Sypie fund.Zarobili wystarczajaco.Im zwisa czy pare zeta nie zarobia.Oni przemeblowuja portfel i wywalaja rozne tam kupujac inne.Uwazaja ,ze moga zarobic gdzie indziej wiecej.Pies im..lizał.Obecna cena to dowcip.Zreszta kupujacy ma tak ustawione algorytmy,ze kupuje po ustalonej cenie stedniej
Ci za brednie. Sypie fund który zarobił wystarczająco dużo? To kiedy kupowali jak jeszcze niedawno papier chodził powyżej 40 zł? Kupili na górce sprzedali na dole i zarobili? Od kiedy to fundy zajmują krótkie pozycje?
To wyglądało jak zabawa w shortowanie, pożyczyli w okolicach 40 zasypali do 27 i teraz odkupują, lub inny fundusz im podbiera po dobre infa, ale akcje muszą oddać więc może byc pompa, jak zaczną odkupują.
Poczytaj jakie pozycje krótkie wykazuje KNF.
Pomogę powyżej 0,5% więc mogą podprogowo się zabawiać w szulernię.
Druga sprawa czy akcje są dopuszczone do gry na krótko może ktoś im to zalatwił.
Na koniec. Pierwszy opór na 32.80 przy dużym wolumenie wczoraj padł. Ostatni szczyt z 27 maja. Kierunek 40 zł tam jest następny mocny opór. Tyle w temacie.
Ale cie czegoś nauczyłem odnośnie shortowania, bo wiedzę masz marna, giełda nie dla ciebie.
Jedyny pozytyw, a drugi to taki że ja też trzymam kciuki za nowe ath.
Nastepny Marco od siedmu bolesci.Juz ci pisałem przez umiedzynarodowienie Maruś na Marco nie staniesz sie inteligentniejszy.Nie pamietam ,ktory z fundow zszedl niedawno ponizej 5% ale wg.mnie to oni sypią.A poniewaz to sypanie dopiero teraz jest tak dynamiczne a wczesniej miesiacami powolutku sprzedawali akcje ktore mieli od lat a po podziale ryvu/selvita srednia kupna zrobila sie tak atrakcyjna ,ze opychajac ten papier wlasciwie po obojetnie jakiej cenie sa mega zarobieni.Gdybys był taki bystrzak Maruś to wiedzialbys ,ze te fundy kupowaly selvite jako jedna spolke a potem dostaly za 0 zeta tyle samo papiera jako ryvu i suma wydatkow na zakup sie liczy oraz suma wartosci z tego wydatku ,ktora im spuchla bo rywu tez znikad poniekad zaczal przedstawiac wartosc Nie
masz koles pojecia a wykrzykujesz swoje bzdety jak na jarmarku.
A może pare slów na temat ćwoku.W przeciwieństwie do ciebie mam ten papier od IPO i jechalem dokładnie paręe razy tą strategią. Sumarycznie cena zakupu jest 21PLN po splicie.Kto kupowal orzed splitem ( nie tak wczesnie jak ja) ten ma mimo tego taka srednia , ze może żąglowac w zależnosci od sytuacji Ryvu i Selvitą i bedzie ostro zarobiony.Augebit FIZ Wesołowskiego np. jest tu od poczatku..przeksztalcili ze wzgledów podatkowych fundacje na rodzinna mogli równiez kólkowac dowolnie ,choc nie przypuszczam.Takich tu jest wystarczajaco.Ale czlowiek leszcz pt.Marko z 30 letinm cos tam potrafi wypiszczec "beka".Takich speców to ja znam kumpel.Musialbys cale zycie ciulac ,zeby miec tyle tego papieru ile ja go mam Mozna b.łatwo sie pochwalic Wystaw na pare sekund na S np po 100 nikt ci nie sprzatnie podejmujesz wyzwanie ?gawedziarzu
Kogo interesują te twoje bajki? Napisz jeszcze o wakacjach na Malediwach , stajni aut i hacjendzie w Hiszpanii. No tragedia megalomania aż kapie z tego typu wpisów. Milioner który siedzi na bankierze i pisze te bzdety. Masakra. Kierunek 40 zł i to są fakty a nie twoje bajki.
Idź chłopie zrób coś pożytecznego, podlej kwiatki. Na początku wątku było normalne pytanie, na które odpowiedziałem, a pseudo specjalista Marco zrobił z wątku szambo obrażjać wszystkich. A najlepiej idź pobiegaj może trochę.
Ty może wróć do szkoły gdyż z pisaniem w języku polskim cieniutko. Nawet od trolla można wymagać więcej. Tak na koniec mistrzu ….Skoro kupowałeś po 21 zł to gdzie byłeś jak było po 70 i nawet po 80 i nawet po 90 ? Nie sprzedałeś wtedy? Jakaś nowa bajeczka?
Słuchaj koleś.Pętasz sie tu i nie tylko tu z tymi wyswiechtanymi frazami typowego pieniacza.Ulubiony tekst: braki w jezyku polskim.Gość sie uważa za erudyte.Mnie uczył polskiego już też pare razy.Facet ma taki histerycznie wściekły sposób reagowania na krytyke.
Poiu piszesz że on obraża.Bez przesady.To tak jakbys obrażał sie na gęś bo próbuje uszczypnąć.No gesi tak mają.Wiemy jednak jak konczą.W galarecie,w poduszce ect.Znamienne jest to, że żaden z tych gosci ani razu nie poszedł na propozycje pokazania ile papieru, o którym pisze maja.Maja pelne gęby frazesów.To pewne. Blado by wypadli?.Nie wiem poza tym dlaczego Malediwy ,o których zresztą nikt tu nie wspominał, miałyby byc takim szczytem marzeń?Po pierwsze nudne, po drugie każdy może sobie na nie pozwolic.Nastepny wyświechtany ,szczególnie glupi ( też jego ulubiony) tekst
Ktoś to myli IPO ( oferta publiczna akcji) z ath czyli szczyt notowań to chyba na GPW się nie zna? Można się bardziej skompromitować? Może jednak się da? Dawaj dasz radę.
Może ty gościu wpierw pokaż swój papier? Niczym się od tego Marco nie różnisz…Wystaw swoje papiery po 60 zł tak z 10 tys. sztuk na s na pięć minut. Zobaczymy jakie kozaki tu siedzą . Czas 10 minut . Czekam. Nie wystawisz znaczy że jesteś konfabulant. Czas start.
Ty jeste troche niedoswietlony chlopczyku?Pisalem ,ze wystawie o konkretnym czasie powiedzmy na minute i wczesniej poinformuje.W sumie nie wiem dlaczego mialbym to zrobic ale co tam.Odszczekasz?Czy wymyslisz nowa teorie?Ludzie ja pracuje rowniez,nie slecze jak wy przy kompie zeby zarobii stowe
Młodzi/niedoświadczeni inwestorzy tacy jak ja, zaglądali tu by poznać rekomendacje, wizje, przemyślenia, lub nowe info odnośnie danej spółki... niestety (ostatnio) poza przepychankami, niewiele jest tutaj treści merytorycznych.