Nie mogę się doczekac Gamescom i uczestnictwa Onemorelevel w nim. Zapewne pojawi pokaz rozgrywki Cyber Slash i start marketingu. Może jeszcze więcej ciekawych o formacji o finansowaniu , zobaczymy
Ja tak do końca nie jestem tego pewien. Mówili, że nie chcą zbyt szybko rozpoczynać marketingu. Przy zbyt długim okresie trudno utrzymać ciągłe zainteresowanie potencjalnych klientów. Zatem może być tak, że gra będzie pokazana na Gamescom ale za rok.
Rok temu, w którymś wywiadzie, wspominali, że mają około połowę gry gotowe. We wrześniu 2024 pokazali gameplay, jeżeli wszystko idzie zgodnie z planem to powinni mieć juz większość gry gotowe. Widziałem ostatnio też ofertę pracy, która była czasowa na chyba 9 miesięcy, co moze sugerować planowaną datę zakończenia projektu. Tutaj jest tylko jedno pytanie, wypuszczamy CS przed czy po GTA :)
Nie napalam się że w tym roku cokolwiek o CyberSlashu wyjdzie. Podejrzewam że na tym gamescomie nie będzie nawet wzmianki. Wolę się tak nastawić i jeśli będzie inaczej to pozytywnie się zaskoczyć.
Ja uważam że będzie dużo więcej, dowiemy się jak wygląda rozgrywka , zobaczymy pewnie to co zostało pokazane na biznesowym spotkaniu a pewnie i coś więcej, dowiemy się jaki jest docelowy tytuł gry i .... to wystarczy do hypu i kontynuacji wzrostów na spółce pod Cuber Slash . Sprzedaż 500 tys. szt. gry w pierwsz okresie wywinduje cenę akcji do około 5 -10 zł . I to są realne założenia bo spółka jest bardzo niedowartościowana
Startowanie z marketingiem dopiero na Gamescom, to byłby strasznie głupi pomysł. Jeśli mają pokazać grę na Gamescom, to muszą ujawnić tytuł i trailer wcześniej, w przeciwnym razie to marketingowe samobójstwo. Gra zniknie w cieniu większych tytułów. Tytuł i zwiastun muszą pojawić się wcześniej, żeby podsycić ciekawość i zacząć budować świadomość gry, a po Gamescom i pokazaniu gameplaya, grube zapisy na wishlist