Coś się święci i to grubego - albo trupy z szafy i w konsekwencji bankructwo albo.............. kosmos, Dubaj i drinki z palemkami.
W ciągu ostatnich 3 miesięcy przemieliło się ponad 77 mln sztuk akcji, co stanowi 61% wszystkich wyemitowanych akcji. W 3 miesiące!!! Z tych 77 mln ać 35 mln były kupione powyżej 0,20 PLN. Zapewne część tego obrotu stanowili kółkowicze i spoekulanci ale myślę, że większość to zbieranie do wora na lepsze czasy.
Teraz mamy przeciąganie liny przy praktycznie zerowym obrocie i próbę wystraszenia i zbicia kursu od czasu do czasu.
Jestem bardzo ciekawy w którą to stronę pójdzie i dokąd nas to zaprowadzi. Ja swój pakiecik zakopałem pod gruszą i liczę, że da mi ta inwestycja rekordowo obfite plony.
Ale wiesz ile tu jest akcji i że jeszcze ma byc dodatkaoych 90 mln sztuk po 10 gr ? Ja jestem ubrany po 0,1945 z dosc sporą ilością i już nie mam nadzieji że cos sie tu zmieni. Zbyt dużo akcji jest wyemitowanych żeby coś tutaj sie z kursem zmieniło. Oczywiście nie obrażę się jak kurs wystrzeli.
Bardzo zastanawiająca jest ta cisza na forum oraz całkowite zniknięcie tych wszystkich głupkowatych postów od sikających wielbłądów. Wszyscy chyba wyczekują co tu nasz BEP wykombinuje. Czy uda mu się sprzedać choć jedno mieszkanko w Bubaju czy nie, a może choć komórkę na narzędzia lub wychodek. Gdyby taka transakcja się potwierdziła, to ze 300% zrobiłoby się w tydzień. Jeżeli do tego by się okazało, że banki energii pochodzą również od BEP, to złotówki mamy jak banku.
Niestety tego typu scenariusze mogą być snute w strefie marzeń i spekulacji. Na razie czeka nas pewnie kilka tygodni marazmu i wyczekiwania, co się stanie z tą nową emisją, kto ją obejmie i na jakich warunkach. Możę jakiś szejk by to łyknął w ramach gratyfikacji za udzielenie namaszczenia dla BEP, by mógł działać swobodnie na terenie Emiratów Arabskich? Dla niego byłaby to śmieszna kwota, a dla nas, akcjonariuszy WIELKA PETARDA!!!
No cóż......, czasami fajnie jest sobie pomażyć przed snem.