• UWAGA na deuset !!! wprowadza w błąd . to chyba płatny troll Saule Autor: ~franek [83.20.191.*]
    oto cytat z jego mądrości :
    "Czyste powietrze:
    Program jasno wskazuje, że beneficjent musi wykazać się zdolnością do realizacji inwestycji oraz brakiem zagrożenia niewypłacalnością. W przypadku Columbus, który formalnie przeniósł zadłużenie, ale nadal zachowuje zyski z projektów, instytucja może uznać, że płynność została „poprawiona” tylko formalnie.
    Obowiązek ujawnienia powiązań kapitałowych i osobowych.
    Zakaz działań pozornych i obejścia przepisów
    Zgodnie z regulaminem, dotacja może zostać cofnięta, jeśli:
    • beneficjent działał w złej wierze,
    • zataił istotne informacje,
    lub zorganizował strukturę transakcji wyłącznie w celu spełnienia formalnych kryteriów.

W 2024 i 2025 roku program Czyste Powietrze został objęty wzmożonymi kontrolami. Już ponad 1,4 tys. umów zostało wypowiedzianych, a w wielu przypadkach zażądano zwrotu dotacji z odsetkami?

Kompletnie nie rozumie istoty programu i wprowadza celowo w błąd.
    Powtarzam beneficjentem nie jest Columbus a indywidualni klienci .
    Pozdrawiam

• Re: UWAGA na deuset !!! wprowadza w błąd . to chyba płatny troll Saule Autor: wojtekrrr [83.142.184.*]
    pani o. moze sie nudzi ;)
  • Re: UWAGA na deuset !!! wprowadza w błąd . to chyba płatny troll Saule Autor: ~JOn [193.42.98.*]
    widać od razu, że tu chyba za ostatnie zaskórniaki bogini uruchomiła jakieś trolle, ale obawiam się, że to jej nie pomoże, ile można zaklinać rzecxywistosc i oszkiwać inwestorów
  • Re: UWAGA na deuset !!! wprowadza w błąd . to chyba płatny troll Saule Autor: deuset [77.222.232.*]
    Czepianie się jednego słowa naprawdę mija się z celem. Przecież napisałem, że się pomyliłem — to nie była próba wprowadzenia nikogo w błąd. A teraz ta jedna pomyłka służy do budowania nowego wątku? Wymogi programu się nie zmieniają: podstaw w miejsce beneficjenta „wykonawcę” i zobaczysz, że cały mechanizm i tak się na nim opiera.
    Czy naprawdę trzeba ważyć każde słowo tak, jakby to była publikacja naukowa? Fakt pozostaje faktem — wykonawca nie jest formalnym beneficjentem, ale jest beneficjentem pośrednim w znaczeniu operacyjnym i ekonomicznym. Tego nie sposób podważyć. I co najważniejsze: to, czy jest formalnym beneficjentem, czy nie, nie wpływa na jego rzeczywisty udział w procesie dotacyjnym.
    Zamiast dyskutować o sednie sprawy — czyli o długu, znikającym zysku przez opcję CALL, ten sam zysk przy 100mln różnicy w przeniesionym długu, możliwości odmowy wypłaty przez operatora z powodu sytuacji finansowej wykonawcy, czy o wpływie terminowości instalacji na wypłatę dotacji — skupiasz się na marginalnym błędzie w sformułowaniu.
    Każdy może przeczytać dokumenty dostępne na stronie gov i samodzielnie wyciągnąć wnioski. Zebrałem w których konkretnie plikach PDF można znaleźć potwierdzenie wszystkich faktów dotyczących tego, jak wykonawca realnie wpływa na proces dotacyjny. Od początku koncentrowałem się na raportach ESPI, a dopiero reakcje forumowiczów skłoniły mnie do głębszej analizy programu. Tak — użyłem określenia „beneficjent” w nieścisły sposób. Ale to był jedyny błąd, który został otwarcie przyznany i poprawiony. Tworzenie na tej podstawie teorii o celowym wprowadzaniu w błąd, zarzutów o spisek czy „agenturę z Saule” jest po prostu niepoważne.

„Czyste Powietrze”:
    1. Poradnik dla wykonawcy
    2. Regulamin naboru wniosków o dofinansowanie
    3. Wzór umowy z wykonawcą
    4. Wzór protokołu odbioru prac wykonawcy
    5. Instrukcja wypełniania wniosku o płatność (WOP)
    6. Instrukcja wypłaty zaliczki (prefinansowanie)
    7. Program priorytetowy „Czyste Powietrze” (część ogólna)
    8. Załącznik nr 2 – Koszty kwalifikowane

• Re: UWAGA na deuset !!! wprowadza w błąd . to chyba płatny troll Saule Autor: ~Angie [193.16.99.*]
    Hehehe pani O. jakaś nerwowa
[x]
COLUMBUS 1,52% 6,01 2025-09-19 17:03:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.