Dnia 2025-07-24 o godz. 10:05 ~Doradca napisał(a): > wg RB 14/2025, a próg 95% ponoć przekroczyli 18 czerwca, czyli 5 dni wcześniej. > > W raporcie w takim razie jest oszustwo.
Jakie oszustwo? Zadam trzy pytania: 1. W jakim terminie zgłaszasz udział uczestnictwa w WZA? 2. Czy masz obowiązek rejestracji wszystkich posiadanych akcji? 3. Kiedy formalnie stajesz się właścicielem kupionych akcji?
Nie koniec, bo niektórym zostaną na rachunkach JPP, a te nie podlegają przymusowemu wykupowi. To są jak najbardziej nabyte w określonym dniu prawa majątkowe.
Ogłoszenie dotyczy wyłącznie wykupu akcji. Dlaczego miałyby zniknąć? Wykup to jeszcze nie delisting. Z emisji mogą wycofać się jedynie poprzez nową uchwałę WZA.
Tamtych już dawno nie ma, bo emisja została zrealizowana. Obecnie na rachunkach są tylko JPP przyznane 15 stycznia br., a wynika to z uchwały emisyjnej podjętej przez NWZA w dn. 02.12.2024 r. zaskarżonej do sądu. 18 czerwca br. sąd po odwołaniu GI zdjął wcześniej ustanowione zabezpieczenie.
jestem tutaj od 5 lat, ale niestety Włoch dopiął swego. Zebrani tutaj mieli nadzieję, że do sytuacji, którą mamy teraz nie dojdzie, a doszło i zakłamywanie rzeczywistości nic tu nie da. Mamy klasyczny squeezout i skończy się to delistingiem i zdjęciem spółki z giełdy - pojawi się kasa na koncie i znikną akcje, proste.
Uważasz że będzie delisting.... być może, ale nie od razu. Ja trochę inaczej na to patrzę.
Skąd spółka weźmie środki na dokapitalizowanie i spłatę zobowiązań do końca 2025 r.?
miałem podobną syt. w akcjach Lafarge(pracownicze) i też mi za nie zapłacili, ale korzystniej niż makarony (dziady), ale to było na giełdzie w Paryżu, a nie w bagienku warszawskim, dopóki coś z tym Knf-em nie zrobią ro będzie takie gówienko i normalni inwestorzy będą tego unikać