• Dziwne zamartwianie o cudze akcje Autor: ~Mich [31.0.2.*]
    Dziwi mnie tak wielkie zainteresowanie i zamartwianie się niektórych osób o wasze akcje jakby to obu mieli stracić . Nie wiem ale wydaje mi się że tu się jeszcze coś wydarzy poza ściągnięciem z giełdy tym bardziej że dzierżawa doszła do skutku to oczywiście też mi się tylko wydaje że firma powinna istnieć skoro ma pobierać wynagrodzenie z dzierzawy bo jak niby coś co nie istniej ma takie wynagrodzeni pobierac. Ale oczywiście mogę się mylić.
  • Re: Dziwne zamartwianie o cudze akcje Autor: ~AliBaba [95.142.247.*]
    A kto powiedział że wyrzucenie spółki z GPW jest równoznaczne z jej likwidacją?
    Spółka zostanie wyrzucona z GPW ale istnieć będzie jeszcze kilka lat, może i nawet kilkanaście...
    Upadłości i likwidacje ciągną się latami, co nie zmienia faktu że dla akcjonariuszy po 21.07 następuje koniec gry.
  • Re: Dziwne zamartwianie o cudze akcje Autor: ~Kriss [185.152.123.*]
    Ale może też wrócić to nie jest powiedziane że jak zniknie z giełdy to już nie wróci. Ale fakt jest taki że wydymali nas nieźle. A dureń zachłanny byłem do przodu 42 tys. I czekałem na cud a teraz w plecy 9 tys., nadzieja umiera ostatnia….. i każdy po swojemu dalej.
  • Re: Dziwne zamartwianie o cudze akcje Autor: ~Tobiasz [217.119.64.*]
    Jeszcze będzie tu dobrze, odrobimy
  • Re: Dziwne zamartwianie o cudze akcje Autor: ~OBSER [45.134.212.*]
    Rozumiem, że naganianie na kupno upadłej spółki, która znika z notowań (21 lipca) jest w porządku?
    Co dziwnego w uświadamianiu „inwestorów”, którzy nie czytają ESPI, a swoje decyzje inwestycyjne podejmują na podstawie artykułów pojawiających się w internecie?
    Likwidacja majątku spółki potrwa kilka lat. Nad wszystkim będzie czuwać syndyk.
    Pieniążki z dzierżawy pójdą m.in. na wynagrodzenie syndyka oraz zaspokojenie wierzycieli. W pierwszej kolejności ZUS i podatki.
  • Re: Dziwne zamartwianie o cudze akcje Autor: ~madry [37.47.117.*]
    A tym czasem ladowanie do wora na całego.
  • Re: Dziwne zamartwianie o cudze akcje Autor: ~Nowak [62.122.112.*]
    99% straceńców próbują powiesić następnych zawsze to cieplej w większym gronie/pisanie jakby coś się kroiło o czym nikt oczywiście jeszcze nie wie o tym świadczy/ nic nie będzie nawet straty do odliczenia
  • Re: Dziwne zamartwianie o cudze akcje Autor: ~Kate [31.61.184.*]
    Squid Game
    radzę wszystkim obejrzeć i komentatorom, naganiaczom jak się tam zwiecie, mędrcom, którym wydaje się, że wszystko wiedzą - nawet ludzie z otoczenia rafako nie wiedzą tyle.
    Co to znaczy czytać ESPI i przeglądać wyniki spółki w dzisiejszych czasach. Takie się skończyły. Nie ma realnego czynnika i odniesienia akcji na giełdzie, jakbyśmy chcieli, żeby opierało się na zasadach przejrzystości.
    Giełda nie opiera się już na prawidłach i definicjach finansowych. Nikt już nie wie co będzie miało wpływ, czy kłamstwo, złodziejstwo, info o ptakach, pogodzie, wojnie....na realny efekt.
    Nie ma sensu dyskutować o przekręcie, syndyku, poprzedniej dyrektorce, która jest teraz w Cargo.
    Każdy ma rolę do spełnienia, do położenia firmy, do oddania za bezcen innym. Każdy ma rolę agenta. Nic się nie zmieni.
    Dyskoteka 2 piętra wyżej.

• Re: Dziwne zamartwianie o cudze akcje Autor: ~fachowiec [84.40.158.*]
    Dzierżawa to super sprawa dla Syndyka, ale dla wierzycieli już nie do końca. Podstawowe pytanie jest czy kwota uzyskana z dzierżawy będzie wyższa niż narastające odsetki od zobowiązań. Tu trzeba wziąć pod uwagę jaką kwotą dysponuje RFK sp.zoo. Z tego co pamiętam jest to trzy razy po 10 mln więc ile mogą wydać na dzierżawę?
  • To nie zamartwianie, to zdziwienie że są tacy naiwni Autor: ~wert [93.159.20.*]
    Naiwni kupują myśląc że zarobią. Tak było tu już wiele razy. Pamiętam na kilka dni przed zdjęciem Ursusa z giełdy jeszcze niektórzy kupowali i pisali o uśrednianiu. Gdzie tu logika, gdzie zdrowy rozsądek?.
  • Re: To nie zamartwianie, to zdziwienie że są tacy naiwni Autor: ~ktos [176.221.123.*]
    Widocznie jeszcze nie sprzedali wszystkich akcji ale już nie długo pa pa Rafako
  • Re: To nie zamartwianie, to zdziwienie że są tacy naiwni Autor: ~OBSER [45.134.212.*]
    Na to wygląda! Dokładnie jest tak jak napisałeś. Będzie moment i resztę puszczą (wtedy dolne widły).
  • Re: To nie zamartwianie, to zdziwienie że są tacy naiwni Autor: ~lipcowyfinał [83.23.94.*]
    Czuć nadchodzący powoli koniec, już niema artykułów wprowadzających w błąd, o milionach na ratowanie Rafako, coraz mniej naganiaczy na zakupy, podbitki już słabe, nawet jakby Bankier usuwał mniej wpisów ostrzegających przed zakupem bezwartościowych akcji - jakby powoli kończyła się ta spontaniczna akcja wielkiej spekulacji na bezwartościowych akcjach bankruta.
  • Re: To nie zamartwianie, to zdziwienie że są tacy naiwni Autor: ~Jasiek [89.64.6.*]
    Tak piszą po prostu frustraci którzy są grubo tu zapakowani. To jedyne co im zostało - wylanie frustracji na innych. Tylko tyle.
  • Re: To nie zamartwianie, to zdziwienie że są tacy naiwni Autor: ~Szerszen [213.108.158.*]
    Gdzie dziadek i super Ania miałem kupę szczęścia że sprzedałem to tuskowe badziewie po 13.6 kupując parę dni wcześniej po 14.2 przynajmniej mam czystą wykładnie żeby nie pakować się w spekulację i nauczkę na przyszlosc żeby nie słuchać troli na forum ale cóż mnie to nie zabolało a resztę co została zaboli
[x]
RAFAKO -6,72% 0,01 2025-07-21 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.