2025-07-15 Warszawa (ESPI) - Raport bieżący 5/2025
Postawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
Zarząd SFD S.A. ("Spółka") informuje, iż w związku z raportem bieżącym ESPI 4/2025 z dnia 03.07.2025 r., dotyczącym zamiaru zbycia przez Prezesa Zarządu, Pana Mateusza Pazdana, do 540.000 akcji Spółki, transakcja ta nie została zrealizowana w zakładanym terminie do dnia 14.07.2025 r.
Zgodnie z przekazaną informacją, decyzja o odstąpieniu od transakcji została podjęta przez Prezesa Zarządu z uwzględnieniem bieżącej sytuacji rynkowej oraz w trosce o stabilność kursu akcji Spółki.
Zarząd Spółki podkreśla, że niezrealizowanie transakcji nie wpływa na działalność operacyjną Spółki ani jej sytuację finansową.
Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1
[English version below]
More information on page: http://biznes.pap.pl/en/reports/espi/all,0,0,0,1
Marnie to bylo zorganizowane. Liczyli (dom maklerski i prezes) na swiete Fundusze a one jak zwykle w takich egzotycznych malutkich tematach zabidowaly smieszna cene .
A sama transakcja przeciez miala byc tak mala ze wystarczylo zrobic czaty ze Strefa Inwestorow, Portalem Analiz, itp ,
i dac po ludzku w komunikacie o planowanej sprzedazy informacje ktore biuro robi transakcje i kontakt do konkretnej osoby. Ale nie. Profesjonalnie czyli tajemniczo pojechali. Dyskrecja! XDD
Zabraklo tez info o zobowiazaniu do niesprzedawania przez jakis okreslony czas po transalcji . No ale co ja im bede doradzal..
Przecież to nie był proces formalny...Nikt nie robi wielkiego spędu, akcji PR, itp. przy transakcji na 1,5-2,0m PLN. Jak rozumiem to miała być transakcja z kimś zaprzyjaźniony.
Jeśli byłeś w branży, to wytłumacz mi proszę czemu miała służyć akcja PR ze Strefą Infwestora, itp. Przecież to nie była oferta publiczna...myślę, że miał inwestora (ów), którzy wyrazili zainteresowanie, ale nie dogadali się do ceny. Sama skala (2m PLN) jest na tyle mała, że tu nie ma potrzeby istotnego zaangażowania biura maklerskiego - pewnie kilka osób na tym forum mogłoby wciągnąć taki pakiet.
Jak się mylę, to wskaż proszę biuro maklerskie, które pośredniczyło.