• Pogrom Autor: ~-jacek [91.123.188.*]
    Ktoś jest w stanie racjonalnie wytłumaczyć co się dziś dzieje? Kurs od miesiecy szoruje po dnie a tu na deser -10% a po wydzieleniu spółek miało być tak pięknie...
  • Re: Pogrom Autor: ~XxX [5.172.188.*]
    ale wg kogo miało być tak pięknie? według naganiaczy od podbijania wątków.
  • Re: Pogrom Autor: ~x4 [83.10.132.*]
    A ilu to jest tu tych naganiaczy, że ten kurs tak cały czas jest w okolicach 7-5,5 zł?
    Naganiacze na straty to dopiero są wątki.. siedzą dniami i godzinami i pierd... jak to źle będzie..
    Jak rośnie to źle, jak spada źle.. po co w ogóle śledzicie spółkę?
    Ani nie macie żadnych insiderskich informacji.. a klepiecie wątki w kółko.. jest do du... to sprzedajcie akcję i nie piszczcie..

Nie szkoda Wam czasu?
  • Re: Pogrom Autor: ~XxX [5.172.188.*]
    A kto mi zabroni śledzić notowania spółki? mam ją w obserowanych jak wiele innych np,. Rafako, którego kiedyś też byłem akcjonariuszem, a teraz oglądam jego pogrzeb. Obyście tutaj nie mieli podobnie, bo Rafako przynajmniej przez wiele długich lat coś produkowało i nie były to akcje.
    Tak samo byłem akcjonariuszem tej śmiesznej spółki, akcje kupiłem w 2021 roku jeszcze na NC bo wierzyłem , że może cos z tego będzie. Sprzedałem w ubiegłym roku na podbitce, wyszedłem z zyskiem ok 15-20% i uważam że straciłem 3 lata na tym gniocie.
    Dnia 2025-07-17 o godz. 13:53 ~x4 napisał(a):
    > A ilu to jest tu tych naganiaczy, że ten kurs tak cały czas jest w okolicach 7-5,5 zł?
    > Naganiacze na straty to dopiero są wątki.. siedzą dniami i godzinami i pierd... jak to źle będzie..
    > Jak rośnie to źle, jak spada źle.. po co w ogóle śledzicie spółkę?
    > Ani nie macie żadnych insiderskich informacji.. a klepiecie wątki w kółko.. jest do du... to sprzedajcie akcję i nie piszczcie..
    >
    > Nie szkoda Wam czasu?

• Re: Pogrom Autor: ~Antynagon [5.173.149.*]
    Racjonalnie? Przecież wydzielenie spółki to żaden sukces. Ot, trochę papierologii. Zrobili to. Natomiast prawdopodobnie chętnego na ID nie ma. O Onco nie ma sensu teraz mówić, bo to dopiero w powijakach. Ktoś próbował nagonić licząc, że sprzeda po lepszych cenach, ale się nie udało. Każdy dzień i tydzień przybliża nas prawdopodobnie do informacji, że trzeba zrobić kolejną emisję w celu uwzmocnienia pozycji negocjacyjnej. A fakt jest taki, że jak do końca wakacji nie będzie m&a, to będzie znaczyło, że wielele osób dało się nabrać.
  • Re: Pogrom Autor: ~Racjonalista [37.47.91.*]
    Może ma to związek z wydzieleniem spółek właśnie. Ja siedzę spokojnie nic nie ruszam :)
  • Re: Pogrom (niecierpliwych) Autor: stefantremer [46.205.204.*]
    6 dni minęło od wydzielenia spółek. Przecież teraz to trzeba oprócz przegłosowania doprowadzić do reality i porządku w papierach. Własności intelektualne technologii nachodzą na siebie (Snaat i ID), trzeba to czytelnie rozdzielić, podobnie z udzielonymi patentami, sprzętem, to są skomplikowane procedury. Tymczasem rynek myślał, że w godzinę się uwiną. Takie procedury trwają tygodnie. Typowa panika, gdzie w zalewie papierów widać jak ktoś dobiera duże batony akcji, korzystając z tego, że NEGATYWNĄ informacją (!) stał się udział w wtargach w Chicago. "Po co oni tam jadą, widać dalej szukają kupca?" pisali oburzeni swoją ignorancją akcjonariusze. Nie, no, jsane - po sprzedanniu jednego produktu z portfolio, czy tam w trakcie sprzedaży, firma ma zaprzestać promowania swoich technologii na targach, gdzie prawo ekspozycji kupuje się z rocznym wyprzedzeniem?!
  • Re: Pogrom (niecierpliwych) Autor: ~TakiTam [46.112.90.*]
    A ja uważam że jest to wymiana akcjonariuszy. Dużych graczy. Za dużo akcji się przewija
  • Re: Pogrom (niecierpliwych) Autor: ~Antynagon [5.173.149.*]
    Ty lepiej powiedz co oni robili przez ostatni rok? Jak oni to chcieli sprzedać przed wydzieleniem spółek? Spadki na ogromnym wolumenie, a ktoś tu jeszcze czaruje.
  • Re: Pogrom (niecierpliwych) Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    Może to selling climax, ale kto wie. Nastroje fatalne, a osoba podbijająca te wątki nie wiem czy tego nie robi żeby pokazać desperację i też dołożyć cegiełkę negatywu. Bo kto by tak pisał bez sensu w kółko, to przynosi odwrotny efekt.
  • Re: Pogrom (niecierpliwych) Autor: ~Antynagon [46.205.194.*]
    Ale chyba zauważyłeś ile starych wątków wychwalających było podbijane? A zmiana trendu może być tylko zniednego powodu. I powinien on się pojawić w ciągu kilku tygodni. A jeśli się nie pojawi, to nie wiem pod co by mogła być ta zmiana trendu.
[x]
GENOMTEC -0,86% 6,92 2025-10-02 17:03:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.