Ty nie masz pojęcia co jest pewne, po co wypisujesz bzdety? Pytam serio, czy masz tak ograniczony umysł czy po prostu tak bardzo chcesz spadków, ze musisz napisać taką treść, bo wykorkujesz?
Dnia 2025-07-01 o godz. 20:15 ~Drab napisał(a): > Ty nie masz pojęcia co jest pewne, po co wypisujesz bzdety? Pytam serio, czy masz tak ograniczony umysł czy po prostu tak bardzo chcesz spadków, ze musisz napisać taką treść, bo wykorkujesz?
tu musi być dużo bardzo bogatych forumowiczów, trafnie przewidują przyszłość, czerpią z tego ogromne zyski, no i to ogólnie dobrzy ludzie, bo dzielą się swoją wiedzą z innymi, a ja - głupi - ich nie słucham i nie zarabiam, a tylko potrafię pozdrawiać cierpliwych
No bo co masz napisać, ja na przykład uważam, ze „pozdrawiam cierpliwych” oddaje wszystko w temacie obecnie. Nie ma nowych informacji, nie ma też zaskoczenia żadnego oprócz pogody ale w spółce jest git i właściwie, to jedynie cierpliwość i brak jakiegoś tragicznego wydarzenia jest potrzebne:) ja w tym czasie atakuję 2 inne spółki i także będę cierpliwy i poczekam tyle ile będzie trzeba. Jedna z nich już robi robotę, a druga jest w okresie takim w jakim było ccc, gdy męczyli akcjonariuszy spadkami, wzrostem i spadkami i tak aż wymęczyli właśnie niecierpliwych. Fundusze mają mniej czasu niż my i dlatego cierpliwość
W pełni się z Tobą zgadzam. Jestem w CCC od pandemii, ale przez chęć kombinowania, przez brak cierpliwości właśnie, straciłem sporo akcji. Chciałem zbierać jak rzeżuchę na parapecie - plony co kilka dni... Teraz bardziej traktuję to jak zasadzenie lasu, pod przyszłą budowę domu... ;)
PS.: możesz pochwalić się jakie to są te dwie pozostałe spółki?
Do _Wyrok_ wg Ortex pożyczonych akcji jest trochę ponad 5 mln. W rejestrze KNF ujawniony jest tylko Marshall z pozycją 1,1 mln akcji. Ale skąd wiesz, czy pozostałe 4 mln akcji nie są juz sprzedane? Może być założonych i 15 krótkich pozycji poniżej progu 0,5%.
Mam pytanie, co w związku z tym, że CCC może wyników nie dowieźć w tym roku? Czy to jest powód do takich spadków? "Takich" mam na myśli ciągnięcia kursu jeszcze mocniej w dół niż 180 pln. Giełda to giełda ale nie bardzo widzę jaka argumentacja by miała za tym iść nawet jeżeli o 10% nie dowiozą. W jaki sposób to uzasadnić żeby zagrania shorta były "legalne"