Niestety tak jak mówiłem kurs jest mocno blokowany od góry i Małek zrobi wszystko , żeby do 09.09.09 kurs nie wzrósł wyżej niż 20 gr. ( po tyle brał emisję D) i po tyle będzie chciał brać następną. Więc nasze wysiłki na darmo. Lecz po walnym, to się zmieni wtedy niebędzie miał kto blokować. Jeśli więc ktoś chce kupić to niech poczeka parę dni. Zobaczcie nie ma chętnych sprzedawać taniej . Bo praktycznie cały Free Float jest rozebrany. Wspomnicie moje słowa. Powodzenia i dużych zarobków
Mam rozumieć ze to on blokuje-wywala?
A później jak obejmie emisję to będzie kupował akcje z emisji i z rynku- a później nam oczywiście wszystko sprzeda-Czy to tak ma być?
Autor | ~swój [89.174.106.*] 2009-09-03 16:00 Zobacz wątki dotyczące Epigon
Zobacz profil Epigon
Mam rozumieć ze to on blokuje-wywala?
A później jak obejmie emisję to będzie kupował akcje z emisji i z rynku- a później nam oczywiście wszystko sprzeda-Czy to tak ma być?
Nie wiem czy tak będzie i jak znam życie to raczej coś się będzie różnić.
Wątpię , źeby po objęciu nowej emisji jeszcze dokupował, bo i po co.
Ale logicznie myśląc, gdybym ja miał kupić większą ilość teraz z nowej emisji to nie chciałbym jej obejmować drogo. Jeśli kupił niedawno 21 mln szt po 20 gr, to max chce dać teraz. I chyba dlatego kurs zaniża.
Zycie pokaże
No i wydaje mi się , że boks ma rację. Te 2,1 mln w jednym zleceniu na sprzedaż to tylko straszak a właściwie hamulec, żeby kurs nie wzrósł. A dlaczego? Ano dlatego, że MKS Sp. z o.o. (czytaj Morpol-Małek). Kupiła ostatnio 21 mln po 20 gr. I teraz mamy 9 września walne, na którym sądzę, że ogłoszą nową emisję akcji po ..... 20 gr (dlatego kurs jest trzymany w ryzach) a może to być ok 50 mln akcji i Małek staje się większościowym . W Epigon jest wtedy wpompowane 10 mln zł i mogą ruszyć z tym co robi Morpol, tylko kupić linie produkcyjną, bo całą resztę mają. Dla Małka czapki z głów z 11,5 mln zł zrobi moim zdaniem z 70 mln zł , bo na 1 zł to min na ile wywindują cenę akcji. A najlepsze w tym wszystkim, że to się zrobi bardzo szybko, bo FF jest wyjątkowo mały oficjalnie 9 mln akcji , w rzeczywistości znacznie mniej, parę osób ma po trochę więcej niż 100 tys. akcji, a i paru z ceny emisyjnej 1,1 zł/szt. Więc chętnych na sprzedaż będzie naprawdę niewielu. No, ... wystarczy - rozstrzygnięcie za 2 tygodnie po walnym.
I jeszcze to
Oto nowy skład :
- Mirosław Kłos 66,0 mln akcji - 60,69 %
- MKS Sp. z o.o. 21,7 mln akcji - 19,97 %
- Pro Service Sp. z o.o. 12,0 mln akcji - 11,03 %
- inni 9,0 mln akcji - 8,31 %
Czy nie łatwiej odkupić akcje od Pana Kłoska po 0,20 on ma za 1 grosz? niż robić nową emisję?
Zresztą jak Małek przejmie spółkę to jasno widać kto wywali !
To moje wolne przemyślenia
Nie powiedziałem jak będzie. Tylko , że tak sądzę.
A co do Kłosa. To fakt jak sprzeda po 2gr/szt to ma 100% zysku, 3 gr/szt to 300 % itd. Tylko jeśli aktualna cena to 20 gr to chyba lepiej po troszke na giełdzie.
A po drugie jeśli Małek miałby bać od niego dużo taniej niż jest na giełdzie TO PO CO OBEJMOWAŁ 21,75 mln szt po 20gr ? No chyba nie dlatego , że miał gest.
Aha jeszcze jedno fakt może brać od Kłosa po 20 gr i co w tym złego. Spowoduje to zaniżenie kursu. Komu na tym będzie zależało. Moim zdaniem nic tu nie wskazuje na to, aby kurs miał polecieć w dół. A w górę i owszem.
To nie Patrowicz ze Starka , który objął akcje po 4 gr i wydyma ludzi. Bo jak ktoś w raczkującej firmie deweloperskiej mówi nagle, że będzie budował elektrownie wiatrowe, to po co kupił tą firmę.
Tu jest inna bajka Epigon z racji swego posiadania pasuje Małkowi.
Sam jestem w tej spółce od niedawna-wyczaiłem ją z wątku o Wilbo.
To że człowiek zastanawia się nad tym co będzie na danej spółce jest normalne.
Jak rozumiem Kłos musi zgodzić się na nowa emisję bo ma większość.Czyli na przejęcie spółki TAK.
Jedynym logicznym wytłumaczeniem jest jego wiara lub pewność ze sprzeda powyżej 0,20 jak Małek zrealizuje co zamierza.Dziwne to wszystko i wcale sie nie zdziwię jak sie wszystko rozejdzie po kościach.
Jest gdzieś projekt uchwał na zgromadzenie?
Jedyne co naprawdę pasuje to podobna branża.
Prawdę mówiąc to wolałbym, żeby Kłos sprzedał akcje Małkowi.
Po pierwsze nie miałby pokusy przy wzrostach sprzedawać swoich papierów, a ma ich trochę.
Po drugie firma przy mniejszej ilości akcji, a podobnym zysku ma lepsze wskażniki .
Tak czy owak cokolwiek się stanie to będzie to pretekst do wzrostów.
Bo inwestor branżowy ( z kasą) jest lepszy niż brak takowego.
Sławku....twoj watek z przed paru dni- jako przestroga dla wszystkich czytajacych twoje wytwory wyobraźni....;)))))
Dnia 2009-09-03 o godz. 14:04 ~Slawek napisał(a):
> Niestety tak jak mówiłem kurs jest mocno blokowany od góry i Małek zrobi wszystko , żeby do 09.09.09 kurs nie wzrósł wyżej niż 20 gr. ( po tyle brał emisję D) - BŁĄD - KURS WZRÓSŁ DO 0,22
>i po tyle będzie chciał brać następną.- BŁĄD- POKI CO NIE MA ZADNEJ POTWIERDZONEJ INFORMACJI NA TEN TEMAT
> Więc nasze wysiłki na darmo.- BŁĄD - KURS WZRÓSŁ DO 0,22 I NIEKTORZY ZAROBILI ;))))
> Lecz po walnym, to się zmieni wtedy niebędzie miał kto blokować.- BŁĄD - PO WALNYM KURS OSCYLUJE W GRANICACH 0,18-0,20
> Jeśli więc ktoś chce kupić to niech poczeka parę dni.- TAK, RACJA
> Zobaczcie nie ma chętnych sprzedawać taniej . - BŁĄD, CHETNI SA JAK WIDAĆ
> Bo praktycznie cały Free Float jest rozebrany. - BŁĄD, DO 0,25 STOI PRAWIE BANKA AKCJI
> Wspomnicie moje słowa. - OWSZEM, WSPOMNIMY ;)))
> Powodzenia i dużych zarobków - DZIEKUJEMY - ZAROBILISMY ;)))