• Forbes: DC24 i Columbus szantażują i grożą prasie. Autor: ~Forbes [149.102.235.*]
    Cytat z wywiadu Forbes z Olgą Malinkiewicz.

"Pełnomocnik i przedstawiciel spółek Columbus Energy i DC24 próbowali zniechęcić nas do przeprowadzenia wywiadu z Olgą Malinkiewicz oraz sugerowali opóźnienie publikacji „o pięć tygodni”. Argumentowali, że zgłoszą wtedy zawiadomienie do prokuratury przeciwko wynalazczyni. Usłyszeliśmy, że jeśli redakcja opublikuje wywiad z Olgą Malinkiewicz i pozwoli jej mówić, to „stanie się jej tubą tak, jak inne media”."

Panowie Kurczewski i Zieliński w swojej najlepsze odsłonie. Wszystko co Olga Malinkiewicz o nich mówi jest prawdą - to są bandyci.
  • Re: Forbes: DC24 i Columbus szantażują i grożą prasie. Autor: ~Tony [37.248.253.*]
    Od samego początku mówiłem że ta spółka to całkowita patologia. Ciekawe kiedy dotrze do akcjonariatu, że został oszukany?
  • Re: Forbes: DC24 i Columbus szantażują i grożą prasie. Autor: ~Piotr [195.80.150.*]
    W Polsce powstają oligrachowie. Będzie to Rosja i inne zamordostany jeżeli Olga nie ukręci tym gościom łeb.
  • Re: Forbes: DC24 i Columbus szantażują i grożą prasie. Autor: ~Sybil [146.70.48.*]
    Dnia 2025-07-07 o godz. 12:11 ~Piotr napisał(a):
    > W Polsce powstają oligrachowie. Będzie to Rosja i inne zamordostany jeżeli Olga nie ukręci tym gościom łeb.

Kurczewski to oligarcha. Zieliński też chciał zostać oligarchą. Olga powstrzymała rusyfikację Polski. Brawo Olga, tu jest POLSKA! A ta dwójka wróci na Syberię!
  • Re: Forbes: DC24 i Columbus szantażują i grożą prasie. Autor: ~Zeus [185.51.134.*]
    Ostatnio Dawid wydalił z siebie list otwarty do Olgi. Krzyk rozpaczy. Szkoda chłopa, bo jest jednak inteligentny. Tak skantować państwo Polskie na dotacje publiczne. Ale na każdego kanciarza jest swoj Miecz Domoklesa czyli Miecz Olgi.
  • Re: Forbes: DC24 i Columbus szantażują i grożą prasie. Autor: ~Doc [109.206.198.*]
    Raczej Miecz Analfabetosa.

Jak się kantuje na dotacje publiczne, to się wpada na listę podmiotów wykluczonych z dotacji.
  • Re: Forbes: DC24 i Columbus szantażują i grożą prasie. Autor: ~Gondek [185.162.16.*]
    Dnia 2025-07-08 o godz. 22:53 ~Doc napisał(a):
    > Raczej Miecz Analfabetosa.
    >
    > Jak się kantuje na dotacje publiczne, to się wpada na listę podmiotów wykluczonych z dotacji.

Dawidku, to Ty? Przecież dobrze wiedziałeś dlaczego Saule wpisali na liste MF - bo NCBR się walnał z adresem do korespondencji chociaż jego informowano o zmianie tego adresu na czas. Jest 50 stronicowe odwołanie i zdjęcie Saule z listy jako rezultat. Byłeś tanim krętaczem - nim i pozostałeś. Lepiej się wytłumacz dlaczego nie dowiozłeś instalacji ludziom, za które pobrałeś 100 mln złotych? A jednak może lepiej sam pójdź do prokuratury, zanim ona do Ciebie przyjdzie. Szybciej z więzienia wyjdziesz.
  • Re: Forbes: DC24 i Columbus szantażują i grożą prasie. Autor: ~Momono [154.47.19.*]
    Dnia 2025-07-08 o godz. 22:53 ~Doc napisał(a):
    > Raczej Miecz Analfabetosa.
    >
    > Jak się kantuje na dotacje publiczne, to się wpada na listę podmiotów wykluczonych z dotacji.

