Dnia 2025-07-14 o godz. 19:46 ~Marek napisał(a):
> Ja Cię rozumiem, ale odpowiedz proszę ile to dla Ciebie wartość godziwa na ten moment ? I jak do tego podchodzisz bo z całym szacunkiem, ale podejście WIG rośnie Rainbow nie, albo WIG zacznie spadać to Rainbow utonie jest moim zdaniem błędne. Oscylatory są najniżej od pandemii i równie dobrze WIG może zaliczyć -10, a tutaj będzie dalej mielenie na podobnych poziomach zwłaszcza, że jesteśmy w trakcie największej korekty od pandemii. Równie dobrze WIG może lecieć, a Rainbow zacznie rosnąć chociażby ze względu na migracje kapitału co jest normalnym zjawiskiem. Zakładając że przychody i oczywiście zyski nawet już nie wzrosną ( chociaż ja bym polemizował), ale zostaną na podobnym poziomie ( nawet może być kilka % mniej) to dla mnie na ten moment te akcje są po prostu tanie. Zwłaszcza patrząc na tle branży oraz dywidendy. Proszę o rzetelną odpowiedź i postarajmy się wspólnie trzymać tutaj jakiś poziom.ły być S/
----------------------------------------------------------------------------
1. wartość godziwa:
Pisałem o niej wielokrotnie, zabawa zaczęła się kiedy zmieniony został astatus 2.450mln akcji.(akcje stały sie materialne i można było je S)
Stało się to przy cenie ok 135zł
2.450//14.552//100 =m16,8%
wychodzi 112zł
2.Co do osylatorów RSI, MACD, oraz Ma, SMA , to jednoznacznie wskazują co powinno być.(tygodniowy np. 3lata )
Czy tak się stanie nie mam bladego pojęcia.
3.ja raczej porównuje RBN do MWIG40, czy do WIG20, a od pewnego czasu widać, że walor zachowuje się gorzej niż otoczenie.
4.Czekam na przychody za czerwiec , wtedy bedę maił jakiś obraz za 2Q2025.
Przypominam, że czerwiec 2024 to 441,8mln, nie bedzie łatwo pokazać lepszy wynik.
I jeśli będzie poniżej to może zacząc sie poważniejsza korekta.
5. światowy market na szczytach. Polska też , czy to pora na zakupy?
6. Jełi masz dostęp do innych rynków to popatrz np. na TUI- ciekawe.
Jeśli masz bardziej szczegółowe pytania to zapraszam
Akualnie:
RB -1,25%
WIG20 +0,68%