Dnia 2025-07-30 o godz. 18:39 ~daszek napisał(a): > 10% poszlo do podmiotu zależnego. > https://www.bankier.pl/wiadomosc/KLABATER-S-A-Zmiana-stanu-posiadania-8986586.html
Sorry błędnie podałem, że 10% poszło do podmiotu zależnego. Czekamy na ujawnienie się nowego nabywcy pakietu 10%, można domniemywać, że będzie to podmiot blisko związany z przyszłą działalnością spółki, bądź znajomy królika. ;)
Dnia 2025-07-30 o godz. 18:46 ~daszek napisał(a): > Dnia 2025-07-30 o godz. 18:39 ~daszek napisał(a): > > 10% poszlo do podmiotu zależnego. > > https://www.bankier.pl/wiadomosc/KLABATER-S-A-Zmiana-stanu-posiadania-8986586.html > > Sorry błędnie podałem, że 10% poszło do podmiotu zależnego. > Czekamy na ujawnienie się nowego nabywcy pakietu 10%, można domniemywać, że będzie to podmiot blisko związany z przyszłą działalnością spółki, bądź znajomy królika. ;) >
Heh... a już miałem Ci napisać, skąd wiesz że do zależnego :) Ale zdążyłeś się poprawić :)
W takim razie najciekawsze przed nami, ktoś zbiera z rynku i ktoś zakupił 10% poza rynkiem. Jeśli do tego jest to ta sama osoba (lub podmiot) to będzie kumulacja pozytywnych zdarzeń. Z pakietem 10% lub większym w ciągu 2-3 dni najpóźniej musi się ujawnić. Cierpliwość jednak popłaca. Robi się ciekawie.
Dnia 2025-07-30 o godz. 18:54 ~re napisał(a): > Dnia 2025-07-30 o godz. 18:46 ~daszek napisał(a): > > Dnia 2025-07-30 o godz. 18:39 ~daszek napisał(a): > > > 10% poszlo do podmiotu zależnego. > > > https://www.bankier.pl/wiadomosc/KLABATER-S-A-Zmiana-stanu-posiadania-8986586.html > > > > Sorry błędnie podałem, że 10% poszło do podmiotu zależnego. > > Czekamy na ujawnienie się nowego nabywcy pakietu 10%, można domniemywać, że będzie to podmiot blisko związany z przyszłą działalnością spółki, bądź znajomy królika. ;) > > > > Heh... a już miałem Ci napisać, skąd wiesz że do zależnego :) > Ale zdążyłeś się poprawić :) > > W takim razie najciekawsze przed nami, ktoś zbiera z rynku i ktoś zakupił 10% poza rynkiem. Jeśli do tego jest to ta sama osoba (lub podmiot) to będzie kumulacja pozytywnych zdarzeń. Z pakietem 10% lub większym w ciągu 2-3 dni najpóźniej musi się ujawnić. Cierpliwość jednak popłaca. Robi się ciekawie. >
Tu za szybko zachodzą zmiany, za którymi trudno nadązyć i zrozumieć. ;) Jak pozbył się Gembicki swojego pakietu Ragnarowi i Fundacji Nowaka, to miał być wspólny deal, aby wprowadzić jedną ze spółek Nowaka na NC, potem Ragnarowi odbiło i cały misterny plan się posypał. Aktualizacja nowej strategii, dała okazję Ragnarowi pozbyć się pakietu a potem dołączył i Nowak. Na tę chwilę opcja dronowa jest na stole. Myślę, że tu pojawi się jeszcze ktoś nowy, kto zebrał z rynku.. Tak jak napisałeś, robi sie naprawdę ciekawie.. ;)
Jutro trzeba zbierać akcje za wszystko w piątek albo w poniedziałek mija 4 dni robocze żeby się ujawnił ten co kupił ponad 10% od Nowaka.W medtech Nowak ma 21.3% akcji tutaj ponad 20% to taki standard dla jego fundacij.Jutra cała naprzód w piątek powtórka a od poniedziałku wzrosty pod Walne
Dnia 2025-07-31 o godz. 09:18 ~Heheh napisał(a): > Patrząc na ten cyrk to zaraz ragnar ogłosi, że odkupił ten pakiet i cały cyrk od początku
Widzę, że jesteś mało zorientowany temacie, Ragnar ogłosił, że wejdzie ponownie w spólę, jak WZA uchyli uchwałę o podwyższeniu kapitału zakładowego. ;)
Dnia 2025-08-04 o godz. 12:59 ~Hehe napisał(a): > Daszek a taki pewny byłeś, ze to nie ragnar, a tu jednak prezes ragnara
Z tym osobnikiem nigdy nie ma pewności, co do jego działań, pisałem tylko, że oświadczył, że być może wejdzie ponownie w Klaba po uchyleniu uchwaly o podwyższeniu kapitału zakladowego. Jestem zdania, że cały czas mamy do czynienia ze zbieraniem z rynku. A jego wejście, tu wiele nie zmienia, bo gra idzie o dużą stawkę i raczej bez niego. Pisałem w którymś postcie o tym, że być może się podłączyć pod wzrosty..
Dnia 2025-07-30 o godz. 19:47 ~Maciucha napisał(a): > Jutro trzeba zbierać akcje za wszystko w piątek albo w poniedziałek mija 4 dni robocze żeby się ujawnił ten co kupił ponad 10% od Nowaka.W medtech Nowak ma 21.3% akcji tutaj ponad 20% to taki standard dla jego fundacij.Jutra cała naprzód w piątek powtórka a od poniedziałku wzrosty pod Walne
Dziś rozliczyli transakcje, więc najpoźniej komunikat we wtorek. ( 4 dni robocze).
Zobaczymy kto się ujawni i z czym, bo to jest teraz kluczowe. Może być, że nazbierał już z rynku podprogowo i ujawni to razem, bo będzie musiał . Niewykluczone, że nowy będzie chciał mieć więcej. Chyba na to czekaliśmy.
Dziś już po raz drugi ten sam scenariusz, na otwarciu sesji szarpnięcie do góry, i czekanie na słabe rączki, które oddają i wystawiają swoje pakieciki, a jak się uzbiera w karneciku porządana ilość, to po raz wtóry kolejne szarpnięcie.. I tak ze slabych rączek akcje przechodzą w stabilne.. ;)
Dnia 2025-07-31 o godz. 16:41 ~daszek napisał(a): > Dziś już po raz drugi ten sam scenariusz, na otwarciu sesji szarpnięcie do góry, i czekanie na słabe rączki, które oddają i wystawiają swoje pakieciki, a jak się uzbiera w karneciku porządana ilość, to po raz wtóry kolejne szarpnięcie.. > I tak ze slabych rączek akcje przechodzą w stabilne.. ;)
10 min dla piaskownicy, na pokazanie swojego pakieciku, aby go za chwilę anulować..