A że dywidendy nie ma, to wiemy przecież Tomuś i nie łudź się, że ktokolwiek zwróci uwagę na te strachy kolejne, bo już tyle ich było, że teraz też dywidenda będzie nie, gdy naskrobane w strategii, a wtedy, kiedy będzie w końcu dogadane z Allianz i zgodnie z marzeniami bazaropaździocha dość inwestorów indywidualnych wystraszonych z akcjonariatu ucieknie... Zatem PODSUMOWYWUJĄC... GRENEVIA rosła, rośnie i będzie rosła coraz bardziej, a jeśli nie będą płacić dywidendy, to tym bardziej będzie rosła, więc marna to zagrywka jednak... No ale jak kto chce miliarderowi prezent zrobić, to niech sprzedaje za 2,60 czy nawet za 50 groszuf... Pewnie za 3 lata samej gotówki będzie więcej w spółce na akcję niż ta cena wezwania i to Tomusia szlag trafiać będzie najmocniej, że nie może zasilić nią TDJ bezpośrednio brnąc w te swoje klocki... A że będą kupowali obligacje za to, to przecież też dodatkowo o odsetki będzie GRENEVIA rosła wtedy w zasoby... Tomuś ani przez sekundę nie krzywdzi swojej spółki najważniejszej i Allianz to wie i każdy mający oczy, a że fika, to niech fika, bo gdyby Balbinka nie skakała, to by sobie nie z...ła bardzo mocno reputacji... Pozdrawiam pozdrowionych już wielokrotnie :)
Skoro spolka rosnie I rosnac bedzie to dlaczego kurs Ciagle nurkuje w dol. Mam akcje prawie 4 late I ciagle na stratach. Wartosc ksiegowa akcji jest wyzsza niz kurs ,i pewnie bedzie sie poglebiac, czy wlasciciele spolki moga sobie tak manewrowac kursem jak im pasuje?Gdzie jest kontrola z ramienia GPW co oni wyczyniaja I co robia z olbrzymia kasa.Dlaczego fundusze milcza, pewnie maja cos obiecane za nietykanie spolki. Na wig 20 takie przekrety by nie przeszly.
Też siedzę 4 lata bo jak było 3.2 to pisali że perełka I jadymy na 15 zł. Chcę chociaż to po 3 zł oddać i uciekać bo utopione pieniądze tutaj nic nie będzie kasa wyprowadzana na usługi bce nierentowne firmy brak dywidędy to zaraz na groszufki poleci
Przecież to nadworny odwieczny troll i kłamca, co raz niby wszystko już sprzedał za 50 groszuf a za chwilę biadoli, że po 4 PLN nakupił gupi i niby miliardy miał mieć i coroczne dywidendy w kilka chwil... Urychomiły się trolle po dwóch dniach przerwy, żeby urabiać inwestorów indywidualnych rzekomym brakiem dywidendy zaznaczonej w strategii, a ja tylko podam fajny przykład dla tych, co zastanawiają się, co mogą mieć ze spółki niewypłacającej dywidendy, a ciągle się coraz mocniej rozwijającej i trzymającej ogromne pokłady gotówki w sobie... Berkshite Hathaway Warrena Buffetta przez cały czas swojego funkcjonowania nie wypłaciła ani jednej dywidendy, ale kto przez 40 lat trzyma jej akcje, zarobił i w każdej chwili może spieniężyć dziesiątki jeśli nie setki tysięcy % i wiadomo, że Tomuś to nie Buffett, ale już rozpędzana przez 15 lat polskiej transformacji energetycznej + kontrakty zbrojeniowe GRENEVIA, to lokomotywa, która już dziś robi ponad 300 mln PLN zysku rocznie, więc tyle w temacie, jeśli ktokolwiek chciałby dla porównania czytać i uznawać za sensowne trolli jęczenie, że ojej armagiedon i za 50 groszuf sprzedacie... To ja pytam otwarcie... Czemu te trolle widząc, że będzie 50 groszuf, nie sprzedadzą teraz za 2,65 PLN ??? Czemu nawet ten bezjajcusz chce sprzedać za 3 PLN jak kurs wzrośnie, a jeśli nie wierzy w to, nie ucieka po 2,65 PLN ??? A skoro nawet wg największego trolla będzie 3 PLN, to czemu nie miałoby rosnąć przez te 15 lat i do 30 PLN, gdy samego zysku netto w tym czasie zakładając między 300 a 500 mln rocznie GRENEVIA zrobi co najmniej około 20 PLN na akcję... Zanim decydujecie o kupnie i sprzedaży czy o tym, kto rozsądniej przedstawia sytuację, czytajcie uważnie, liczcie dokładnie i nie dajcie się robić w wała jak jelenie we mgle Tomusiowi i jego trollom, które zarabiają za każdym razem, gdy ktoś decyduje się sprzedać swoje już kupione akcje za mniej niż 5 PLN licząc na dziś, a nie wspominając o przyszłości... I dlatego Allianz i inni czekają na prawdziwą ofertę w wezwaniu albo będą tu dłuuugo razem z rosnącą GRENEVIA nie pozwalając Tomusiowi robić szkodliwych uchwał i zabrać spółki tylko dla siebie za ułamek realnej wartości... A dodatkowo fakt, że od kilku dni trolle atakują mnie i BOLO, to też dużo o nich mówi, bo boli ich każdy merytoryczny post, który psuje im robotę siania paniki, a nie mogąc sobie poradzić z tym, ciągle powtarzają absurdalne 50 groszuf i armagieddon, co jest i smutne i śmieszne nawet dla najmniej bystrych już... Pozdrawiam jaśnie oświecone trolle, bo same się kompromitują do stopnia, że ja p...le :)
