Nie ma co ukrywać, szacunki zdecydowanie poniżej wszelkiej krytyki. Takie szacunki zostaną wykorzystane do zbicia kursu pewnie o parę procent w poniedziałek. Ciekawe jakie były wydatki na marketing pewnie jeszcze niższe niż w q1, do tego słaby dolar nie pomaga. Jestem ciekaw w co gra zarząd, tak ściągając marketing
Dnia 2025-07-04 o godz. 21:43 ~Lychy napisał(a): > Nie ma co ukrywać, szacunki zdecydowanie poniżej wszelkiej krytyki. Takie szacunki zostaną wykorzystane do zbicia kursu pewnie o parę procent w poniedziałek. Ciekawe jakie były wydatki na marketing pewnie jeszcze niższe niż w q1, do tego słaby dolar nie pomaga. Jestem ciekaw w co gra zarząd, tak ściągając marketing
Johny w tym roku zysków z TH żadnych nie będzie... Nie wspomoże to żaden sposób wyników. Nie wspominają o nowej grze rortosa która pojawi się pewnie dopiero w przyszłym roku.
Lychy można być obiektywnie negatywnym ale warto przedstawiać wszystkie informacje. Przecież ile razy spółka i sam prezes może komunikować że celowo obniżyli wydatki na marketing i by mocniej w niego uderzyć jak wprowadza zmiany w 2 główne swoje tytuły. Że obniżenie wydatków na marketing w q1 będzie miało krótkoterminowe przełożenie na wyniki płatności. Kto śledzi ST spodziewał się takich wynikow. Zobacz że płatności za woh są dosc stabilne. Do tego dochodzi kwestia niskiego dolara ale też w aspekcie kosztów marketingu które będą niższe, plus wyższa marża przez tsg store gdzie przypominam przekroczył 30%. Na poniedziałek przewiduje sesje jak 7kwietnia tego roku. Kto mądry sprawdzi co się wtedy działo i co było potem
Zbychu ja mam wrażenie że ty piszesz żeby pisać, bo nie bardzo masz wiedzę. Spółka informowała już w tamtym roku że od tego roku ruszy z monetyzacją, mamy początek lipca i wyniki są bardzo slabe. WHO ma mniejsze wahania, ale nadal spadek przychodów jest znaczny chociaż by w porównaniu z q42024. Wiesz chociaż za ile procent przychodów grupy odpowiada Rortos? Nawet po zakończeniu ernout rortosa wyniki grupy nie zostaną mocno zwiększone...
Zarząd jasno komunikował, że będzie lepiej od drugiego półrocza a nie od II kwartału. Zamiast pisać brednie i straszyć akcjonariat należałoby najpierw doczytać!?!
A dokładnie w okolicy końca marca tego roku mówili o drugim kwartale a na konferencji wynikowej zmieniło na 2 półrocze. Wygląda na to że to ty Lychy pisze by pisacz a może inaczej,.płaczesz i narzekasz.
Gdyby zrobili 90mln w q3 to byłby to bardzo dobre wyniki bo zapowiedziałby odwrócenie trendu. Wyniki są bardzo słabe i nie ma o czym dyskutować. Kwestia ile przeznaczyli na marketing i co zrobią w kolejnych kwartałach. Jak będą dalej w tą stronę szli to premii motywacyjnej zarząd nie zobaczy:) Co do TH to do wyników w tym roku nic nie dorzuci, dobrze będzie jakby chociaż na plusie zakończyli roku na TH.
Dlaczego TH nic nie dorzuci?
Symboliczne kilka milionów zł wydrze od bidy.
Tą nową grę i tak wydają o rok za późno.
Jeszcze kurs $ też obciął na pewno z -6 mln zł od wyniku. Wtedy by nie było tak źle.
Ale poniedziałek ciekawy, bo mogą też fundusze odbicie V zrobić jak wytrzepią.
Chociaż by dlatego że to rynek mobile nie gier konsolowych. Prawdopodobnie trochę wydadzą na marketing zeby sprawdzić jaki jest odbiór gry na świecie, tym samym zyski zostaną zjedzone. Jeśli TH zamknał by ten rok z dodatnimi przepływami to byłby bardzo duży sukces. Symbolicze kilka mln o których mówisz to rocznie zarabia WOH, dla TH to jeszcze daleka droga.
