W tym miejscu przedstawiciel głównego akcjonariusza PGF Polska Grupa Fotowoltaiczna S.A. zabrał głos i zgłosił wolne wnioski:-----------------------------------------
W związku z raportem ESPI nr 5/2025 z dnia 30 czerwca 2025 r. dotyczącym zbycia wszystkich udziałów w spółce zależnej K500 sp. z o.o., Grupa Kapitałowa Sundragon składa się wyłącznie z podmiotów z branży militarnej (RSY sp. z o.o. oraz Bizgate – Aviation S.A.), tym samym, jako główny akcjonariusz proszę o rozważenie przez Zarząd następujących kwestii:-------------------------------------------------------------------------
1) zmiana nazwy – rozważenie możliwości zmiany nazwy (firmy) Spółki, tak żeby odzwierciedlała profil działalności Spółki, czyli holding z branży militarnej,
2) aktualizacja PKD – rozważenie możliwości aktualizacji przedmiotu działalności na działalność związaną z branżą militarną,------------------------------
3) aktualizacja strony internetowej – rozważenie możliwości aktualizacji strony internetowej, tak żeby odpowiadała profilowi militarnemu,--------------------
4) przygotowanie strategii rozwoju – w związku ze skupieniem się wyłącznie na branży militarnej, rozważenie przez Zarząd Spółki przygotowania i opublikowania strategii rozwoju, która wskaże dokładne kierunki i cele Spółki w branży militarnej,----------------------------------------------------------------------------------
5) przejście na rynek główny – Grupa Kapitałowa Sundragon S.A. dynamicznie się rozwija, rozważenie przez Zarząd Spółki możliwości przeniesienia notowania akcji z rynku NewConnect na rynek główny GPW w Warszawie S.A., dzięki czemu transparentność, wiarygodność i rozpoznawalność Spółki wzrośnie, co jest niezwykle istotne w działalności w branży militarnej.
broda nie czyni filozofem.
Kolejne zagrywki cichego udziałowca, kontrowersyjnego inwestora Krzysztofa Z.,? który siedział już w areszcie za oszustwa i wyszedł za kaucją.
Dajmy im czas, co za problem zainwestować dzisiaj np 10.000 PLN jak się zamkną to strata niewielka, ale jak wyjdzie biznes to kurs poszybuje na bardzo wysokie poziomy i zysk bedzie niewspółmierny w porównaniu do ewentualnej straty. Ja tak własnie zrobiłem i czekam na rozwój sytuacji. Nie spieszy mi się