyć.
    kombinują jak kon pod gore , zaraz ich sprawdzimy -)
    To żeś sprawdził. Widać wielu instytucjonalnych chce się tego pozbyć po tych cenach, ale popyt prawie żaden. To jeszcze w tym tygodniu będzie 20 zł
    pewnie tak ...widac ze spychają papier jakby grali na spadki ino ten papier nie jest do tej gry ale metoda jakby ta sama . ps. jutro spadamy nizej i tylko ciekawe do ile zepchną ? wykonczą drobnice ? raczej nie ! ci co zostali z akcjami widac ze nie oddają a bajdurzenie o instytucjonalnych ktorzy wychodzą z papiera to prymitywny kit ! nie tak wychodzi sie z akcji kiedy sie ma ich wiele
  • Re: RSI4H 25 Autor: ~xxx [31.0.63.*]
    Jesteś pewien? To sprawdź sobie co było na kursie jak w grudniu vienna się redukowała, po prawej stało i ponad 10k papiera i nikt nie brał, jeśli to wywala jakiś fundusz to przy kolejnej aktualizacji ich stanu posiadania będziesz miał na stooqu zmiany.
    Dokładnie xxx. Ja uważam, że od dłuższego czasu wywalan instytucjonalny. Jak tylko po lewej zbiera się kilka k papiera, to jest to co jakiś czas zasypywane. Dzisiaj myślę, że w końcówce do tego pojawiło się trochę drobnych spanikowanych. Jutro kolejne spadki i to niemal pewne. Ciekawe tylko czy tydzień zamknie się powyżej 20 zł, czy zjedziemy poniżej.
    Zjedziemy i co z tego? Kupisz po 15 ? Po kiego walca skoro gniota wywalają fundusze? Naganianie trochę subtelniej bo naprawdę nie ma już tu baranów
    Nie kupię nawet po 15 jak pokażą fatalne wyniki i okaże się, że nie mają z czego spłacić 600 mln zł kredytu, a do tego kasy na dokończenie inwestycji.
    No to największy problem będzie miał zygmuś -)
  • Re: RSI4H 25 Autor: ~xxx [31.0.79.*]
    Tu problem jest taki, że nie wiadomo do końca kogo tu będzie jeszcze bolała głowa.
    czy na zepaku mozna grac na spadki ? czy ja czegos nie wiem czy czegos nie widze ?
    Oczywiście, że można :)
[x]
ZEPAK 0,22% 22,45 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.