Wyniki sprzedażowe fatalne to już zaczyna naprawdę nie dobrze wyglądać. Gorsze jest jednak to że nie widać przynajmniej do końca roku szans poprawy w obszarze przychodów. A tak na marginesie cztery lata potrzebne były Lychemu by zauważyć , iż coś jest w Spółce nie tak. Niejaki Johny dalej tego nie zauważa . Jemu potrzebny jest okres jeszcze przynajmniej dwóch trzech lat. Podobnie prawdopodobnie jak Panu Amerykaninowi. Niestety Ilczuk dobrze się prezentuje na konferencjach ale kompletnie zawodzi pod względem wyników. Po ponad dwóch latach jak objął stery można już jednoznacznie stwierdzić , iż przyjęta strategia okazała się niewypałem.
Ponieważ wciąż mam ponad 80k i zainkasowanej, nie zainwestowanej dywidendy ponad 1mln nadszedł czas dorzucić swoje kilka słów. Zgadzam się, że w ostatnich 3 latach nie było to najlepsze posunięcie inwestycyjne, ale to z reguły oznacza, że właściwe 3 lata dopiero nadejdą... Nie raz to przerabiałem. Stopy dopiero zaczną spadać, a kiedyś pisałem, że jak zatoczą koło to wrócimy na 300. Tam stoi wciąż mój pakiet, choć go nie widać. Inaczej oczywiście się patrzy z perspektywy małych pakietów, które zawsze można kupić i sprzedać, inaczej dużych inwestycji. Co do 86mln w Q2, uwzględniając różnicę w kursie USDPLN oraz zapowiadane redukcje wydatków na marketing moim zdaniem jest lepiej niż wielu sądzi. Same różnice kursowe to 10%, więc pozostałe 1% przy redukcji kosztów to nic. Na marginesie poziomy USDPLN są raczej rekordowo niskie i za rok może być znowu 4 zł. CDR też obniża przychody i nie przeszkodziło to im potroić wartość akcji. U nas na to poczekamy jeszcze trochę, ale to raczej nieuniknione. Co do nowej gry -ekspertem nie jestem, ale porównując do starej jest przepaść na korzyść i to jest pozytywne. Nie wiem jak kurs zareaguje, ale jedno co Wam mogę obiecać, że jak zwalicie kurs, to zainwestuję dywidendę :). Nie wiem czy za tydzień, czy za miesiąc czy kwartał. Cierpliwym trzeba być. To jest wbrew pozorom i wielu opiniom dobra spółka na długoterminowe parkowanie kapitału, szczególnie na takich poziomach.
Mi bardziej chodzi o wypowiedzi prezesa, facet z kwartału na kwartał mówi o monetyzacji, a cały czas obniża marketing, zysk za q2 raczej nie będzie majgorszy. Takie przychody dają powody by dławić kurs i dają pożywkę dla troli
A bo wystarczy kasę dosypywać do marketingu i wszyscy będą zadowoleni? Ilczuk do rzęs rozkminiam i ma więcej danych niż my. Najpierw trzeba grę ulepszyć zanim się włoży w marketing by nie zrazić do niej graczy. Lychy mam wrażenie że się męczysz a jak się człowiek męczy to realizuje zysk/stratę i idzie dalej
Dobrze wiem jaki jest obowiązek zgłaszania, możesz też sam się zgłosić o o to pytałem. Lychy nienwymadrzaj i tak jak już pisałem. Sprzedaj, lżej Ci będzie, chyba że już to zrobiłeś a te gadki mają Ci tylko zapewnić tańszy odkup bo i takich znałem.
Czytaj ze zrozumieniem. Pytałem czemu nie jest/nie chce być. Też nie pojawia się walnych, z resztą jesteś naiwny jeśli myślisz że gość który ma 8mln w akcjach jednej spolki pisze sobie na forum bankiera XD
W akcjonariacie byłem cały czas, na forum mi zbanowali IP telefonu, pewnie doszli do wniosku, że mam za dużo akcji ;). Więc pozdrawiam wszystkich i się wyciszam znowu na jakiś czas. A w odpowiedzi dla niektórych konto nie jest demo. PS. TH super, dzisiaj trochę pograłem dla rozrywki.
Niestety w 100,0% sprawdzają się prognozy TODIEGO. Osobiście nie do końca podzielałem jego stanowisko. Ale miał jednak chłop rację. Osobiście nie zakłdałem że przychody mogą spaść do tak niskich poziomów .