Marne to pocieszenie,ze mozemy czekac na godziwa wartosc akcji nawet 15-20 lat/zycia braknie/.Po drugie zatrudnione przez tomusia/na duza litere nie zasluguje/ slupy nie dopuszcza,aby kurs rosl,czekac tylko by przynajmniej kurs by rowny wartosci ksiegowej
To jest cel słupów i trolli... Żeby inwestorzy indywidualni uwierzyli i sami sobie zaczęli wmawiać, że Słonko już nie wzejdzie a papier toaletowy będzie po 100 PLN za rolkę, gdy GRENEVIA po 50 groszuf za akcję... Wierzysz w to ??? Jeśli ktokolwiek w to wierzy, to nie ma ratunku dla niego, bo tyle razy te zagrywki były ogrywane na GPW, że na koniec Tomuś powiedziałby, no przecież nikt inwestorów indywidualnych nie zmuszał... Sami sprzedali swoje 10 za 2 więc nic złego z mojej strony, że troszkę trolli i smutku porozsiewał ustawianym kursem... Oj tam, oj tam... Zawsze powtarzać trzeba, że każdy swoje decyzje podejmuje i nie ma nic złego w odczuwaniu strachu, ale jesteś niewolnikiem, gdy pozwalasz strachowi Tobą kierować... Pozdrawiam dlatego wesołych, cierpliwych, odważnych i wszystkich, którzy wiedzą, że liczy się cena na końcu, nie ta, którą słupy choćby i przez lata usiłują wpędzić w depresję swoje potencjalne ofiary, bo za każdym razem gdy TY sprzedajesz GRENEVIA tanio, to trolle i Tomuś w kilka lat zwielokrotniają swój przejęty w ten sposób za ułamek realnej wartości majątek i to proste dla każdego mającego oczy, trochę wiedzy i sprawny umysł :)
Oho, BOLOZAURUS znów kąsa, atakując przechodniów niepodważalnym argumentem: KURS BĘDZIE RÓSŁ I BASTA! A że nie rośnie od trzech lat (pomijając tegoroczne podbitki coraz wyższymi wezwaniami) pomimo stałych i rosnących zysków, to co ja zrobię. Nic nie zrobię. Tomuś ze słupami trzyma kurs i nic nie poradzę. A tak w ogóle to jak się nie podoba, to wypad. Mówię wam, będzie rosło! Jak niby będzie rosło, tego nie wiem, ale będzie. Kto i od kogo będzie kupować te przecudowne akcje, też nie wiem, ale wiem, ze kurs urośnie. A nawet jak nie urośnie, to będzie wezwanie. Nie wiem, kiedy, po ile (i czy w ogóle - wróżką nie jestem) ale wam obiecuję, że kiedyś tam będzie. Jam Prądozaurus, obiecuję. Przecież musi być, co nie? Alianz nas obroni. Tomuś musi nam dać zarobić! 5, 10 albo i 15 powinno być! Tomuś się zlituje, ma dobre serce: pogrozi paluszkiem ulicznym uparciuszkom i nazajutrz zaoferuje 20 złociszuf, wysyłając do każdego z nas list z osobistym zaproszeniem do zapisów. Nie będzie nas przecież przez kolejne 10 lat niszczył, prawda?
No widzisz gamoniu jak się demaskujesz ??? Niby jesteś akcjonariuszem GRENEVIA a ciągle tylko wmawiasz wszystkim, że GRENEVIA to g...no i będzie za 50 groszuf za chwilę... Dokładnie... Jeśli w to wierzysz, to sprzedaj dziś za 2,65 PLN i wypad... I wiesz co ??? Dziiiiiiiiiwnyyyyyym trafem za każdym razem, gdy słup do słupa rzuca akcje albo ktokolwiek naiwny by sprzedawać zaczął, to się po drugiej stronie znajduje chętny, bo tylko głupi by nie brał za ułamek wartości akcji spółki, którą naiwniacy chcą za ten ułamek wartości sprzedać mu... A jak wszyscy widzimy od lat Tomuś jest zły ale na pewno nie gupi... Tylko trolle najął żałosne mocno i mu spaprały robotę na forum i nawet mi żal chłopa, że tyle dodatkowych kosztów mu narobiły przy ostatecznym wezwaniu, no ale chyba ogólnie mądry może raz gupotę zrobić w procesie budowania swoich miliardów... Pozdrawiam lejących na trolle, którym najbardziej przeszkadza, że możecie przeczytać uzasadnione merytorycznie poglądy, bez zostawania jedynie z ich jękami defetystycznymi pokroju armagiedon i 50 groszuf a Tomuś kochany, bo 2,75 PLN dawał, a źli inwestorzy indywidualni nie chceli jego laski :)