Dawidku dobrze wiedziałeś dlaczego Saule wpisali na listę. Jest 50 stronicowy dokument odwołania i zdjęcie Saule z listy jako rezultat. Byłeś i pozostałeś tanim krętaczem. Lepiej się wytłumacz dlaczego nie wypełniłeś wziętych na siebie zobowiązań na 200 mln złotych. Te 200 mln o które oskarżasz Olgę, zaprofitowały technologią na skalę światową, fabryką i produktem uznanym przez wiodące światowe korporacje. Ty, za pobrane 200 mln kupiłeś Porsche i Ferrari dla siebie i swoich kumpli. Siedzisz jak nic. Bezdyskusyjnie.
  • Re: Forbes: DC24 i Columbus szantażują i grożą prasie. Autor: ~Doc [109.206.198.*]
    Już po raz kolejny ktoś mnie tu nazywa Dawidkiem, i nie wiem czy mam się cieszyć że mnie skromnego inwestora giełdowego tylko z dosyć długim stażem podejrzewa się o bycie prezesem całkiem sporej firmy. Czy martwić, bo to jednak nie mój styl działania, nawet jak w kluczowych kwestiach ma rację.

A co do meritum, to kolejna kaczka z wdrukowanym przekazem o liderze światowym. Dlatego tak tu śmiesznie, bo tak, brak mądrości jest często śmieszny.

Ale zaraz, czy to czasem sama bogini nie zstąpiła na forum i napisała? :-O
  • Re: Forbes: DC24 i Columbus szantażują i grożą prasie. Autor: ~Momo [193.29.107.*]
    Dnia 2025-07-10 o godz. 21:00 ~Doc napisał(a):
    > Już po raz kolejny ktoś mnie tu nazywa Dawidkiem, i nie wiem czy mam się cieszyć że mnie skromnego inwestora giełdowego tylko z dosyć długim stażem podejrzewa się o bycie prezesem całkiem sporej firmy. Czy martwić, bo to jednak nie mój styl działania, nawet jak w kluczowych kwestiach ma rację.
    >
    > A co do meritum, to kolejna kaczka z wdrukowanym przekazem o liderze światowym. Dlatego tak tu śmiesznie, bo tak, brak mądrości jest często śmieszny.
    >
    > Ale zaraz, czy to czasem sama bogini nie zstąpiła na forum i napisała? :-O

Dawidku, przestań się kryć, bo Twoje tezy są tak sprzeczne z faktami, że Twoich postów nie tylko już nikt nie komentuje, ale nawet i nikt nie czyta.
  • Re: Forbes: DC24 i Columbus szantażują i grożą prasie. Autor: ~Doc [80.194.87.*]
    Ten Dawidek to rocznik 1996. To był dobry rok :) Zdałem wtedy egzamin maklerski i poszedłem do pierwszej pracy.
  • Re: Forbes: DC24 i Columbus szantażują i grożą prasie. Autor: ~Juhas_z_Tczewa [46.113.0.*]
    Ani pani Olga nic nie "wynalazła", ani Columbus nie miał zamiaru, żeby tam cokolwiek powstało. Oni byli zainteresowani jak najdłuższym podtrzymywaniem mirażu, że to jest innowacyjna spółka, a pani Olga to wizjonerka a nie hohsztaplerka. Przepuszczali (a może nawet przepierali) kasę w swoich ciemnych sprawkach poza kontrolą organów nadzoru. A pani Oldze to pasowało. Wszystkim to pasowało. A jak Columbusowi przestało pasować - to brutalnie odciął kasę i postanowił panią doktor utopić, co się właśnie dzieje.

[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 16:49:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.