No jasne, że wiedzą. Wiedzą, że skup się nie udał na tych poziomach, więc trzeba podnieść cenę. A przypomnę, że zostało jeszcze 12mln na skupują akcji.
Jak myślą przyszłościowo to lepiej byłoby to wydać na inwestycje rozwojowe i wzrost wartości organiczny a nie tylko księgowy (mniejsza ilość akcji). W końcu po coś robili ten przegląd opcji strategicznych.
przegląd opcji robili żeby zbić cenę no i janusze sprzedały potem skup za grosze bez umarzania akcji . czujecie rozpieranie w 4 literach i ciepły oddech na karku?
Zostali z ogromem wolnej gotówki. Mogą albo podnieść cenę skupu, albo wypłacić ekstra dywidendę (już raz tak się stało przypomnę - w 2015 roku wypłacili ponadstandardową dywidendę.)
widze tutaj ogrom teoretyków spiskowców, a prawda jest taka, że mało kto ( poza mną) sam policzył ile warta jest 1 akcja, wiec kiedy kto to w sposób jednoznaczny i czytelny powiedziął w reko, to sie podziało. Tutaj w dłuzszej perspektywie i 55 bedzie mało , wystarczy patrzec na podstawowe wskaźniki !
@Zorro, nie wpadaj w samozachwyt. Akurat jesli chodzi o tę spółkę to ja głównie pisałem tu o potencjale, bazując na konkretnych danych. Mówisz, że jestem teoretykiem/spiskowcem? Kolego. Mało nie kupiłem.
To wystaw na s powiedzmy 10 k w cenie po 35 zł na dziś . Nic nie ryzykujesz a potwierdzisz wiarygodność . Jeśli nie to jesteś zwykły fantasta. 10 minut wystarczy? Czas start.
kiedys tak sie zabawiałem z nudow w notowaniach jednolitych, wystawiłem potężny pakiet z bardzo, bardzo niską ceną, pewnej bardzo zdołowanej spółki, wiedząc doskonale , ze to tylko kwestia czasu że musi bardzo mocno odbić. Zagapiłe sie czyms i pykło, za miesiąc. okazało sie , ze jestem 250K w plecy. Tak wiec nikomu nie polecam takiego "straszonka" bo póxniej długo sie odbija czkawka
@zorro zagapiłeś się i straciłeś 250 k? Ty tak na poważnie ? Nie dałeś ss i nie śledziłeś kursu? Odpowiedzi są dwie : pierwsza jesteś dzieciakiem co bawi się smartfonem i wypisuje bzdety. Druga kolejny megaloman na dodatek niezbyt rozgarnięty. I ta odpowiedź najważniejsza jesteś gorszym
blagierem niż @nick a o to przyznam dosyć trudno. Lecz dałeś radę. Jestem pod wrażeniem.
Zorry- co ty, tutaj sami genialni inwestorzy w wieku 20-28 lat:D Oni nie licza, widza wykresic i jak bylo 80 zl to 50 to okazja, nie rozumieja zasad wyceny przedsiebiorstw, analizy fundamentalnej, za to sa ekspertami od hypu a takich jak ty nazwa dziadkiem, ze zdrewniala wiedza:D