• POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~LIS [83.29.248.*]
    będzie to wymagało odrobinę pracy.OBEJRZYMY SOBIE najpierw MIESIĘCZNY wykres liniowy WIG 20. w tym celu wejdżcie np. na bossę.macie już liniówkę miesięczną WIG 20.uruchomcie siatkę fibo.-przyłóżcie do dna na WIG 20-poziom-598ptk i do szczytu-poziom -3880 i zobaczcie,gdzie fibo pokazał na liniówce dno,w punkcie-1361.TERAZ PRZEJDZIEMY do walut NBP,wybieramy oczywiście $ USA i oczywiście na LINIÓWCE MIESIĘCZNEJ-przykładamy fibo do dna na 2.04 i szczytu na 3.67. I ZOBACZCIE GDZIE SKOŃCZYŁ SIĘ SIERPIEŃ.tak,tak-2.86-to połowa zniesienia PIERWSZEJ FALI HOSSY NA DOLARZE-do złotówki.popatrzcie jak agresywnie idzie do góry i dalej pójdzie 15-miesięczna,odpadają same dna przez 4 miesiące.A JEST W TEJ CHWILI NA 2.97. teraz pomyślcie CO LADA MOMENT STANIE SIĘ ZE ZŁOTÓWKĄ,A W KONSEKWENCJI I Z RYNKIEM AKCJI.takich przykładów ,które pokazują koniec wzrostów mogę wam pokazać mnóstwo.na początek ten najprostszy.powiedział lis.pozdrawiam.
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~LIS [83.29.248.*]
    czy jakiś BYK ma może ochotę na dyskusję.OSTRZEGAM rzetelnymi argumentami zepsuję całą noc.bez inwektyw i przekleństw zapraszam do dyskusji SKURCZYBYKU .powiedział lis.pozdrawiam.
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~tomy [79.186.61.*]
    no nie wiem mistrzu, ty wolisz gadaz z tymi co cie opluwaja
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~ORGR [217.97.178.*]
    Aco ze wskaźnikami wyprzedzającymi koniunkturę? To tylko zasługa planów pomocowych? Jeśli będzie jak mówisz musiałoby dojść do scenariusza W, chociaż tudno się nie zgodzić, że obecne tempo wzrostu giełd jest nie do utrzymania i W jest prawdopodobne. Najbardziej zastanawia mnie czas w jakim się to rozegra, poza tym te nieszczesne ORGR na indeksach - jeśli to chwyt goldamanów morganów itp. pod publiczkę to gratuluje im sprytu. Zastanawia mnie jeszcze co ze złotem, bo zanosi sie na wystrzał w górę i tu mi coś nie pasuje bo czy jest możliwe umocnienie $ i złota jednocześnie? Zakładając, że masz rację to następne fale hossy powinny wynieść dolara na historyczne szczyty wobec PLN, a to oznaczałoby katastrofę na giełdzie. no i co z założeniem, że bessa trwa średnio około 1,5 roku?? Co oznacza, że jej dołek mamy za sobą? Nie jestem skurczybykiem, ani grizzli - obecnie poza rynkiem. Czekam na odpowiedź.
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~trend [83.5.12.*]
    wieszczysz spadek do 1381 n W20 to może jeszcze jakies inne porównanie i analize z której tez wynika ze beda mega spadki i w jakjim terminie to przewidujesz
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~GOGO [78.8.103.*]
    zepsujesz noc bykom czy niedźwiedziom?
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~LIS [83.29.248.*]
    ja nie wiem czy to 1 hossy,czy ABC czyli korekta MEGA BESSY. ale są argumenty,że to tylko korekta ABC. właśnie dolar,którego FED CHCE OSŁABIĆ za wszelką cenę,ale brak naboji w magazynku -stopa procentowa na 0.25.wcześniej czy póżniej zaczną podwyższać, a to BARDZO WZMOCNI DOLARA.oczywiście rynek zdyskontuje to wcześniej. A WIECIE PRZECIEŻ,ŻE CAŁA TA FALA WZROSTOWA ZBUDOWANA JEST NA SŁABOŚCI DOLARA.ale dłużej tego nie utrzymią,wskażniki na wykresach dziennych i tygodniowych piszczą.na euro do dolara odwrót będzie też spektakularny.WEDŁUG MNIE TO 3-3-5-NIELEGURALNA PŁASKA,koniec może być choćby jutro.A NA ZŁOCIE BĘDZIE SPEKTAKULARNY SPADEK,TOTALNE WYGRZANIE,DYWERGENCJE,DRASTYCZNE ODDALENIE OD DŁUGICH ŚREDNICH.powiedział lis.pozdrawiam.
