Jeżeli dotychczasowi Akcjonariusze wygrają , to kto przegra - tylko Państwo. Kraj ma kupować produkty i usługi najlepiej od prywatnych podmiotów i ewentualnie mieć w nich jedną akcję , jedną ale złotą !!!
Dnia 2025-07-21 o godz. 17:48 ~QQ napisał(a): > wygranymi są akcjonariusze Scanway.
Powodzenia. Nie znam chyba drugiej firmy z tak dużym ryzykiem jeb***cia. Branie czego się da przez małą firmę bez praktycznego doświadczenia i bez potrzebnych mocy przerobowych i to na tak ograniczonym rynku kwalifikacji szczególnie w tym kraju. Od pewnego czasu każdy kolejny kontrakt jest gorszą niż lepszą informacją. Akcjonariusze oczywiście się cieszą, ale pożyjemy zobaczymy.
Widać, że kompletnie nie znasz firmy, ale to dobrze, bo pokazuje, że ludzie nadal ich nie dostrzegają. Mam Scanway od 45-80 ( po tyle zbierałem) i stanowi 25% portfela i trzymam do 2027-30. Nie przywiązuję się, jeśli zarząd zacznie kręcić to wyjdę. Warto obejrzeć lub przeczytać transkrypcje ostatniego webinaru. Ale to nie to forum.
Co do Creo, prezes sprzedał, ale kiedy miał to zrobić? Kiedy byłby dobry moment? Powinien walić w rynek? Trolle starają się dorobić jakieś chore teorie.
Jest cofka, to trzeba korzystać, wszyscy zapomnieli chyba na co czekamy w kolejnych miesiącach...
1. Aktualizacje z ESA i realizacja projektu CAMILA – terminy, próby startów, raporty postępu.
2. Wyniki finansowe (2Q–4Q 2025) – czy pojawia się rentowność i wzrost marż?
3. Postępy w spin-offach – ogłoszenia, inwestorzy, nowa struktura spółki.
I najważniejszy punkt! Coś co nadal w żaden sposób w wycenę nie jest wliczone.
4. Kontrakty kwantowe i dronowe – kolejne umowy z ESA lub partnerami komercyjnymi.
jak dla mnie Grzesiu Brona to wiarygodny gość i widać, że spółkę prowadzi z zaangażowaniem i wizją - obejrzenie kilku wywiadów było poza oczywiście fundamnetami kluczowym jak dla mnie powodem wejścia w ich akcje. Nie kupuję czegoś, co nie budzi mojego zauania. Kupuję też jego wyjaśnienie odnośnie zbycia 10% akcji - po pierwsze to tylko 10%, po drugie sprzedaż pakietowa a nie spekulacja na Kowalskich i po trzecie - chce zaangażować kapitał w Creotech Quantum. Mam Scanway'a i właśnie Creotech'a i niech rosną nasze polskie biznesy, zasługują na renomę:)