6 gr to właściwie już jest ( arkusz zleceń), ale przy 5 gr to ja wchodzę też z większymi pieniążkami. Za rok, dwa chłopaki zaczną naprawdę nieźle zarabiać, niektórych fachowców mają znacznie lepszych niż open czy expander. A te firemki zarabiają. W długim terminie to nawet przy 6 gr można w ciemno.
mam 500k po śr. 5 gr, trochę sobie plułem w twarz że nie sprzedałem po 9 gr, ustawiony byłem na 12 gr, teraz zamierzam dokupić jeszcze 500k, za zarabione na wdm - nie wiem czy dojdzie do 5gr?
aha jeszcze 50k po 1gr - więc 550k
ponadto razem z kumplem też rozebralismy trochę epi w pon. po 17 gr jakieś 250k, ale tutaj trzeba też cierpliwości. - tak na poważnie sądze że mozna będzie zarobić max. 200% - do końca roku jak uważasz?
200 % to urośnie jak będzie słabe info. Przy dobrym albo b.dobrym to i do emisyjnej cenki dobrnie. Teraz po prostu jeszcze ma kto wywalać i jest ktoś kto nie chce jeszcze wzrostu ceny. Potem wszyscy będą chcieli zarobić. A nowy inwestor tu może zrobić coś realnego. Zobacz co było ze Starkiem podszedł z 5 gr na 30 gr. w moment. A co tam obiecał nowy inwestor - wiatraki. Równie dobrze mógł powidzieć, że będą budować nowe orczyki. I kupował akcje po 4 gr, czyli już jest nieźle zarobiony. MAłek kupował w pierwszym rzucie po 20 gr. To chyba na razie nic nie zarobił.
no to mam zgryza d24 po 6 gr czy próbować jeszcze wyrwać epi poniżej 20gr????
ale chyba spróbuje jednak dokupić epi - trzeba dywersyfikować portfel itd;)
ja obstawiam że niestety bez optymizmu i nonszalancji mozarelli a przy chłodnym optymiźmie i merytoryczności Sławka, do 09.09.09 (sic!) kurs jeszcze zaliczy 0,19-0,17
oby trzeba dokupić po 17 gr ale kto wywali po takiej cenie - pogromca już chyba się wypśtykał;))))))))))))) a italiano ser nie sprzeda - jak myslecie ile jest jeszcze wolnych akcji w obrocie?
spółka na absolutnych minimach a info o inwestorze w drodze
przed końcem sesji ukazało się info o sprzedających krawczykach, więc niby nie wiadomo co jest grane
kupiłem bo to minima i znalazł się też jakiś napaleniec z forum, który strasznie szalał i skupował, najwyżej mu odsprzedam w poniedziałek i tyle ;)
jestem optymistą i uważam że na epi nieźle można zarobić, nie koniecznie w ciągu 2-3 tyg, choć tak bym chciał.
Co do D24: jak bym miał troche wolnej gotówki na 100% bym wszedł.
Na chwilę obecną tzn 4.09.09. jestem zapakowany po brzegi (choć sukcesywnie będę dokupował) w:
-lcc, epi, anti, vision, liberty, efh (w LCC włożyłem najwięcej, potem w epi, anti itd).
Zastanawiam się nad sprzedażą LCC - raczej długo bedzie sie kisił w przedziale 1,50-1,70 i kupnie czegos nowego (np. D24) lub dokupieniu akcji spółki/spólek którą już mam.
Lcc zdążę kupić przed wybiciem, które zwykle widać jak na dłoni tuż przed
P.S. A jak EPi spadnie do 17, nawet nie bede sie zastanawiał i również dokupię.
Pamiętajcie chłopaki jedno . Powtarzam to do znudzenia, FF to tylko 9 mln szt. Minus kilku z nas i robi się 4-5 mln szt, minus to co mają nieznajomi, to ile zostaje. Prawie nic i wie o tym Małek , my i jeszcze trochę ludzi. Więc jak się za tydzień co nie co wyjaśni i skupi to co wolne to będzie zabawa i okazja do małej wódeczki. Miłego weekend'u.
byłem tam gdzie ciepło w kwietniu, czerwcu i lipcu, a teraz pierwszy raz w życiu na ryby :)
Poza tym w październiku i listopadzie mam szkolenia w baaaardzo fajnych i ciepłych miejscach. Teraz odpoczynek i ryby :)
pije tylko finke i mam zapas przygotowany.
Mam duzo prezentów - Jaśki, Chivasy i inne herbaty. Kulturalni Panowie - Slawek, rybak, janio8 i kilku innych (nie pogromca) - po przekroczeniu 0,5 przez epi wysyłają mi adres a ja przesyłam wódeczkę :) którą spożyjemy korespondencyjnie w swoich domach o tej samej porze (ustalimy).
witam bohatera;))))) oraz pogromcę pogromców
ale kto jeszcze może wywalać epi na takich poziomach ?
co do d24 moim zdaniem większe ryzyko ale ...........
ci co kupili na promocji wdm - jak sprzedawali - po 4-5 gr już chyba sprzedali (poza mną;))
ale jak porównać do prefecta to może być rzeczywiście nie żle
troche mnie śmieszyły wątki naganiaczy na d24 - w stylu fundusz banku wdm, rajd do 50gr etc- i z tym kulczykiem..
do dzisiaj zobaczcie na strone
http://www.f-f.com.pl/main?r,main,afterRedirect=true
trochę podobna do d24?
więcej już dzisiaj nie pije!
tam gdzie ryzyko tam duuuza kasa. Czasem predzej, czasem później.
Perfect line - kupiłem po 5 gr 500k, sprzedałem z zyskiem, ale ile było kołatania serca przy tym (choć to tylko 25k pln). Historie z moim WDM juz pewnie znasz. Jak sie okazało że Totmes ładuje się w WDM, kupiłem troszkę i troszke zarobiłem. Myśle ze na d24 tez mozna zarobić.
P.S. Uważam w ogóle że na każdym papierze mozna teraz zarobic, wazne zeby nie kisić sie miesiacami tak jak ja na vision i liberty jak cały rynek w górę.
kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
z wdm miałem farta - też byłem poza krajem i zlecenie mi nie weszło na 42 po powrocie sprzedałem powyzej 50 gr.( a na d24 po 4gr się udało) - jak to mówią pijany ma szczęście - szczerze mówiąc też chceliśmy rozebrać w pon. tego batona na epi ale........premia kwartalna wpłayneła za pozno i ups
do usłyszenia po powrocie.