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~magic [88.156.72.*]
    Dnia 2009-09-06 o godz. 21:08 ~LIS napisał(a):
    > będzie to wymagało odrobinę pracy.OBEJRZYMY SOBIE najpierw
    > MIESIĘCZNY wykres liniowy WIG 20. w tym celu wejdżcie np.
    > na bossę.macie już liniówkę miesięczną WIG 20.uruchomcie
    > siatkę fibo.-przyłóżcie do dna na WIG 20-poziom-598ptk i do
    > szczytu-poziom -3880 i zobaczcie,gdzie fibo pokazał na
    > liniówce dno,w punkcie-1361.TERAZ PRZEJDZIEMY do walut
    > NBP,wybieramy oczywiście $ USA i oczywiście na LINIÓWCE
    > MIESIĘCZNEJ-przykładamy fibo do dna na 2.04 i szczytu na
    > 3.67. I ZOBACZCIE GDZIE SKOŃCZYŁ SIĘ
    > SIERPIEŃ.tak,tak-2.86-to połowa zniesienia PIERWSZEJ FALI
    > HOSSY NA DOLARZE-do złotówki.popatrzcie jak agresywnie
    > idzie do góry i dalej pójdzie 15-miesięczna,odpadają same
    > dna przez 4 miesiące.A JEST W TEJ CHWILI NA 2.97. teraz
    > pomyślcie CO LADA MOMENT STANIE SIĘ ZE ZŁOTÓWKĄ,A W
    > KONSEKWENCJI I Z RYNKIEM AKCJI.takich przykładów ,które
    > pokazują koniec wzrostów mogę wam pokazać mnóstwo.na
    > początek ten najprostszy.powiedział lis.pozdrawiam.

Tak szczególnie przy dodatnim PKB za ostatni kwartał na tle całej europy na minusach, czy po -20% w bałtyckich enklawach zsrr.EEE kolego króciaku spadki bedą tak czy siak bo jest niepewność.Tylko przy umacniającym sie euro i usd jakoś do tej pory nie bylo spadków.Wieszczysz nową strategię dla dużych spekulantów?spadki to bedą ale do max 2000 na w20 jeżeli w ogóle tam dojdą.I co ty na to .powiedział to magic.pozdrawiam
    niewykluczone magicu,że masz rację i chętnie dołączę do trendu wzrostowego.jednak wykres chyba najważniejszy na ŚWIECIE-euro do dolara pokazuje,aby zachować ostrożnośc.ZAPAMIĘTAJ MAGICU-jeżeli na euro do dolara ta fala TO 3-3-5-PŁASKA NIEREGULARNA i jeżeli dolar przebije1.25-TO OZNACZA DEFLACJĘ I RECESJĘ W STANACH.to z kolei oznacza recesję na całym świecie i wtedy ten wzrost u nas to nic innego tylko HOSSA GŁUPCÓW.powiedział lis.pozdrawiam ciebie MAGICU przede wszystkim.i zapamiętaj ten post z 22.25,dnia 06.09.2009-NAPRAWDĘ WARTO.
  • LIS Autor: ~841109 [89.76.216.*]
    witam, to co piszesz jest dla mnie oczywiste, a wykresy miesięczne przedstawiałem ok. 3 miesięcy temu, upatruje,że będziemy mieli podwójne dno,ale.... to byłoby za proste, no i konsekwencją tego byłoby także zniknięcie min. 50 firm notowanych na gpw,póki co każdy nie widzi hossy,bardziej strach, ja znowu wróciłem do spekulacji, ponadto warto zwrócić uwagę do podobieństw w wykresie miesięcznym dla w20, ostatnio założyłem,że szczyt na w20 już za nami,choć z 2giej strony czają się przy oporze,więc może bedą chcieli ubrać jeszcze.
  • Re: LIS Autor: ~841109 [89.76.216.*]
    mamy 21 wiek i może fale elliota huk w bombki strzeli i inwestowanie na rynkach finansowych będzie trzeba opierać na czymś zupełnie nowym.
