Dziwi mnie tak wielkie zainteresowanie i zamartwianie się niektórych osób o wasze akcje jakby to obu mieli stracić . Nie wiem ale wydaje mi się że tu się jeszcze coś wydarzy poza ściągnięciem z giełdy tym bardziej że dzierżawa doszła do skutku to oczywiście też mi się tylko wydaje że firma powinna istnieć skoro ma pobierać wynagrodzenie z dzierzawy bo jak niby coś co nie istniej ma takie wynagrodzeni pobierac. Ale oczywiście mogę się mylić.
A kto powiedział że wyrzucenie spółki z GPW jest równoznaczne z jej likwidacją?
Spółka zostanie wyrzucona z GPW ale istnieć będzie jeszcze kilka lat, może i nawet kilkanaście...
Upadłości i likwidacje ciągną się latami, co nie zmienia faktu że dla akcjonariuszy po 21.07 następuje koniec gry.
Ale może też wrócić to nie jest powiedziane że jak zniknie z giełdy to już nie wróci. Ale fakt jest taki że wydymali nas nieźle. A dureń zachłanny byłem do przodu 42 tys. I czekałem na cud a teraz w plecy 9 tys., nadzieja umiera ostatnia….. i każdy po swojemu dalej.
Rozumiem, że naganianie na kupno upadłej spółki, która znika z notowań (21 lipca) jest w porządku?
Co dziwnego w uświadamianiu „inwestorów”, którzy nie czytają ESPI, a swoje decyzje inwestycyjne podejmują na podstawie artykułów pojawiających się w internecie?
Likwidacja majątku spółki potrwa kilka lat. Nad wszystkim będzie czuwać syndyk.
Pieniążki z dzierżawy pójdą m.in. na wynagrodzenie syndyka oraz zaspokojenie wierzycieli. W pierwszej kolejności ZUS i podatki.
99% straceńców próbują powiesić następnych zawsze to cieplej w większym gronie/pisanie jakby coś się kroiło o czym nikt oczywiście jeszcze nie wie o tym świadczy/ nic nie będzie nawet straty do odliczenia
Squid Game radzę wszystkim obejrzeć i komentatorom, naganiaczom jak się tam zwiecie, mędrcom, którym wydaje się, że wszystko wiedzą - nawet ludzie z otoczenia rafako nie wiedzą tyle. Co to znaczy czytać ESPI i przeglądać wyniki spółki w dzisiejszych czasach. Takie się skończyły. Nie ma realnego czynnika i odniesienia akcji na giełdzie, jakbyśmy chcieli, żeby opierało się na zasadach przejrzystości. Giełda nie opiera się już na prawidłach i definicjach finansowych. Nikt już nie wie co będzie miało wpływ, czy kłamstwo, złodziejstwo, info o ptakach, pogodzie, wojnie....na realny efekt. Nie ma sensu dyskutować o przekręcie, syndyku, poprzedniej dyrektorce, która jest teraz w Cargo. Każdy ma rolę do spełnienia, do położenia firmy, do oddania za bezcen innym. Każdy ma rolę agenta. Nic się nie zmieni. Dyskoteka 2 piętra wyżej.
Dzierżawa to super sprawa dla Syndyka, ale dla wierzycieli już nie do końca. Podstawowe pytanie jest czy kwota uzyskana z dzierżawy będzie wyższa niż narastające odsetki od zobowiązań. Tu trzeba wziąć pod uwagę jaką kwotą dysponuje RFK sp.zoo. Z tego co pamiętam jest to trzy razy po 10 mln więc ile mogą wydać na dzierżawę?
Naiwni kupują myśląc że zarobią. Tak było tu już wiele razy. Pamiętam na kilka dni przed zdjęciem Ursusa z giełdy jeszcze niektórzy kupowali i pisali o uśrednianiu. Gdzie tu logika, gdzie zdrowy rozsądek?.
Czuć nadchodzący powoli koniec, już niema artykułów wprowadzających w błąd, o milionach na ratowanie Rafako, coraz mniej naganiaczy na zakupy, podbitki już słabe, nawet jakby Bankier usuwał mniej wpisów ostrzegających przed zakupem bezwartościowych akcji - jakby powoli kończyła się ta spontaniczna akcja wielkiej spekulacji na bezwartościowych akcjach bankruta.
Gdzie dziadek i super Ania miałem kupę szczęścia że sprzedałem to tuskowe badziewie po 13.6 kupując parę dni wcześniej po 14.2 przynajmniej mam czystą wykładnie żeby nie pakować się w spekulację i nauczkę na przyszlosc żeby nie słuchać troli na forum ale cóż mnie to nie zabolało a resztę co została zaboli