pisaliście, że od 10% do 30% środków zainwestujecie powiększając swoje zaangażowanie w tą spółkę. To znaczy że od 16mln do 48mln PLN zobaczymy w kolejnych dniach w wykazie obrotów RB. To co sie stanie z wyceną spółki ? Można wyliczyc , że będzie to wycena na poziomie 150-160zł. Jestem ciekaw czy tak będzie.??
Pisz dokładniej, że dostaliście. Teraz licz 14,5 mln akcji x7,66,z tego około 75% to fundy,które raczej nie reinwestują.Jeżeli jedna osoba napisała ,to nie pisz w liczbie mnogiej-kuzynie Roba.
A jaki to jest udział FUNDUSZY ? Po ponad 20 latach na babanowym markecie , potrafie oddzielić ziarno od plew. Aktualnie zarówno WIG20, jak i MWIG40 są na szczytach. A co będzie jeśli zacznie się korekta? Potrafisz uczciwie odpowiedzieć?
To na jaką Ty wycenę czekasz ? Tutaj nie ma nawet 2mld kapitalizacji, a zaglądnijmy trochę w finanse spółki jaką kasę generuje. Perspektywiczny biznes, o 4 hotelach nie wspominając. Coś jest nie tak z tym kursem ewidentnie, daleki jestem od teorii spiskowych, ale coraz bardziej myślę, że jest to manipulacja.
Dnia 2025-07-14 o godz. 13:54 prof_wiatr napisał(a): > Dostałem dywidendę xx,xx kPLN i ani myślę dokupowac przy tej wycenie.. > WIG20 +0,25% > Rainbow -1.1%
LOL, jesli ty tak patrzysz na to czy kupic akcje to gratuluje. Wez skasuj ten przedrostek "prof"/
Dwóch handlowców wysłano do Afryki, aby ocenić potencjał sprzedaży butów. Jeden z nich, widząc, że nikt nie nosi butów, napisał do centrali, że rynek jest martwy, bo nikt nie potrzebuje obuwia. Drugi handlowiec, widząc ten sam brak, uznał to za szansę, pisząc, że rynek jest ogromny, bo nikt jeszcze nie ma butów.
to tak zeby pokazac bezsensownosc takich tekstów. choc moze ty wolisz kupic jak rainbow będzie miał +10% a Wig -1%. To byłby szczyt ynwestowania :-D
Ogolnie mamy marazm na gieldzie, obroty siadły, wiec cokolwiek teraz sie nie dzieje to raczej bez znaczenia. pewnie do polowy sierpnia bedzie spokój. potem ludziska zaczną wracać z wakacji :-) i czekamy na niższe stopy
To może jutro przed sesja wystawimy miedzy 8:45 a 8:55 swoje akcje ? Ja dodatkowo wystawie kasę na zakup. No i co startujesz "szczęściarzu". Czekam.???
PAMIETAJCIE: 1To nie jest tak: 1. Jeśli mam akcje to MUSI rosnąć 2. Jeśli nie mam akcji to MUSI spadać
Ja Cię rozumiem, ale odpowiedz proszę ile to dla Ciebie wartość godziwa na ten moment ? I jak do tego podchodzisz bo z całym szacunkiem, ale podejście WIG rośnie Rainbow nie, albo WIG zacznie spadać to Rainbow utonie jest moim zdaniem błędne. Oscylatory są najniżej od pandemii i równie dobrze WIG może zaliczyć -10, a tutaj będzie dalej mielenie na podobnych poziomach zwłaszcza, że jesteśmy w trakcie największej korekty od pandemii. Równie dobrze WIG może lecieć, a Rainbow zacznie rosnąć chociażby ze względu na migracje kapitału co jest normalnym zjawiskiem. Zakładając że przychody i oczywiście zyski nawet już nie wzrosną ( chociaż ja bym polemizował), ale zostaną na podobnym poziomie ( nawet może być kilka % mniej) to dla mnie na ten moment te akcje są po prostu tanie. Zwłaszcza patrząc na tle branży oraz dywidendy. Proszę o rzetelną odpowiedź i postarajmy się wspólnie trzymać tutaj jakiś poziom.
