Naprawdę myślicie że podpisano by porozumienie 02.07.2025 gdyby nie było klepnięte przejęcie ?
Dzisiejszy artykuł tylko pomaga w odbieraniu akcji.
2Q już jest zysk na podstawowej działalności.
To tylko cierpliwość- nic wiecej
Będzie jak na Tauronie. Kilkanaście lat dołowania darmowych akcji a potem wzrost o kilkaset procent od dołka. Tam nikt nie zarobił. Co najwyżej cierpliwi odrobili straty nominalne (czyli też stracili).
Na Azotach będzie podobnie.
Żaden majstersztyk. Wręcz odwrotnie. Na GPW jest system mafijny sterowany przez wall street i londyn. Mają swoich i na portalach ekonomicznych i na parkiecie oraz na wyżynach władzy.
Mądry Polak nie inwestuje bo wie że zostanie zmanipulowany i okradziony. Dlatego coraz bardziej najaniają na rynki kapitałowe, bo coraz mniej głupich i chętnych...Nic dodać i nic ująć.
niestety trochę tak jest, wystarczy poprosić odpowiednie osoby żeby opóźnili jeden komunikat o parę dni i sprawa załatwiona. Dlatego ja inwestuję długo terminowo, mam w... na spekulacje, a to że w perspektywie pół roku roku będzie wyżej to jestem przekonany i na wszystko inne mam wyrąbane.
Dawniej było tak, że zaraz po IPO był pump and dump, dalej byk szedl do góry długo i wolno, a po czasie skakał oknem. Teraz na IPO ubierają jeleni, cena nie spada, pompują kurs naiwnym jeszcze wyżej, aby po chwili zacząć wraz z szortami dluuuugi powolny zjazd w dół, aż ludziom skończą się budżety, czas i nerwy, a wtedy po latach szort wychodzi zarobiony, a tylko garstka zarobi, i to tylko tych co w dobrym momencie weszli na walor, patrz CDP, Tauron, Pepko i inne. Na Azotach jest teraz dobry czas na wejście. Leciało to od 100 PLN już kilka lat. Spadło do 20. P/BV 0.5. Czas odbijać.