Jak czytam i obserwuje spolke to
1. Wlascicielowi nie zalezy na wzrostach cen akcji, bo po co? Tylko tutaj na forum jakas mania nt wzrostow spolki ktora wychodzi z glebokiego kryzysu.
2. Prezes wielokrotnie w wywiadach podkreslal ze dopiero po splaceniu ukladu bedzie mozna normalnie fukncjonowac, czyli okolo koniec 2027/poczatek 2028.
3. Transakcja z Euvic to wielka niewiadoma, ja odczytuje to jako pozytywny znak dla wiarygodnosci Prezesa i KOMP, ale nie licze na jakies cuda jesli chodzi o wzrost sprzedazy wsrod klientow Euvic, bo to nie takie proste a na pewno nie ma to natychmiastowego efektu. Podoba mi sie natomiast ze Prezes jest w towarzystwie solidnych przedsiebiorcow - moze to znaczy ze firma wyjdzie z kryzysu troche wczesniej.
4. Cieszy mnie wzrost sprzedazy, gdyby nie wzrosty kosztow to bylby tez spory zysk. Tak wiec licze na jakas optymalizacje kosztow w najblizszych kwartalach.
5. Ludzie tutaj powinni troche zapomniec o przeszlosci - bo wyciaganie informacji sprzed 10 lat to nie pomoze tak samo nie pomoze przewidywanie kursu, a lepiej sie skupic na realnej ocenie spolki teraz. A fakt jest taki, ze Prezes przez ostatnie kilka lat wykonal bardzo dobre ruchy aby uratowac firme.
pozdrowienia dla rozsadnych i dlugoterminowych inwestorow