• Jest coraz gorzej Autor: ~Zachrystia [41.33.206.*]
    https://businessinsider.com.pl/poradnik-finansowy/granica-pekla-mamy-nowe-dane-ze-sklepow/9rzmxcx
  • Re: Jest coraz gorzej Autor: ~ono [31.0.120.*]
    strach nawet chodzić do kościoła , sodoma i gomora
  • Re: Jest coraz gorzej Autor: ~nelor [31.60.69.*]
    E tam. W republikach jest drożyzna, a ludzi mordują tylko emigranci. O księżach proboszczach nie słyszałem. Za to bardzo ciekawy, samokrytyczny komentarz słyszałem jak sieją nienawiść, pogardę i na jakich mechanizmach opierają swoje działania. Ale żeby tak otwarcie się przyznawać???
  • Re: Jest coraz gorzej Autor: ~Zachrystia [41.33.206.*]
    Możdżonek z konfy też już odleciał
  • Re: Jest coraz gorzej Autor: ~Dewajtis [94.254.161.*]
    >>W republikach jest drożyzna, a ludzi mordują tylko emigranci. O księżach proboszczach nie słyszałem<<

To źle słuchałeś. A w TVP Info i TVN mówili o Maksymilianie Schnepfie?
    Tak było.
    Informacja była na pasku w TV Republika. Więcej szczegółów podał portal Niezależna.pl związany z Republiką:

https://niezalezna.pl/polska/zwloki-plonely-na-drodze-makabryczna-smierc-pod-grojcem-sekcja-nowe-informacje/548338
    Przecież nie chodzisz do kościoła, więc czego miałbyś się bać.
  • Re: Jest coraz gorzej Autor: ~nelor [31.60.43.*]
    Problem Dewajtis w tym, że nie o to chodzi o czym myślisz. Czy ktoś sugeruje, że wszystkich księży trzeba się bać??? W każdym środowisku znajdzie się jakiś zwyrodnialec. Problem w tym, że wy macie manierę uogólniania. Jak ktoś coś zmaluje, to wy całe środowisko mieszacie z błotem. Podobna sytuacja zapewne ze wspomnianym przez ciebie. Nie znam sprawy dokładnie i przyznam, że mało mnie interesuje w kontekście dziennikarki coś co działo się 80 lat temu. Dopóki nie zrozumiesz, że takie osądy są po prostu podłe dopóty poważnie twoich wywodów nie można traktować.
  • Re: Jest coraz gorzej Autor: ~Zachrystia [154.130.216.*]
    Oni tym żyją. To jest dla nich jak tlen. Inaczej nie potrafią. Syfem moralnym.
    Nie zwracaj się do mnie per WY. Wiem, że z twoimi poglądami to naturalne, ale zwracaj syevtsk dy swoich towarzyszy.

Jeśli w tym wątku ktoś coś uogólnia, to taki wielonickowiec występujący w tutaj jako ~ono 2025-07-28 08:37IP 31.0.120.*

>>strach nawet chodzić do kościoła , sodoma i gomora<<

Więc do niego się zwrócić że swoimi uwagami.
  • Re: Jest coraz gorzej Autor: ~nelor [31.60.43.*]
    Jesteś wyznawcą PiSu, katolikiem, wielbicielem republik, więc uogólniłem. Taką macie wspólną cechę.
  • Re: Jest coraz gorzej Autor: ~Adam [46.205.206.*]
    Czekam tylko jak Dewajtis powie że ten ksiądz to jest uchodźca
    Dobre
    >>Czekam tylko jak Dewajtis powie że ten ksiądz to jest uchodźca<<

Każdy przestępca, czy to osoba prywatna, kapłan, policjant, polityk tak samo powinien odpowiadać za swoje czyny. Nigdy nie bronię przestępców, a morderców w szczególności. Więc nie rób sobie j..j z poważnych rzeczy.
  • Re: Jest coraz gorzej Autor: ~cruser [46.134.99.*]
    Skazany prawomocnie i ułaskawiony, to przestępca, czy nie według ciebie?
  • Re: Jest coraz gorzej Autor: ~kierowca [88.156.209.*]
    ano właśnie. Ja kiedyś jechałem sprzedać akcjePKN do biura (bo nie było NOL) w dobrej cenie i była kontrola drogowa no i wyszło 0,02. No to mówię temu co się nade mną nachylił, że może zmierzymy tym żółtym czymś stężenie we wdychanym powietrzu na odmianę a nie w wydychanym - tak dla sprawdzenia. No a on na to - wszystko dobrze - proszę jechać. No to pojechałem ale metodę polecam. Można też mieć swój włączony alkomat i mierzyć jak do ciebie przemawia ten z tym żółtym czymś...daję wam to za free. No i piszętutaj bo jest silny związek tego wydarzenia z akcjami PKN. Dziękuję za uwagę wszystkim.
  • Re: Jest coraz gorzej Autor: ~ktoś [89.64.14.*]
    Dnia 2025-07-29 o godz. 17:53 ~kierowca napisał(a):
    > ano właśnie. Ja kiedyś jechałem sprzedać akcjePKN do biura (bo nie było NOL) w dobrej cenie i była kontrola drogowa no i wyszło 0,02. No to mówię temu co się nade mną nachylił, że może zmierzymy tym żółtym czymś stężenie we wdychanym powietrzu na odmianę a nie w wydychanym - tak dla sprawdzenia. No a on na to - wszystko dobrze - proszę jechać. No to pojechałem ale metodę polecam. Można też mieć swój włączony alkomat i mierzyć jak do ciebie przemawia ten z tym żółtym czymś...daję wam to za free. No i piszętutaj bo jest silny związek tego wydarzenia z akcjami PKN. Dziękuję za uwagę wszystkim.

Jaki związek? Jak niby ma być stężenie alkoholu we wdychanym powietrzu? O czym ty piszesz? Jaśniej jeśli łaska.
  • Re: Jest coraz gorzej Autor: ~Bart [146.75.162.*]
    Pomyśl to nie boli
    Ułaskawienie oznacza, że dana osoba zostaje całkowicie uwolniona od wszystkich prawnych konsekwencji popełnionego przestępstwa i skazania – bezpośrednich i ubocznych – w tym kary pozbawienia wolności, grzywny lub innej kary przewidzianej przez prawo. • Ułaskawienie w pełni przywraca wszystkie prawa obywatelskie utracone w wyniku skazania.

Więc nie jest już przestępcą.
  • Re: Jest coraz gorzej Autor: ~cruser [46.134.99.*]
    Czyli Pan Bąkiewicz jest przestępcą?
    To kolejny PiS owski bohater. Kolejny PiS owski autorytet nowej Polski.
    Bąkiewicz nie jest przestępcą, bo niby jakiego przestępstwa się dopuścił?
    Czym większy gnój tym większy PiS owski bohater. Dramat.
    Pytam: jakie przestępstwo popełnił Robert Bąkiewicz?
    To z czego ułaskawił go nikt?
    Z niesłusznego skazania. Co innego wyrok, a co innego faktyczne przestępstwo.
[x]
PKNORLEN -0,01% 91,66 2025-12-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.