• Podtrzymuję 2,05 do 2,12 na koniec sierpnia Autor: ~BOLO [81.30.136.*]
    Taki widzę scenariusz, Tomusiowe misie mają zlecenie
  • Re: Podtrzymuję 2,05 do 2,12 na koniec sierpnia Autor: ~dziadek [79.184.233.*]
    To ich może parę akcji kosztować. Raz próbowali i nie pocisnęli dalej niż 2.35
    Ale ok, na bazarku to nic nie jest pewne/przesądzone.
    Tym bardziej że na mój nos to jakaś ogólna korekta późno wakacyjna się szykuje. Mogą na ogólnej fali spadkowej chcieć pocisnąć
    Parę zleceń K mam złożonych i zobaczymy.
  • Re: Podtrzymuję 2,05 do 2,12 na koniec sierpnia Autor: ~BOLO [81.30.136.*]
    Będą korekcić bo cały WIG będa keszować, a Tomusiowe misie pocisną papierem na fali złego sentymentu do akcji.
    problem tutaj to niska płynność na plus i minus.
    Dla mnie nadchodząca korekta to także okazja do kupna
  • Re: Podtrzymuję 2,05 do 2,12 na koniec sierpnia Autor: ~Daro [193.228.123.*]
    To na co czekasz? sprzedaj i odkupisz nizej-2.12
  • Re: Podtrzymuję 2,05 do 2,12 na koniec sierpnia Autor: ~POLO [146.75.162.*]
    Ale co on ma sprzedać? To taki bolko-pisarz tylko.
  • Re: Podtrzymuję 2,05 do 2,12 na koniec sierpnia Autor: ~Prądozaur [84.39.167.*]
    Mając sporo akcji przy małym obrocie nie ma co poważnie inwestujący sprzedawać... No śmiało... Doradźcie, żeby Allianz sprzedał choć 1 mln akcji poza wezwaniem, to zatłuką śmiechem menadżerowie tego typu doradców... To samo dotyczy inwestorów indywidualnych, którzy sami mogliby na chwilę spowodować spadek kursu używając nawet już parudziesięciu tys. akcji... Dlatego jeśli już, to dokupi, kto dokupić chce i uważa, że warto zwiększać udział GRENEVIA w portfelu... Najważniejsze, to żeby każdy, kto już ma, nie sprzedał, bo raz że wtedy jest frajerem dającym Tomusiowi więcej miliardów mieć swoim kosztem, a dwa, że zazwyczaj jak zniecierpliwiony w końcu sprzedaje, to za chwilę kurs nie spada a rośnie, więc szkoda czasu na rady gupich... Pozdrawiam każdego Smerfa myślącego najwłaściwiej, bo samodzielnie i na podstawie zgromadzonej wiedzy nie emocji :)
  • Re: Podtrzymuję 2,05 do 2,12 na koniec sierpnia Autor: ~Gryglas [31.61.243.*]
    A Ty co adwokat bola, czy już nick’i Ci się pomylili?
  • Re: Podtrzymuję 2,05 do 2,12 na koniec sierpnia Autor: ~BOLO [109.197.188.*]
    Nie wiesz o czym piszesz, przy tak niskiej płynności obecnie sprzedaż w dobrej cenie jest niemożliwa!!!

Mam średnią 2,28 i nie widzę sensu takiej zabawy, jestem inwestorem długoterminowym a nie łapigroszem!

Spokojnie sobie dokupię twoje akcje za psie pieniądze ;)
  • Re: Podtrzymuję 2,05 do 2,12 na koniec sierpnia Autor: ~Daro [193.228.123.*]
    Nie odkupisz bo nie masz szacunku do pieniędzy piszac"psie pieniądze "na te Twoje 2 zł to każdy tu czeka aby uśrednienie a czy będzie to przyszłość pokaże
  • Re: Podtrzymuję 2,05 do 2,12 na koniec sierpnia Autor: ~BOLO [109.197.188.*]

Dla mnie 2pln za GEA to psie pieniądze, każdy szanujący się inwestor chce kupić taniej żeby sprzedać drożej to podstawa ekonomii.
    Mam obecnie na celowniku inny ciekawy papier i tam też mam plan zakupów, kesz czeka. Wszytko zależy od ceny jak tu pojawi się 2,05 to nie będę się zastanawiał.
    Nie kupuję obecnie bo nie wkładam wszystkich jajek do jednego koszyka, średnią cenę mam dobrą i śpie spokojnie
  • mWIG40 - ETF. Autor: ~Izydor [188.137.117.*]
    2,35 było skutkiem usunięcia Grenevii z mWIG40 i związanym z tym pozbywaniem się jej akcji przez ETF.
  • Re: mWIG40 - ETF. Autor: ~Prądozaur [84.39.167.*]
    No to ETFy musiały mieć miliardy akcji, że zbiły do 2,35 PLN kilkuset tys. akcji zupełnie jak to robiły przez lata tu tomkosłupy i jego trolle... Jak BOLO skrobie dobrze, to każdy rozumny będzie popierał i bronił ROZUMU nie zaś tego czy innego skrobiącego posty... A jak gupi troll, to każdy będzie go tłukł i na niego lał... A 2 PLN za akcję GRENEVIA to są psie pieniądze i w ten sposób wszystkich frajerów traktując Tomuś wystraszył armagiedonopierdolamentem swoich trolli 150 mln akcji od zniecierpliwionych naiwniaków przed ogłoszeniem strategii, zbrojeniówki i własnego wiatraka i teraz utrzymuje małym obrotem kurs w ryzach, żeby kolejnych naiwniaków wydoić, co to będą plumkać, że jak nie rośnie mimo wieści dobrych, to armagiedon i uciekać... Trochę to smutne, że to wszystko komukolwiek musowo tłumaczyć, no ale z jaskiń też misjonarze musieli kiedyś powyciągać tych ruskich młotów na Wschodzie... Tyle, że już jak rozumnych ludzi tam zabrakło, to co robią później wygrzebani na światło dzienne, to całkiem inny armagiedon umusłowy i z jęczysławami i spekuskoczkami jest to samo mimo faktów... Pozdrawiam lejących na trolle jak Ukraińcy dronami na Moskwę... No i oczekuję wściekłego ujadania prorosyjskich kundli teraz, żeby każdy wiedział, którzy to :)
[x]
GRENEVIA -1,22% 3,25 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.