• Ktoś chciałby się nauczyć inwestować? Autor: ~Bromer [188.146.174.*]
    Punkt pierwszy - nie walcz z sentymentem i shortami :)
  • Re: Ktoś chciałby się nauczyć inwestować? Autor: ~Bross [87.191.198.*]
    I nie słuchaj bota czujnego :) od 140 do 40 sprowadził leszczy i ma tupet się wypowiadać :D
  • Re: Ktoś chciałby się nauczyć inwestować? Autor: ~czujny [109.243.146.*]
    Dzieciaku, widzę, że jesteś mocno odklejony.
    Kurs nie leciał dlatego, że ktoś przeczytał coś co ja wiem nt. spółki (bo rzadko kto potrafi się do tego odnieść - a nie interesują mnie bzdety o tym, że Facebook ma bezpłatne czaty albo, że byle student potrafi napisać czata w weekend) ale dlatego, że głupsi od ciebie sprzedawali po spadku rzędu 50-100 groszy.
    NIe jesteś żadnym inwestorem (zepsuty zegar dwa razy na dobę też pokazuje dobry czas), ale pryszczatym kolesiem, który ma wolne od szkoły i ma dużo czasu...
    PS. Wrócił CDR, wrócił DAT i wszystko wskazuje, że rozpoczął się powrót TXT.
    Lada moment nastąpi czas, gdy będą wam przypominane wasze brednie.
  • Re: Ktoś chciałby się nauczyć inwestować? Autor: ~Bromer [188.146.174.*]
    Hehehe, a tymczasem od stycznia +90% na kółkach, ty ile zarobiłeś? XD
    Hehe, było tu już paru kozaków z nosem w bupie, którzy chwalili się ile zarobili.
    Gdy dochodziło do konkretów typu wstaw swoje akcje do arkusza z okrągłą ceną 1000 zł albo wstaw skirna z rachunku, to dziwnym trafem zawsze znikali.
    Ostatnio czytałem taki wątek na twitterku jak "inwestorzy" jarają się dywidendą z XTB w zawrotnej kwocie 30 zł.
    Z wami kółkowiczami jest podobnie - dostałeś na komunię 5 koła. Przez przypadek kupiłeś 90 akcji Textu i teraz się jarasz, że w poniedziałek kupisz już 92 akcje z nadzieją, że za miesiąc będziesz miał okazję dobrać kolejne dwie.

Widzę, że masz sporo wolnego czasu. Dlatego przeczytaj książkę Emila Zoli "Pieniądz". Książka jest właśnie o takich groszorobach. Intuicja mi podpowiada, że będzie to twoja pierwsza lektura w tym roku...
    EOT.
  • Re: Ktoś chciałby się nauczyć inwestować? Autor: ~Bromer [85.202.54.*]
    Heheheh, strasznie lubię, jak frustracja "longtermow" wylewa się każdym porem :) kosisz kapitał i płaczesz, że nie rośnie, podczas gdy inny aktywnie zarabiają :)
    Punkt pierwszy: nie walcz z sentymentem i szortami.
    Punkt drugi: hehe zarobiłem 90%.

Wystarczy dać wam pisać, a wtedy napiszecie dosłownie każdą bzdurę :)))
[x]
TEXT -0,49% 50,75 2025-10-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.