  • Re: LIS Autor: ~Woś [87.96.0.*]
    o kase, a nie wykresy
  • Re: LIS Autor: ~LIS [83.29.248.*]
    tak z pewnością mogą jeszcze spróbować ubrać,zwłaszcza,że rozliczenie serii zbliża się.ALE MUSISZ PRZYZNAĆ,ŻE KWESTIA UMACNIANIA SIĘ DOLARA TO KWESTIA NIEDŁUGIEGO CZASU. a co będzie tego następstwem to pisałem.fajnie to wygląda dolar do wszystkich walut światowych,aż piszczy na wyprzedaniu na tygodniówkach i dziennych. A STOPY W STANACH O.25,rynek oczywiście łudzi się, A ŚWISTAK ZAWIJA W SREBERKA,oczywiście,że wszystko może się zdarzyć,ale jak spojrzę na średnie i wykresy tygodniowe to.................................no nie dokończę.powiedział lis.pozdrawiam.
  • Re: LIS Autor: ~841109 [89.76.216.*]
    ALE MUSISZ PRZYZNAĆ,ŻE KWESTIA UMACNIANIA SIĘ DOLARA TO KWESTIA NIEDŁUGIEGO CZASU=>ostatnio pisałem o doalrze,ale zniknęło z forum o dziwo...a to dlatego,że interesuję się funduszem obligacji dolarowych fio +, musi być pompa w górę,żeby potem było z czego spadać, była ropa będzie dolar,zresztą wykresy same przemawiają za siebie.
    Interesuje mnie jak zachowywały się spółki typu MCI,GNT i wiele innych z końcem hossy,przyznaje,że się nie przyglądałem jeszcze,ale czy kilkanaście spółek nie urosło za mało,żeby móc dalej spadać,niektóre typu pol,sgn(nie namawiam do kupna), są na dnie; no i należy dodać,że wyniki spółek były słabe,z 2giej strony ktoś może pomyśleć jak wyniki spółek mają być dobre,skoro rzekomo wychodzimy z kryzysu...
  • Re: LIS Autor: ~LIS [83.29.217.*]
    DRAMAT ZBLIŻA SIE DUŻYMI KROKAMI. czarownice czarują i ratują rynek. $ BĘDZIE KING.powiedział lis.pozdrawiam.
  • Re: LIS Autor: ~Yoyo [77.45.12.*]
    do tego potrzebna masakra na euro-badziewiu a tymczasem ten śmieć rośnie i powinien dojsć do 1,47
  • Re: LIS Autor: ~LIS [83.29.217.*]
    to ostatnie tchnienia euro,złota,surowcow i indeksów giełdowych.KING BĘDZIE $.powiedział lis.pozdrawiam.
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~GARY [10.128.177.*]
    SZACUN LISIE. Mam pytanie, jestes jeszcze na Mostostalu?
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~LIS [83.29.217.*]
    przecież pisałem ,oddałem wszystko między 2. 74-2.96pozdrawiam.
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~GARY [10.128.177.*]
    Dziekuje,nie sledze czesto forum. Polecasz zakup dolara na ten czas,mam jeszcze troche akcji ale trzeba opuscic ten okrent. Pozdrawiam
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: skid [78.9.1.*]
    na w20 MACD na miesięcznym wygenerował sygnał K jak to lisie zinterpretujesz? dzięki.
    czy MSX ma szanse się nieco jeszcze "poderwać"?
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~zacny [83.26.170.*]
    do tego 15 miesieczna na SP juz pod cena
    $ wychodzi z konsoli dolem - czyli min. 2.65
    KGH dzis luka wyskoczyl z trojkata - min. 105
    pozostaje wyjscie e/u gora i na nikkei luki
    i tyle
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~zdezorientowany [83.24.232.*]
    To ile ten król będzie jeszcze spadał - do 2,65?
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~baca [78.8.119.*]
    no i co magiku. My zarabiamy a ty siedzisz w czarnej dupie i kreślisz sobie wykresiki
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~dff [79.163.20.*]
    Ludzie UCIEKAJTA!!!!
    Bezdie zwała!!!!! dolar bedzie po 5 zeta!!
    ucuiekajta.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~joorek [62.21.32.*]
    Nakupujcie tych dolców za całe pieniądze i weźcie kredyt na dokupienie no i możecie pożyczyć od rodziny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Olejcie tą giełdę i wyskakujcie z akcji dolar was ozłoci !!!!! Po co to pier................. na tym forum to jakaś ogólnokrajowa nagonka czy co ?????
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~LIS [83.29.236.*]
    drogi BACO cierpliwości-już niedługo. I NIE MĘCZ SIĘ.zarabiaj dalej,ja jestem szczęśliwy,że tracę i MAM CORAZ WIĘCEJ.powiedział lis.pozdrawiam.
