Często się pojawia gdy kurs ma zmienić kierunek w długim terminie . Dzisiaj mamy 1 złą wiadomość - Pani sprzedaje akcje i to całkiem sporo Tym razem kurs całkiem spokojnie reaguje Kolejna informacja jaka będzie ? Ktoś sprzeda czy związki coś wymyślą ?
HMMM ryzykowny czas przed nami. Ciekawe jaka będzie jeśli bedzie premia za ryzyko :) Uwaga można wiele tutaj stracić
nie musze pytać . byłem tu wiele razy wiele kółek wiele zysków czasem i straty . teraz uważam że jest inaczej napina się sytuacja , I nie wiem czy to moje wrażenie ale patrząc na kalendarz dobijamy do wielu zmian .
Wojna - wiecznie nie bedzie trwac ( a jeśli cargo nie upadnie to przeciez sie nie zatrzyma beda miliony zysku ) Małaszewice - czas najwyższy na decyzje MON - jeszcze mogą nas zadzwić Jeśli wierzyciele i zwiazki nie doprowadza do likwidacji i zniszczenia całkiem już mocno zarżniętej spółki może być wesoło.
Pamiętajmy , że cena dzisiaj nie będzie wieczna . Jeśli spółka się utrzyma i stanie rentowna to nie ma siły na te poziomy ale jesli grozi jej upadek jak Rafako , Ursus , Polnord i wiele wiele innych to aktualnie jesteśmy w chmurach
Wydaje sie ze albo zyskac można dużo albo stracic wiele wiecej . To nie jest spokojna sytuacja jak obecnie PZU ,Orlen . gdzie placa dywi i maja pewną poduszkę bezpieczenstwa
T6 to stary trol, może kółkowicz, ale na pewno gość, który próbuje manipulować informacjami. Zresztą wystarczy przeczytać z uwagą jego wypowiedź...(a moze nawet bez uwagi)
Dnia 2025-07-10 o godz. 15:03 ~T6 napisał(a): > Zełenski: Po agresji Rosji potrzebna pełnoskalowa odbudowa Ukrainy > > Coraz wiecej takich informacji jest w sieci . WWczorajszy wywiad był podobny ( JO ) podesłał link > > uważam że teraz trzeba miec dużą wiedzę aby kręcić kółka. Decyduj sam> Z
. >to fakt trzeba mieć wiedzę której niestety ty nie posiadasz
Re: dobre :) Autor: ~Stary_Nowicjusz [79.185.132.*]
Haha, nie zrozumiałem - to prawda.
Nawet jeśli Transek się nie myli, to ja jestem tu dla fundamentów. I być moze na lata, co niewątpliwie zdażyłeś zauwazyć i podkreślic wiele razy. Choć mylisz się, jesli chodzi o przypisywane mi lata
Stary na moim NTT tez dzisiaj Prezes sprzedal, ale widze ze ustawil sie nizej o 1pln z odkupem. Ludzie za duzo probuja kółek robic zamiast spokojnie czekac na swoj zysk.
Re: dobre :) Autor: ~Stary_Nowicjusz [79.185.132.*]
Spoko :) Przecież nie takie informacje już przeżyliśmy. Przeżyjemy i tę.
Ja nie mam problemu ze stawieniem czoła ewentualnie błędnej decyzji inwestycyjnej, ale na pewno to nie jest moment, w którym doszedłbym do takiego wniosku.
Gdybyś leżał całymi dniami w basenie w Monte Carlo, popijając luksusowe alkohole, też byś był aktywny. Moja aktywność wynika z tego, że jestem przedstawicielem elity, która ma mnóstwo czasu i pieniędzy.
Dnia 2025-07-10 o godz. 16:35 ~Transek1975 napisał(a): > Taka sobie tutaj wyrobiles marke siedzac 24h.
================
mi to tam akurat wisi i powiewa, ale sam widzisz jaka cena i poświęcenie z mojej strony to było, aby ostrzegać i chronić mniej doświadczonych przed utratą już zarobionej kasy i przed takimi wróżbitami jak ty i kilku innych tutaj, którzy obiecywali wiele, a potem jak się nie ziściło to się przestawali udzielać o znikali . . . ps. taki Stary nadal czeka na te 27 pln i miąższ, który obiecywałeś tutaj w zeszłym roku, a takich naiwnych jak on to tu jest jeszcze wielu . . .