1. Wlascicielowi nie zalezy na wzrostach cen akcji, bo po co? Tylko tutaj na forum jakas mania nt wzrostow spolki ktora wychodzi z glebokiego kryzysu.
2. Prezes wielokrotnie w wywiadach podkreslal ze dopiero po splaceniu ukladu bedzie mozna normalnie fukncjonowac, czyli okolo koniec 2027/poczatek 2028.
3. Transakcja z Euvic to wielka niewiadoma, ja odczytuje to jako pozytywny znak dla wiarygodnosci Prezesa i KOMP, ale nie licze na jakies cuda jesli chodzi o wzrost sprzedazy wsrod klientow Euvic, bo to nie takie proste a na pewno nie ma to natychmiastowego efektu. Podoba mi sie natomiast ze Prezes jest w towarzystwie solidnych przedsiebiorcow - moze to znaczy ze firma wyjdzie z kryzysu troche wczesniej.
4. Cieszy mnie wzrost sprzedazy, gdyby nie wzrosty kosztow to bylby tez spory zysk. Tak wiec licze na jakas optymalizacje kosztow w najblizszych kwartalach.
5. Ludzie tutaj powinni troche zapomniec o przeszlosci - bo wyciaganie informacji sprzed 10 lat to nie pomoze tak samo nie pomoze przewidywanie kursu, a lepiej sie skupic na realnej ocenie spolki teraz. A fakt jest taki, ze Prezes przez ostatnie kilka lat wykonal bardzo dobre ruchy aby uratowac firme.
pozdrowienia dla rozsadnych i dlugoterminowych inwestorow
imho nic tu nie ruszy z prostego powodu - za mało jest akcji w wolnym obrocie aby kurs ciągli drobni inwestorzy. Nie ma dla nich miejsca jeśli ponad 60% akcji skupia defacto właściciel. Prędzej zrobią skup i wycofanie z GPW niż jakieś większe, lata oczekiwane wzrosty. Kurs trzymany specjalnie nisko aby w odpowiednim momencie skupić. i wycofać bez dzielenia się z drobnymi zyskami z przyszłych dywidend. stety, niestety - tak to widzę.
Dnia 2025-07-08 o godz. 08:57 ~Analityk napisał(a): > Skup już miał być w 2017 r. po 7,18 zł ale akcjonariusze mniejszościowi nie chcieli tak tanio sprzedać swoich akcji.
.....i pewnie do tej pory tego żałują kiedy przez te 8 lat mogliby obracać tą kasą, zarabiać i teraz wrócić kupując taniej i więcej akcji
Dnia 2025-07-08 o godz. 10:01 ~Analityk napisał(a): > Wezwanie dotyczyło 100% FF, gdyby się udało to Komputronika już by nie było na GPW.
ale mogłeś na rynku po podobnej cenie sprzedać , każdy kto umie liczyć wie że ze trzymanie przez 8 lat komputronika z perspektywy tego czasu było błędem i twój nieustający spam tego nie zmieni
Współczuje inwestorom mniejszościowym, Prezesowi i jego rodzinie, którzy czekają na wzrost kursu tak długo. Najlepsi inwestorzy jednak zawsze kupują akcje za późno np. gdy spółka najgorszy okres ma już za sobą.
Widzicie. Tu caly czas jest wracanie ze a niespena 8 zł to była okazja do sprzedaży i kto tego nie zrobił ten stracil.
To tylko pokazuje że zniechecanie do inwestowania tu caly czas trwa. Pilnowanie kusu tez. Aby nie było wyzej, aby w odpowiednim momencie móc ponowić ofertę skupu, a nóż wtedy, zmeczeni, co skupu omówili teraz się zdecyduja.
Cekawym jes obserwowac kto kogo przetrzyma. Ta ga jest tu o to z 10 lat.
Dnia 2025-07-08 o godz. 16:17 ~ala napisał(a): > Widzicie. Tu caly czas jest wracanie ze a niespena 8 zł to była okazja do sprzedaży i kto tego nie zrobił ten stracil. > > To tylko pokazuje że zniechecanie do inwestowania tu caly czas trwa.
a nie jest to po prostu.... prawda? sam oddałem wtedy przy 6 bez zysku i wróciłem tu po paru latach przy 2-4. Nie wierze, że ktoś to trzyma tyle lat nie jest zły sam na siebie ze tego wtedy nie zrobił
Dnia 2025-07-09 o godz. 13:12 ~Analityk napisał(a): > Takie praktyki są powszechne na GPW. > W zeszłym roku kurs Grenevia został zdołowany do 1,8 zł a następnie pojawiło się wezwanie po 2,75 zł.
Polak potrafi - ale tu jest naprawdę ciekawie. Są twardzi akcjonariusze starający się co nieco blokować. Wydawałoby się, że działają na szkodę ale sam nie wiem. GPW sensem i logiką nie śmierdzi więc może trzeba właśnie rozgrywać odwrotnie