Dnia 2025-07-14 o godz. 19:46 ~Marek napisał(a): > Ja Cię rozumiem, ale odpowiedz proszę ile to dla Ciebie wartość godziwa na ten moment ? I jak do tego podchodzisz bo z całym szacunkiem, ale podejście WIG rośnie Rainbow nie, albo WIG zacznie spadać to Rainbow utonie jest moim zdaniem błędne. Oscylatory są najniżej od pandemii i równie dobrze WIG może zaliczyć -10, a tutaj będzie dalej mielenie na podobnych poziomach zwłaszcza, że jesteśmy w trakcie największej korekty od pandemii. Równie dobrze WIG może lecieć, a Rainbow zacznie rosnąć chociażby ze względu na migracje kapitału co jest normalnym zjawiskiem. Zakładając że przychody i oczywiście zyski nawet już nie wzrosną ( chociaż ja bym polemizował), ale zostaną na podobnym poziomie ( nawet może być kilka % mniej) to dla mnie na ten moment te akcje są po prostu tanie. Zwłaszcza patrząc na tle branży oraz dywidendy. Proszę o rzetelną odpowiedź i postarajmy się wspólnie trzymać tutaj jakiś poziom.ły być S/ ---------------------------------------------------------------------------- 1. wartość godziwa: Pisałem o niej wielokrotnie, zabawa zaczęła się kiedy zmieniony został astatus 2.450mln akcji.(akcje stały sie materialne i można było je S) Stało się to przy cenie ok 135zł 2.450//14.552//100 =m16,8% wychodzi 112zł 2.Co do osylatorów RSI, MACD, oraz Ma, SMA , to jednoznacznie wskazują co powinno być.(tygodniowy np. 3lata ) Czy tak się stanie nie mam bladego pojęcia. 3.ja raczej porównuje RBN do MWIG40, czy do WIG20, a od pewnego czasu widać, że walor zachowuje się gorzej niż otoczenie. 4.Czekam na przychody za czerwiec , wtedy bedę maił jakiś obraz za 2Q2025. Przypominam, że czerwiec 2024 to 441,8mln, nie bedzie łatwo pokazać lepszy wynik. I jeśli będzie poniżej to może zacząc sie poważniejsza korekta. 5. światowy market na szczytach. Polska też , czy to pora na zakupy? 6. Jełi masz dostęp do innych rynków to popatrz np. na TUI- ciekawe. Jeśli masz bardziej szczegółowe pytania to zapraszam Akualnie: RB -1,25% WIG20 +0,68%
To co bawimy się? Odnośnie wartości godziwej napisze w trakcie notowań. Teraz mam troche pracy, Udanych tranzakcji i zarabiania życzę. Ps wystawie 2999K po 135zł 2999S po 125zł Mam kasę i mam akcje. Miłego
Dnia 2025-07-15 o godz. 14:35 ~serio napisał(a): > To dlaczego utrzymujesz tak znaczącą pozycję w akcjach RT skoro od dłuższego czasu masz pesymistyczne podejście do możliwości wzrostu kursu? ------------------------------------------------------------------------------------------ 1. jak dla mnie kilka kilo nie jest znaczącą pozycją. 2.patrząc na poziomy naszej giełdy zacząłem realizować zyski, na na razie nie sprzedaje RT, pewnie zapytasz dlaczego ? Odpowiem czekam z decyzjami na 31lipca, to będzie kluczowa (jak dla mnie) informacja, która da podstawe do prognoz za 1H a ponadto pomoże wstępnie prognozować 2H.(już kilka składowych około finansowych wiadomości). 3.market to nie pesymizm czy optymizm, raczej fakty, które podałem powyżej, proponuje abyś przeczytał. Rekapitulując chyba dostrzegasz, za RT jest korekcie?
Oczywiście dostrzegam. Nie wszystkie fakty są nam znane i wtedy jest trochę miejsca na optymizm lub pesymizm w analizie. Poniżej link do wypowiedzi Cymcyka nt. RT. Sugeruje w niej rynkowe obawy dot. znaczącego spadku marży w dłuższym terminie. W tym kontekście informacja o samych przychodach za czerwiec niewiele wyjaśni. Nie spodziewam się, aby marża w tym roku miała się po znakomitym Q1 nagle w Q2 radykalnie obniżyć, ale jeśli miałby rozpocząć się widoczny proces sukcesywnego obniżania marż w tym biznesie to wtedy jest się czego obawiać.
W pierwszym kwartale średni kurs dolara 4,02 a paliwo lotnicze po 800 $ za tonę. Z masochistą i psych o patą pseudo profesorem nie wchodzi się w dyskusję. Został już namierzony na oddziale zamkniętym.
Cymcyk jest niedoinformowany. Kolejny influ, który twierdzi że przychody w kwietniu spadły, a przecież wzrosły o podajże 6 %. Jest wyraźnie napisane w espi o co chodzi.
To fakt Marża netto: 1Q2025r 6,85% 1Q2024 5,41% Wzrost 26% Q/Q Mamy przychody za 04, 05, brakuje 06 mc. Marże netto za 2Q024r to 6,56% dlatego czekam na wyniki za 06.2025r. Wypowiedzi na yourtube raczej nie biorę pod uwage.