Moja hipoteza wygląda następująco: Spółka uchwaliła nową emisję 6,7 mln akcji Jeden z członków Porozumienia Akcjonariuszy M.Gembicki sprzedał swoje 2,6 mln akcji Ragnarowi i Fundacji M.Nowaka po 15 gr. Spółka następnie walnęła info o opcjach strategicznych z magicznym słowem "drony". Ragnar i Fundacja M.N. zaczęły walić akcjami w Rynek. Członek Zarządu Spółki i Rada Nadzorcza na znak protestu podała się do dymisji. Ragnar i Fundacja M.N. wysypały się na co wskazują obroty. Porozumienie Akcjonariuszy zostało rozwiązane, Członek Zarządu R. Wesołowski zrezygnował, ale obecnie to on ma pakiet 2,7 mln akcji - 30,4% i tak naprawdę będzie rozdawać karty Czy to ma sens ?>?>?>?>?>?>?>?>?
Może być też tak, że nową emisję uchwalono pod "drony", ale nieoczekiwanie M. Gembiński zrobił co zrobił mając obiecany w niej udział i wyskoczył że starych akcji? I teraz drugi z POrozumienia Akcjonariuszy który zachował swój 30,4% pakiet dobierze po zwale akcje z rynku i będzie mieć ponad 50%? Tu scenariusze mogą być różne, ale sytuacja samej firmy jest taka, jaka była po omawianych wydarzeniach>>>>>>>>>>>>>>
Dnia 2025-07-19 o godz. 17:06 ~pixel napisał(a): > Moja hipoteza wygląda następująco: > Spółka uchwaliła nową emisję 6,7 mln akcji > Jeden z członków Porozumienia Akcjonariuszy M.Gembicki sprzedał swoje 2,6 mln akcji Ragnarowi i Fundacji M.Nowaka po 15 gr. > Spółka następnie walnęła info o opcjach strategicznych z magicznym słowem "drony". > Ragnar i Fundacja M.N. zaczęły walić akcjami w Rynek. > Członek Zarządu Spółki i Rada Nadzorcza na znak protestu podała się do dymisji. > Ragnar i Fundacja M.N. wysypały się na co wskazują obroty. > Porozumienie Akcjonariuszy zostało rozwiązane, Członek Zarządu R. Wesołowski zrezygnował, ale obecnie to on ma pakiet 2,7 mln akcji - 30,4% i tak naprawdę będzie rozdawać karty > Czy to ma sens ?>?>?>?>?>?>?>?>? >
Brak tu logiki i spójności. idą duże zmiany, przedsmak tego był w piątek. Gaming będzie stopniowo wygaszany...
Dnia 2025-07-19 o godz. 20:03 ~daszek napisał(a): > Dnia 2025-07-19 o godz. 17:06 ~pixel napisał(a): > > Moja hipoteza wygląda następująco: > > Spółka uchwaliła nową emisję 6,7 mln akcji > > Jeden z członków Porozumienia Akcjonariuszy M.Gembicki sprzedał swoje 2,6 mln akcji Ragnarowi i Fundacji M.Nowaka po 15 gr. > > Spółka następnie walnęła info o opcjach strategicznych z magicznym słowem "drony". > > Ragnar i Fundacja M.N. zaczęły walić akcjami w Rynek. > > Członek Zarządu Spółki i Rada Nadzorcza na znak protestu podała się do dymisji. > > Ragnar i Fundacja M.N. wysypały się na co wskazują obroty. > > Porozumienie Akcjonariuszy zostało rozwiązane, Członek Zarządu R. Wesołowski zrezygnował, ale obecnie to on ma pakiet 2,7 mln akcji - 30,4% i tak naprawdę będzie rozdawać karty > > Czy to ma sens ?>?>?>?>?>?>?>?>? > > > > Brak tu logiki i spójności. > idą duże zmiany, przedsmak tego był w piątek. > Gaming będzie stopniowo wygaszany...
Logika i spójność tu jest - bo opieram się na infach i następujących po nich wydarzeniach. Tylko historia nie musi być prawdziwa. Dlatego to jest hipoteza >>>>>>>>>>>
"Podbitkę" prawdopodobnie zrobili ci co zauważyli że przez długi czas był tu trend boczny, gdy wiele podobnych spółek już odpaliło.. A zwała była z powodu historii z mojej hipotezy. Trzeba czekać na kolejne infa >>>>>>>>>>>>>
Nie ma info o zejściu Ragnara, a już nie mówiąc o Nowaku. To po pierwsze. Po drugie myślisz, że ulica odebrała przez te wszystkie dni taką ilość akcji? Absurd.
Rada nadzorcza zrezygnowała bo jest to standard kiedy akcje przejmują (czyli spółkę) ktoś inny. Po co mieli tam siedzieć? Przyjdą w to miejsce nowe osoby.
Zaznaczyłem że być może R. Wesołowski - który w infie o Rozwiązaniu Porozumienia Akcjonariuszy wykazał że nadal ma 30,4% akcji może dobierać z rynku żeby osiągnąć ponad 50%? Wszystko się powinno niedługo wyjaśnić >>>>>>>>>>>>>>>>>>