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~hs2 [95.49.178.*]
    Lisu - co sądzisz o sytuacji na sp500

na rejonie 1044 są trzy 50% zniesienia - dwa z bess jedno z hossy, raczej nie przebijemy tego :)
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: blues [94.254.179.*]
    Odważne i przejmujące prognozy... Czas i rynek pokaże kto ma rację. LISIE super, że chce Ci się jeszcze tu produkować i nie poszedłeś w ślady ASP'a i reszty. A zgrai rechoczących leszczy błotnych dedykuję lekturę archiwum i Twoich zeszłorocznych przepychanek ze SKURCZYBYKIEM ;) Przyznam, że wtedy i ja byłem długo niedowiarkiem. Choć wciąż załadowany ale siedzę non-stop przy kompie.
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~ZAJĄC [83.14.204.*]
    Szacunek LISie. Czytam Cię i widzę, że masz pewną rzadką cechę. Ale nie kadzić tu przychodzę, byś pychą nie obrósł.
    Ewakuacja jest faktem choć niewielu to widzi. Myślą, że panika zacznie korektę, panika ją zakończy.
    Lepiej siedzieć w tej chwili na gotówce ale za chwilę i ona może parzyć. Piszesz, że dolar - KING ale co z resztą a zwłaszcza miłościwie nam panującą złotówką (np. PLN/EUR)?
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~toptusek [89.72.47.*]
    Fali dużej C czas zacząć, a raczej ona się już zaczęła. Budżet - tu się walka rozegra i wywoła spore spadki. Bo media nie podaja prawdy.......
  • List od kochanych Chińczyków. Autor: ~ZAJĄC [83.14.204.*]
    http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203440104574401212809493056.html

Może zatrzymają umocnienie dolara?
  • Re: List od kochanych Chińczyków. Autor: ~ZAJĄC [83.14.204.*]
    W ostatnim tygodniu puścili 3 tryliony dolarów w świat i pakują w ropę i złoto
  • Re: List od kochanych Chińczyków. Autor: ~a.m.i [194.63.135.*]
    Przeczytałem do końca ten wątek i .... muszę stwierdzić ,że Wasze przewidywania są śmieszne .Skoro tacy przewidujący jesteście to śmiem twierdzić ,że bardzo bogaci jesteście . Kupujcie więc dolce ,złoto i co tam chcecie .Zastanawia mnie tylko czemu taki śmieszny wątek został zawiązany na forum alchemii ? Ta wasza pisanina jest kłaka warta , ale może na kimś wywrze wrażenie .Na mnie nie .
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: arci_ [79.162.6.*]
    a co myslicie o wersji 1 EURO (€) po 2 DOLARY ($)
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: skid [78.8.107.*]
    a co sprawiło, że kolega jest tak nastawiony do euro? wydaje się niemożliwe w najbliższym czasie.
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~arci_ [91.94.7.*]
    a naczytalem się przepowiedni strasznie mądrych wieszczy/analityków z USA
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~LIS [83.10.196.*]
    właśnie wróciłem z grzybobrania.było super i trochę grzyba.ale przydałoby się z 2 dni deszczu i będzie HOSSA NA RYNKU GRZYBÓW.no może tym zrobię wrażenie. i powtarzam-BOMBA JUŻ TYKA.powiedział lis.pozdrawiam.
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: arci_ [91.94.96.*]
    na przykład ten cwaniak:
    http://polskatimes.pl/opinie/forumautorow/159109,trzeba-odejsc-od-hegemonii-dolara,id,t.html

• Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: skid [78.8.107.*]
    Lisie, czy ten slogan o bombce ma się jakoś do giełdy. Przyznam nieśmiało. że odebrałem trochę optymistycznie: musi spaść trochę deszczu (czytaj korekta) aby nowa hossa na rynku grzybów (akcji)
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~LIS [83.10.196.*]
    no odnośnie tej HOSSY to było do grzybów. ale na poważnie gratulujmy siatkarzom i muszę się pochwalić MVP-PIOTREK GRUSZKA jest z mojego miasta.powiedział lis.pozdrawiam i kocham was za ten sukces i emocje.
  • Re: POKAŻĘ WAM CO SIĘ STANIE NA RYNKU W NAJBLIŻSZYM OKRESIE Autor: ~eldorado [195.116.199.*]
    chytry z Ciebie lis, ale nalałeś ludziom do mózgu wody i co oni z taką wiedzą zrobią. Co do dolara to się nie wypowiadam, ale test 2300 pkt. na Wig -20 jeszcze w tym m-cu. Właśnie dziś obserwowaliśmy brak akceptacji obecnego poziomu. Pozdrawiam eldorado.
[x]
ALCHEMIA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.